21 February 2009

Ώρες διδασκαλίας και Δαρβίνος

...
Η Χάρις και η Κοινωνία του Αγίου Πνεύματος ας τους φωτίσει. Μοιάζει απίστευτο αλλά στη Β' τάξη του Γυμνασίου οι έφηβοι διδάσκονται δύο ώρες Θρησκευτικά και μία ώρα Χημεία. Ημαρτον, Θεέ μου!
(ΥΓ.: 200 χρόνια μετά τη γέννηση του Δαρβίνου.)
(Γνώμες, ΤΟ ΒΗΜΑ, 13/2/2009)

Ο κ. Γ. Ν.Ιωαννίδης, δικηγόρος, από τη Θεσσαλονίκη, γράφει:

Απευθυνόμενος στον συντάκτη του πρωτοσέλιδου σχολίου της 13ης Φεβρουαρίου παρατηρώ: 1. Τι σχέση έχει η χημεία με τον Δαρβίνο; 2. Ο ίδιος, ως μαθητής, πόσες ώρες διδασκόταν χημεία στη Β' Γυμνασίου και τι αποκόμισε από αυτή τη διδασκαλία; Τι θυμάται από δαύτη; (Προσοχή, από χημεία και όχι από αλχημεία!) 3. Των φρονίμων (προπαγανδιστών της αθεΐας) ολίγα. Σας το είχα ξαναγράψει. Λίγοι έμειναν που να καταναλώνουν το κουτόχορτο της εκλεπτυσμένης και ρετουσαρισμένης αμάθειας (βλ. π.χ. τον σολοικισμό με τον οποίο ξεκινά το ανωτέρω σχόλιο) ως επιστημονική γνώση και της αδόκιμης ειρωνείας ως περίτεχνη δοκησισοφία.
(ΤΟ ΒΗΜΑ, 18/2/2009)

Ο κ. Θανάσης Κάραλης, από την Αλσούπολη Αττικής, γράφει:

Θα ήθελα και εγώ να ενώσω την φωνή μου με αυτήν του κ. Γ. Ν. Ιωαννίδη, δικηγόρου (Επιστολές, 18/2), ο οποίος διαμαρτύρεται για όσα έγραψε ο συντάκτης του πρωτοσέλιδου του «Βήματος» της 13/2.

Πράγματι, είναι απαράδεκτο να διδάσκεται το μάθημα των Θρησκευτικών στη Β' Γυμνασίου διπλάσιες ώρες από όσες διδάσκεται το μάθημα της Χημείας. Θα έπρεπε να διδάσκεται ακόμη περισσότερες. Ισως μάλιστα δεν θα έπρεπε να διδάσκεται καν η Χημεία. Ας μην αδικούμε όμως τον συντάκτη σας: μπορεί να φταίει γι' αυτό ο περιορισμένος αριθμός των θεολόγων που διδάσκουν στη μέση εκπαίδευση. Δεν πρέπει να βιαζόμαστε. Η πορεία προς ένα σχολείο στο οποίο θα διδάσκεται μόνον η Βίβλος είναι σταθερή και δεν θα ανακοπεί από τις προσπάθειες των αθέων για διδασκαλία ολίγων ωρών Φυσικής, Χημείας και Μαθηματικών (συμβόλων του Σατανά).

Επιπλέον, ο συντάκτης σας οφείλει να απαντήσει στο κρίσιμο ερώτημα του επιστολογράφου σας: Τι αποκόμισε από τη διδασκαλία της Χημείας στο Γυμνάσιο; («Τι θυμάται από δαύτη;» επί λέξει). Θα ήθελα να προσθέσω και εγώ τρία εξίσου κρίσιμα ερωτήματα στον άθεο συντάκτη σας: Ποιες είναι οι κινητές εορτές της θρησκείας μας; Γνωρίζει όλα τα ιερά άμφια; Τι θαύμα πραγματοποίησε ο Ιησούς κατά τον «εν Κανά» γάμο; Ας προσέξει τι απαντήσεις θα δώσει γιατί ενδέχεται διάφοροι έλληνες χριστιανοί να τον περιμένουν «στη γωνία» για να του δείξουν τι σημαίνει «αγάπη του Θεού».
(ΤΟ ΒΗΜΑ, 21/2/2009)

Ο κ. Θρασύβουλος Ι. Κοβασίδης, δικηγόρος, από τη Λάρισα, γράφει:

Ο εκ Θεσσαλονίκης συνάδελφός μου δικηγόρος κ. Γ. Ν. Ιωαννίδης, οπαδός προφανώς της εξ Αποκαλύψεως Αλήθειας, απευθυνόμενος στον συντάκτη σας του πρωτοσέλιδου σχολίου της 13.2.2009 παρατηρεί, μεταξύ των άλλων: «Τι σχέση έχει η χημεία με τον Δαρβίνο [...] Των φρονίμων (προπαγανδιστών της αθεΐας) ολίγα... Λίγοι έμειναν που να καταναλώνουν το κουτόχορτο της εκλεπτυσμένης και ρετουσαρισμένης αμάθειας...».

Στα πιο πάνω... βαθυστόχαστα, απαντώ: 1) Ο Δαρβίνος διετύπωσε τη βιολογική θεωρία της φυσικής εξέλιξης των ζωντανών οργανισμών, την οποία είχε ήδη υποστηρίξει ο Λαμάρκ (1744-1829). Η βιοχημεία είναι κλάδος της βιολογίας, που ασχολείται με τη μελέτη όλων των χημικών ουσιών που βρίσκονται στους ζωντανούς οργανισμούς και τη διερεύνηση των χημικών διεργασιών που πραγματοποιούνται σε αυτούς. 2) Ποιος καταναλώνει «κουτόχορτο», εκείνος που δέχεται άκριτα, ως «πιστός», τα όσα του «αποκαλύπτει» η Βιβλική Θρησκεία, της οποίας φανατικός απολογητής είναι, προφανώς, ο πιο πάνω συνάδελφός μου, ή εκείνος που ερευνώντας αμφισβητεί τους συντάκτες των «ιερών βιβλίων», που κατά έναν πλατωνικό φιλόσοφο του 2ου αιώνα της χρονολογίας μας, προσπαθούν «μόνους τους ηλιθίους και αγενείς και αναισθήτους και ανδράποδα και γύναια και παιδάρια πείθειν εθέλουσί τε και δύνανται»; 3) Οι συντάκτες της Κ.Δ. χρησιμοποιούν το ρήμα «χορτάζω» και όχι το «σιτίζω». Και διερωτώμαι: Μήπως υπάρχουν δύο είδη χόρτων, το «εξυπνόχορτο» και το «κουτόχορτο»; Αυτά τα ολίγα για τον Δαρβίνο, τη Χημεία, την αμάθεια, το κουτόχορτο και τους καταναλωτές του.
(ΤΟ ΒΗΜΑ, 21/2/2009)