13 December 2010

Ένας προφήτης παιδεραστής

Τη νύχτα της 5ης Ιουνίου 2002 εισέβαλε ο Brian David Mitchell (φωτο δεξιά), τότε 49 ετών, στο δωμάτιο της δεκατετράχρονης τότε Elizabeth Smart (φωτο αριστερά) και με ένα μαχαίρι στο λαιμό της την ανάγκασε να τον ακολουθήσει.

Η απαγωγή συνοδεύτηκε από μία τελετή γάμου: ο Μίτσελ «νυμφεύτηκε» την Ελίζαμπεθ σε ένα δάσος στο βουνό, πάνω από την πόλη Salt Lake City, με κουμπάρα τη γυναίκα του Wanda Eileen Barzee. Στη συνέχεια βίαζε ο Μίτσελ το κορίτσι επί εννέα μήνες.

Όταν συνελήφθη ο δράστης από την αστυνομία μαζί με τη γυναίκα του, ισχυρίστηκε ότι είναι ο (παγκοσμίως άγνωστος) προφήτης Εμμανουήλ Δαυίδ Ησαΐας και έχει εντολή από το θεό να μαζέψει 49 γυναίκες, με τις οποίες θα καταπολεμήσει το «κακό». Η μικρή Ελίζαμπεθ θα εκπαιδευόταν από τη θεία πρόνοια (μεγαλεία!) για να καθοδηγήσει τις υπόλοιπες 48 γυναίκες στον αγώνα κατά του κακού, μέχρι τότε όμως θα την εκπαίδευε ο ίδιος ο προφήτης σεξουαλικά. 

Στη δίκη του Ησαΐα (άμα αυτός αισθάνεται καλά ως Ησαΐας, γιατί να του το χαλάσω εγώ;), 57 ετών σήμερα, ο οποίος δεν είναι και ο μοναδικός στην Αμερική που συζητάει με το θεό του, παρουσίασαν οι δικηγόροι τον πελάτη τους στο δικαστήριο ως ψυχοπαθή. Το δικαστήριο αποφάσισε όμως ότι, πέρα από τη θεοπληξία, δεν έχει άλλο ψυχολογικό πρόβλημα και η ποινή του θα ανακοινωθεί σε μερικές εβδομάδες· πιθανότατα ισόβια καθειρξη. Η γυναίκα του καταδικάστηκε ήδη σε 15 χρόνια φυλακή και στο εξής θα επικοινωνεί με τον προφήτη μέσω θεού!
Παλιά, άμα είχες θεϊκή επιφοίτηση, διαιωνιζόσουν στις γραφές! Τώρα σε πηγαίνουν με χειροπέδες στη φυλακή ή με ζουρλομανδύα στο τρελάδικο... Παλιόκοσμος!