15 April 2008

Καπιταλιστικό Βιάγκρα!

(του Νίκου Δήμου, Lifo, 11/4/2008)

Κάνουμε συλλογή από απίθανες απόψεις:

Μετά τη θεωρία της περασμένης εβδομάδας ότι η αντίθεση στη βία είναι θέμα «πολιτικού καθωσπρεπισμού» (και όχι ανθρωπιάς), έχουμε νέα ιδιοφυή αποκάλυψη: πως η εφεύρεση του Βιάγκρα έγινε κατ’ εντολήν του διεθνούς καπιταλισμού.

Η άποψη αυτή διατυπώθηκε από τη Λιάνα Κανέλλη σε τηλεοπτική εκπομπή για το συνταξιοδοτικό. Την άκουσα με τ’ αυτιά μου. Αν μου την έλεγαν, δεν θα την πίστευα.

Και τι δουλειά έχει ο διεθνής καπιταλισμός με το Βιάγκρα; Αμ, δεν έχετε φαντασία! Ούτε δυνατότητες ενόρασης και ερμηνείας της παγκοσμιοποιημένης συνομωσίας.

Οι κεφαλαιοκράτες έδωσαν εντολή να εφευρεθεί το Βιάγκρα ώστε οι εργαζόμενοι να αισθάνονται υγιείς και ακμαίοι ακόμα και μετά τα εξήντα. Παίρνοντας το μπλε χάπι, νιώθουν σεξουαλικά ικανοί και βαρβάτοι. Οπότε εκεί έρχονται οι εκμεταλλευτές τους και λένε: «Αφού μπορείς να πηδάς, μπορείς και να δουλεύεις!».

ΑΡΑ: επιμήκυνση του χρόνου εργασίας! Αργότερα στη σύνταξη. Μεγαλύτερη εκμετάλλευση. Στύψιμο μέχρις εσχάτων. Διαβολικό. Σαλεύει το μυαλό του ανθρώπου μπροστά στην επινοητικότητα του διεθνούς καπιταλισμού (ή της Λιάνας).

Τώρα βέβαια, αν το ξανασκεφθούμε, θα έρθουν μερικές αμφιβολίες. Οι εργοδότες δεν θέλουν περισσότερη εργασία από υπερήλικες - αυτό που ψάχνουν είναι φθηνότερη εργασία από νέους. Που παράγουν περισσότερα, με χαμηλότερο κόστος. Γι’ αυτό τρέχουν στην Ανατολική Ευρώπη ή στην Άπω Ανατολή. Γι’ αυτό ανθούν η Ινδία και η Κίνα.

Αλλά σαν θεωρία συνομωσίας είναι από τις καλύτερες. Όχι, εσείς νομίζατε πως η εφεύρεση του Βιάγκρα ήταν αποτέλεσμα επιστημονικής προόδου και εξέλιξης. Χα! Τίποτα δεν είναι τυχαίο, μια και τον κόσμο κυβερνά το αόρατο Διευθυντήριο (εδώ συμπληρώνετε τα ονόματα της αρεσκείας σας: Λέσχη Μπιλντερμπέργκ, Επτά Σοφοί της Σιών, Ναΐτες, Μασόνοι, Ελίτες, Νταβός, G7 ή 8 κ.λπ.).

Αχ, η Λιάνα! Αυτό το απίθανο μείγμα αντιφατικών ιδεολογιών: εθνικισμού και ορθοδοξίας αφενός - άθεου και διεθνιστικού κομμουνισμού αφετέρου. Αυτό το αριστερο-δεξιό υβρίδιο, που συνεχώς καπνίζει και μιλάει, λέγοντας ό,τι του καπνίσει…