09 March 2008

Ο Μπλαιρ στο πανεπιστήμιο

...
Πάνω που συζητάγαμε για τον κίνδυνο να αναλάβει ο Μπλαιρ σε δύο χρόνια πρόεδρος της Ευρώπης, σύμφωνα με το νέο σύνταγμα, ανακοινώθηκε ότι θα αρχίσει να διδάσκει σε ένα σεμινάριο του πανεπιστημίου Yale (ΗΠΑ) με θέμα «θρησκεία και παγκοσμιοποίηση». Δεν έχει ανακοινώσει το περιεχόμενο του μαθήματός του, αλλά υποψιάζομαι ότι θα αναφερθεί στη ρωμαϊκή παγκοσμιοποίηση που ίσχυε, όταν επεβλήθη από τους Ρωμαίους ως μοναδική θρησκεία ο χριστιανισμός.

Ο τέως Βρετανός πρωθυπουργός προσχώρησε πριν από λίγους μήνες στον καθολικισμό και έχει δηλώσει ότι οι μεγάλες πολιτικές αποφάσεις του, όπως η συμμετοχή στον πόλεμο του Ιράκ, επηρεάστηκαν από την πίστη του στο θεό.

Αυτή την εποχή εργάζεται ο Μπλαιρ (έμμισθα) ως εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή (σωθήκανε οι Μεσανατολίτες), ως σύμβουλος της αμερικάνικης τράπεζας JP Morgan και επίσης ως σύμβουλος του Finanzinstitut της Ζυρίχης. Για τη συγγραφή των απομνημονευμάτων του έχει εισπράξει δε 5 εκατομμ. £ (περίπου 6,56 εκατ. €).

Προσωπικά υποψιάζομαι ότι πηγαίνει να εγκατασταθεί στην Αμερική μέχρι να βεβαιωθεί ότι δεν κινδυνεύει να προσαχθεί στο δικαστήριο ως εγκληματίας πολέμου - με θεϊκή επιφοίτηση!