04 December 2010

Κρείττον σιγάν

ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: “ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ”


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, κ. Γ.Παναγόπουλο και τα νέα μέλη του προεδρείου της Συνομοσπονδίας ζήτησε «Να πληρώσουν και οι έχοντες»…«Νομίζω ότι θα ήταν μια δίκαιη συμπεριφορά, από τους κρατούντες να πιέσουν και τους έχοντες να ανοίξουν το πορτοφόλι τους. Γιατί φοβάμαι ότι πολλοί από τους έχοντες έχουν “καβούρια” μέσα στην τσέπη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπούλιας και έκανε λόγο για «πόνο μεγάλο και αβάσταχτο», για όσους πλήττει ιδιαίτερα η κρίση.

«Και βέβαια υπάρχει μια γραμμή, κάτω από την οποία δεν μπορεί να πιέσεις ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους και τους μισθωτούς», σημείωσε.

Ο κ. Παπούλιας, αναφερόμενος ειδικά στον ρόλο του συνδικαλιστικού κινήματος, τόνισε:

«Εσείς δίνετε τη μάχη, όλοι μας δίνουμε τη μάχη, καταλαβαίνουμε όλοι ότι αυτή η δύσκολη περίοδος μόνο με αγώνες μπορεί να ξεπεραστεί, αγώνες μέσα στα πλαίσια της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής. Εύχομαι και ελπίζω οι αγώνες σας να έχουν θετικό αποτέλεσμα».

Από την πλευρά του, ο κ. Παναγόπουλος, αναγνώρισε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας περιέγραψε την κατάσταση με ακρίβεια, «παρουσίασε τον καμβά», όπως είπε και πρόσθεσε:

«Ξέρουμε τη δύσκολη κατάσταση της χώρας. Αλλά θεωρούμε ότι ελήφθησαν και λαμβάνονται ακόμη μέτρα τα οποία είναι κοινωνικά άδικα και η κατανομή των βαρών γίνεται άνισα. Και οι έχοντες και κατέχοντες όχι μόνο δεν πληρώνουν, αλλά φτιάχνουν και θεωρίες για να αποφύγουν τις δικές τους ευθύνες και τη συμμετοχή στην αντιμετώπιση της κρίσης».

Πράγματι σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες πρέπει να συμβάλει ο καθένας ανάλογα με τις οικονομικές του δυνατότητες. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον περασμένο χρόνο είχε μείωση της χορηγίας κατά 12%, (κλικ εδώ). 

Έχω μια απορία την οποία διατυπώνω ευθέως: Ο κ. Παπούλιας ανήκει στους κρατούντες και έχοντες; Έβαλε το χέρι στην τσέπη να βοηθήσει όσους πλήττει ιδιαίτερα η κρίση και για όσους  αισθάνεται «πόνο μεγάλο και αβάσταχτο»,΄εκεί υπάρχουν καβούρια;

Όσο για το γενικό Γραμματέα της ΓΕΣΕΕ τα 154.000 €, ακαθάριστα που συγκεντρώνει από το μισθό του στην Εθνική Τράπεζα και  τις αποζημιώσεις που λαμβάνει για τη συμμετοχή του στα διοικητικά συμβούλια της τράπεζας και της ΔΕΗ, (κλικ εδώ) και ίσως έξοδα παραστάσεως ως Γενικός Γραμματέας της ΓΕΣΕΕ, αυτός δεν ανήκει στους κρατούντες και καλά αμειβόμενους; Μπορεί να αισθανθεί τον “μεγάλο και αβάσταχτο πόνο” που αισθάνεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Κανένας δε μπορεί να μη συμφωνήσει με τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας: “Να πληρώσουν και οι έχοντες. Ο λαός λέει: “Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις”