11 January 2008

Διαχρονική οπισθοδρομικότητα

...
Η εγκληματική επίθεση δύο νεαρών αλλοδαπών, ενός Τούρκου και ενός Έλληνα που περιγράφηκε σε προηγούμενη ανάρτηση, σε βάρος συνταξιούχου λυκειάρχη 76 ετών στο σταθμό μετρό του Μονάχου, αξιοποιείται από την Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) της Βαυαρίας με προεκλογική αφίσα. Στην αφίσα έχουν τυπωθεί σκηνές από το βίντεο της επίθεσης, μαζί με σύνθημα που απαιτεί ασφάλεια (Sicherheit) για τους κατοίκους.

Μόνο που στη Βαυαρία βρίσκεται
αυτό ακριβώς το κόμμα στην κυβέρνηση και η CSU είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια των κατοίκων της χώρας. Είναι λοιπόν ακατανόητο από ποιον ζητάει ο επινοητικός εκπρόσωπος του κόμματος , Josef Schmidt, να παρθούν μέτρα. Πρόκειται για λαϊκισμό και παραπλάνηση, με αυθαίρετη εκμετάλλευση τέτοιων περιστατικών. Και φυσικά, δείχνει το επίπεδο του προεκλογικού αγώνα που γίνεται και σ' αυτή τη χώρα.

Μέχρι τις εκλογές που θα γίνουν στα ομόσπονδα κράτη, το συγκεκριμένο περιστατικό, μαζί με άλλα όμοια που συνέβησαν σε διάφορα σημεία
της Γερμανίας, θα αξιοποιηθούν μέχρις εσχάτων. Εύκολη λεία ψήφων από φοβισμένους ψηφοφόρους, δεν κοστίζει τίποτα και εξασφαλίζει συντηρητική διαιώνιση.
(Stelios Frangopoulos, Στέλιος Φραγκόπουλος)