01 April 2008

Διαχρονική οπισθοδρομικότητα

Ρωσικές αρχές ζήτησαν τη συνδρομή ιερέα για να πείσουν πιστούς θρησκευτικής ομάδος να βγουν από το καταφύγιό τους



(Καθημερινή, 1/4/2008)

Οι ρωσικές αρχές ζήτησαν χθες από έναν ιερέα, που ειδικεύεται στην ερμηνεία του βιβλίου της Αποκάλυψης, να τις βοηθήσει στην προσπάθειά τους να πείσουν τους πιστούς μίας ορθόδοξης θρησκευτικής ομάδας να βγούν από το υπόγειο καταφύγιο, στο οποίου βρίσκονται επί πέντε μήνες αναμένοντας το τέλος του κόσμου, μεταδίδει το πρακτορείο Ιντερφάξ.

Ο πατήρ Ερμογένης «είναι ειδικός στο βιβλίο της Αποκάλυψης» και είχε σήμερα επαφή με τους εγκλείστους μέσω ενός αεραγωγού στο καταφύγιό τους, το οποίο βρίσκεται στον πάτο ενός γκρεμού, κοντά στην κοινότητα Νικόλσκαγιε, τόνισαν οι τοπικές αρχές. Η αστυνομία επιτηρεί την τοποθεσία 24 ώρες το 24ωρο.

Οι τοπικοί αξιωματούχοι δεν αποκάλυψαν εάν η μεσολάβηση του πατρός Ερμογένους είχε θετική επίπτωση στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων. Τριάντα πέντε μέλη της σέκτας βρίσκονται από τον Νοέμβριο στο καταφύγιο, τοποθετώντας το τέλος του κόσμου στις αρχές του προσεχούς Μαΐου, έπειτα από ενδελεχή μελέτη των άστρων. Οι ίδιοι έχουν απειλήσει πως θ’ ανατινάξουν το υπόγειο καταφύγιό τους, εάν η ρωσική αστυνομία επιχειρήσει να τους βγάλει με τη βία.

«...τους πιστούς μίας ορθόδοξης θρησκευτικής ομάδας...» Εγώ υποψιάζομαι ότι σ' αυτή την ορθόδοξη ομάδα ανήκουν και όλοι οι παρ' ημίν «πιστοί», τους κρατάνε να μην σαλτάρουν οι παπάδες, γιατί είναι αποδοτικότερο να τους απομυζούν οικονομικά. Άντε και καλό μήνα, να δούμε τι «σημάδια» θα μας στείλουν τα άστρα για την καταστροφή του κόσμου :-P