27 January 2008

Μίζες «Ζήμενς» 100 εκατ. ευρώ

σε ελληνικά κόμματα και στελέχη ΟΤΕ...


Τι αποκαλύπτει γερμανική έρευνα για την ελληνική πλευρά του διεθνούς σκανδάλου

Ελληνικά κόμματα, ιδίως κατά τη χρονική περίοδο προ των εκλογών του 2004, μέλη της διοίκησης του ΟΤΕ και εργαζόμενοι στον Οργανισμό καθώς και «αξιωματούχοι» με βαρύτητα λόγου σε «ολυμπιακά έργα» φέρονται ως αποδέκτες ιλιγγιωδών ποσών εν είδει «μίζας», και για λόγους αυτονόητους, από τον γερμανικό κολοσσό «Ζήμενς».

Η «μεγαλύτερη υπόθεση διαφθοράς στην ιστορία των παγκόσμιων χρηματαγορών», σύμφωνα με την επιτροπή ελέγχου του αμερικανικού χρηματιστηρίου, αφήνει τεράστιες μαύρες κηλίδες και στο μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού πολιτικού φάσματος, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που φέρνει στο φως η «Κ», στη χώρα μας διοχετεύτηκαν τα τελευταία 17 χρόνια ποσά συνολικού ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ από «μαύρα ταμεία» τραπεζών οι οποίες εδρεύουν στην Ελβετία, την Κύπρο, το Μονακό και αλλού.

Εργαζόμενοι της γερμανικής εταιρείας κατέθεσαν το τελευταίο διάστημα επιβαρυντικά στοιχεία και για δραστηριότητες της «Ζήμενς Ελλάς», με αντάλλαγμα «αμνηστία» ώστε να μην αντιμετωπίσουν αυτοί αγωγές από τη μητρική εταιρεία.

Ραγδαίες οι εξελίξεις στη Γερμανία, με δυναμική παρέμβαση 10.000 μικρομετόχων της εταιρείας που συγκεντρώθηκαν στην Ολυμπιακή Αρένα του Μονάχου.