02 April 2008

Η χαρά των προβάτων για τη συντέλεια...

αφού δεν έχουν να κάνουν τίποτα στη ζωή τους
(ΤΟ ΒΗΜΑ, 2/4/2008)

Φαίνεται ότι η σταδιακή κατάρρευση του υπόγειου καταφύγιου όπου παραμένουν επί έξι μήνες αρχίζει και... πείθει τα μέλη μιας ρωσικής αίρεσης, τα οποία περιμένουν ταμπουρωμένα τη «συντέλεια του κόσμου», να βγουν στην επιφάνεια. Χθες, δεκατέσσερις άνθρωποι βγήκαν από το σκοτεινό τους κρησφύγετο, καθώς τμήμα του υπόγειου σπηλαίου άρχισε να καταρρέει, ενώ έγκλειστοι παρέμεναν άλλοι δεκατέσσερις. Οι εξελθόντες εξέλαβαν την κατάρρευση του εδάφους ως ... θεϊκό σημάδι και ως «εντολή» να διακόψουν τον αυτοεγκλεισμό τους.


«Στις 07.20 (τοπική ώρα) άρχισαν να βγαίνουν οικειοθελώς και να λένε ότι ο Θεός, μετά την τέταρτη μερική κατάρρευση του σπηλαίου, τους είχε στείλει ένα σημάδι για έξοδο» είπε στο πρακτορείο Reuters ο Ολεγκ Μελνιτσένκο, υποδιοικητής της περιοχής Πένζα, στην οποία τα μέλη της συγκεκριμένης αίρεσης παραμένουν κλεισμένα σε υπόγειο καταφύγιο από τον περασμένο Οκτώβριο. Ανάμεσα στα άτομα τα οποία βγήκαν χθες ήταν και δύο κορίτσια ηλικίας 12 και 14 ετών. «Όλοι» σύμφωνα με τον κ. Μελνιτσένκο «είναι σε καλή κατάσταση, αν υπολογίσει κανείς ότι πέρασαν σχεδόν έξι μήνες κάτω από το έδαφος. Αρνούνται την παροχή κάθε ιατρικής βοήθειας και κατέφυγαν σε μια οικία λέγοντας ότι θα μείνουν εκεί προσευχόμενοι μέχρι το Ορθόδοξο Πάσχα (27 Απριλίου)».

Άλλα δεκατέσσερα μέλη της αίρεσης, σύμφωνα με τον κ. Μελνιτσένκο, παραμένουν έγκλειστα σε διαφορετικό τμήμα του καταφυγίου και έχουν αποκοπεί από την έξοδο εξαιτίας της κατάρρευσης που σημειώθηκε. Οι Αρχές καταβάλλουν αγωνιώδεις προσπάθειες για να πείσουν και αυτούς να βγουν έξω (Στη φωτογραφία ο αυτοαποκαλούμενος «προφήτης» Π. Κουζνετσόφ, ο οποίος περιμένει τη συντέλεια του κόσμου εντός του Απριλίου ή του Μαΐου, μισανοίγει την πόρτα του σπιτιού του στην περιοχή Πένζα, αντιμετωπίζοντας επιφυλακτικά τους δημοσιογράφους).

Ολα τα μέλη της ρωσικής αίρεσης δήλωναν ότι θα παραμείνουν στο καταφύγιο ως τη συντέλεια του κόσμου την οποία ο «πνευματικός» τους ηγέτης Πάβελ Κουζνετσόφ (ο οποίος υποβάλλεται πλέον σε ψυχιατρική θεραπεία, κατόπιν δικαστικής εντολής) τοποθετεί στον Απρίλιο ή τον Μάιο. Ο Κουζνετσόφ δεν είχε ακολουθήσει τους οπαδούς του στο υπόγειο καταφύγιο, υποστηρίζοντας ότι ο Θεός επεφύλασσε για τον ίδιο «μια διαφορετική αποστολή». Το περασμένο Σαββατοκύριακο άλλες επτά γυναίκες αποφάσισαν να εξέλθουν από το υπόγειο καταφύγιο, καθώς το λιώσιμο του χιονιού προκάλεσε μερική κατάρρευση του καταφυγίου.

Τα μέλη της συγκεκριμένης αίρεσης αρνούνται να καταναλώσουν φαγητό που έχει υποστεί επεξεργασία, ενώ υποστηρίζουν ότι οι γραμμωτοί κώδικες (bar-codes) στα εμπορικά προϊόντα είναι έργο του Σατανά.

Εδώ και εβδομάδες, Ρώσοι αξιωματούχοι διαπραγματεύονται με τους έγκλειστους επικοινωνώντας μέσω ενός φρέατος εξαερισμού. Ρεπόρτερ του Reuters ο οποίος κατάφερε να μπει μπουσουλώντας σε τμήμα του οχυρού ανέφερε ότι ένα τούνελ πέντε μέτρων οδηγούσε σε ένα δωμάτιο αρκετά μεγάλο για να μπορέσει κάποιος να σταθεί όρθιος.(click)
Αριστερά:  Κατάλυμα στην ιερή κατακόμβη, Μέση: Οι πιστοί αποχωρούν,
Δεξιά:  Ο προφήτης στην ψυχιατρική κλινική, ο θεός του έστειλε σημάδια.
Εγώ θεωρώ ότι όλοι οι προφήτες και οι οπαδοί τους χρειάζονται ψυχιατρική παρακολούθηση, ίσως και θεραπεία. Αν υπήρχε Ιατρική στην Αρχαιότητα και στο Μεσαίωνα, θα είχαμε γλιτώσει από πολλούς προφήτες. Αλλά μπορούμε να γλιτώσουμε από τους νυν οπαδούς και πιστούς τους· με ένα χάπι ηρεμεί κάθε σαλταρισμένος!