12 January 2009

Τhere' s probably no god

Τα «ποιος θεός;» λεωφορεία


(του Χρήστου Μιχαηλίδη, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 08/01/2009)

ΤΑ ΠΡΩΤΑ 200 διώροφα κόκκινα λεωφορεία με διαφημίσεις που λένε «Πιθανώς να μην υπάρχει θεός. Γι' αυτό σταμάτα να στενοχωριέσαι και απόλαυσε τη ζωή σου» έκαναν από χθες την εμφάνισή τους στους δρόμους του Λονδίνου. Η διαφημιστική αυτή καμπάνια υποστηρίχτηκε και χρηματοδοτήθηκε από τον γνωστό αθεϊστή καθηγητή της Εξελικτικής Βιολογίας Ρίτσαρντ Ντόκινς, συγγραφέα του πολυσυζητημένου βιβλίου «Η περί θεού αυταπάτη», από τη Βρετανική Ανθρωπιστική Ενωση και από χιλιάδες απλούς πολίτες.


Η εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων είχε ξεκινήσει μέσω του Διαδικτύου τον περασμένο Οκτώβριο, με στόχο τις 5.500 στερλίνες. Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα καλύφθηκε το ποσό αυτό και έφτασε τελικά τις 140.000 στερλίνες! Αυτό επιτρέπει τώρα να «ντυθούν» με «την αθεϊστική διαφήμιση», όπως την περιγράφουν τα περισσότερα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, και άλλα 6ΟΟ λεωφορεία, τα οποία θα κυκλοφορήσουν και στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της Βρετανίας.

Επίσης, δύο τεράστιες οθόνες LCD έχουν τοποθετηθεί στον πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο του Λονδίνου, την περίφημη Οξφορντ Στριτ, προβάλλοντας το ίδιο αυτό μήνυμα, που, σύμφωνα με τους εμπνευστές της εκστρατείας, έχει στόχο «να κάνει τους ανθρώπους που σπαταλούν τη ζωή τους αγωνιώντας για μιαν άλλη ζωή στην αιωνιότητα, να έχουν λιγότερο άγχος και ν' απολαύσουν τις μικρές, απλές χαρές της ζωής».

(βλέπε επίσης >>>)

Την ίδια κινητοποίηση και ενημέρωση αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν Ισπανοί άθρησκοι!