18 May 2008

Αντιχριστιανικό κύμα βίας στην Ινδία

...
Διάβασα σε ένα χριστιανικό blog τα εξής:
Φανατικοί Ινδουιστές εξαπέλυσαν κύμα βίαιων αλλά και συστηματικά οργανωμένων επιθέσεων εναντίον Χριστιανών στο Κρατίδιο Ορίσσα, στις 24 και 25 Δεκεμβρίου 2007.

Συνολικά, 95 εκκλησίες κάηκαν εντελώς, καθώς και 730 χριστιανικά σπίτια. Στις περιπτώσεις που κάποια χριστιανική διακονία εκτελείτο σε χώρο ενοικιασμένο από Ινδουιστή, οι επιτιθέμενοι φρόντιζαν να μην καταστρέψουν το κτήριο, αλλά έβγαζαν έξω επιπλώσεις, υλικά κλπ. και στη συνέχεια τους έβαζαν φωτιά.

Ο αριθμός των θυμάτων είναι άγνωστος ακόμα αλλά, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα γνωστά περιστατικά «εμπρησμού, δολοφονίας και επίθεσης», η βία ήταν, σύμφωνα με το Πανινδικό Χριστιανικό Συμβούλιο, «η μεγαλύτερη επίθεση εναντίον της Χριστιανικής κοινότητας στην ιστορία της δημοκρατικής Ινδίας».
Καταρχάς να σημειώσω ενημερωτικά ότι το «κρατίδιο Ορίσσα» έχει κάπου 37 εκατομμ. κατοίκους. Έτσι δικαιολογούνται και οι «95 εκκλησίες».

Επί της ουσίας: Δέχομαι ότι όλα έγιναν έτσι που περιγράφονται, ίσως και χειρότερα. Και φυσικά διαφωνώ με όποιες βίαιες ενέργειες για εθνικούς, θρησκευτικούς, φυλετικούς και άλλους λόγους. Αναρωτιέμαι όμως, οι χριστιανοί που διαμαρτύρονται τώρα, ξέρουν τί έκαναν οι πρόγονοί τους από τον 4ο αιώνα και μετά, όταν ασπάστηκαν μια θρησκεία από τη μέση Ανατολή και ταυτίστηκαν με τον ρωμαϊκό στρατό; Ζήτησαν ποτέ συγγνώμη για εκείνες τις εγκληματικές επιδρομές εναντίον των ανθρώπων και του πολιτισμού τους, ειδικότερα (αυτό μας ενδιαφέρει εμάς) των Ελλήνων και του ελληνικού πολιτισμού;

Η διπλανή φωτογραφία δημοσιεύεται ή δημοσιευόταν σε σχολικά βιβλία με την επεξήγηση ότι δείχνει τον «άγιο» Νικόλαο και διάφορους συνεργάτες του να «συντρίβουν τα είδωλα», δηλαδή να γκρεμίζουν ελληνικούς ή ρωμαϊκούς ναούς και αγάλματα. Αναγράφεται δε σ' αυτά τα βιβλία ότι, την ώρα που έφευγαν έντρομοι οι «δαίμονες» από τους ναούς, ρωτούσαν έκπληκτοι τον Νικόλαο, γιατί τους διώχνει «από το σπίτι τους»! Τέτοια αθλιότητα!

Γιατί ενοχλούνται λοιπόν σήμερα οι χριστιανοί που κάνουν ανάλογα πολιτισμικά εγκλήματα
σε βάρος τους κάποιοι άλλοι -με τη βοήθεια του κράτους, πιστεύω- ή έκαναν παλαιότερα οι Οθωμανοί που μετέτρεπαν τους χριστιανικούς ναούς σε τζαμιά; Οι χριστιανικοί ναοί στον αρχαιολογικό χώρο, από την Ακρόπολη μέχρι τον Κεραμεικό δεν δημιουργήθηκαν μετά από καταστροφή εθνικών ναών; Ας καθαιρέσουν τα έργα τους από εκεί και από όλους τους σημερινούς αρχαιολογικούς χώρους, σαν δείγμα μεταμέλειας, και τότε όλοι μας, με μια φωνή, θα διαμαρτυρηθούμε για την αδικία που υφίστανται οι χριστιανοί και όποιοι άλλοι, στην Ινδία και όπου αλλού!

Αλλιώς, ας αφήσουμε τα ινδικά πλήθη να περάσουν το δικό τους Μεσαίωνα! Κάποια στιγμή θα εκπολιτιστούν, όπως συνέβη σταδιακά με τους χριστιανούς, θα θυμηθούν ή θα μάθουν και οι Ινδουϊστές τις αξίες του ανθρωπισμού και της ανοχής.


Σε φιλικό blog υπάρχουν αναλυτικότερες περιγραφές >>>
. Όσον αφορά δε τον εκχριστιανισμό σε βάρος ανατολικών λαών, υπάρχει αναλυτικό κείμενο εδώ >>>


.