19 November 2010

Τώρα τα λένε και οι δικοί του δημόσια...

Πωπω, βεβηλώνεται το ιερό λείψανο...
(από το site dete.gr της Πάτρας)


Αυτή τη φορά ο αρχιμανδρίτης της Πάτρας Κύριλλος Κωστόπουλος, γνωστός για τη μαχητικότητά του σε ζητήματα Ορθοδοξίας, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει όσα διαδίδονται για εκείνον τις τελευταίες ημέρες! Γιατί τουλάχιστον είκοσι άτομα (κυρίως γυναίκες) ήταν παρόντα το πρωί της περασμένης Κυριακής στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Μπάλα και λένε πως τον άκουσαν να αναφέρεται με τόσο αρνητικούς χαρακτηρισμούς στο πρόσωπο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, που η εφημερίδα μας (Kόσμος της Πάτρας) πραγματικά δεν μπορεί να γράψει! Σεβόμενη το έργο του ιεράρχη που άλλαξε τον ρου της Εκκλησίας της Ελλάδος και έφερε τη νεολαία κοντά στην εκκλησία!

Σύμφωνα με όσα διαδίδονται, ο π. Κύριλλος άρχισε να μιλά στους παρευρισκόμενους και η συζήτηση έφθασε στον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο! Για τον οποίον είπε ξεκάθαρα ο Κύριλλος πως είχε το «κουσούρι»!




Έμειναν έκπληκτοι όσοι τον άκουγαν, αλλά εκείνος συνέχισε: «Και όχι μόνο αυτό, αλλά προτιμούσε να χειροτονεί ιερείς που είχαν επίσης το "κουσούρι"», δήλωσε! Θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν χρησιμοποίησε την παραπάνω λέξη, όμως, ως εφημερίδα αποφασίσαμε να μη γράψουμε ακριβώς τη φράση που είπε (κατά τα όσα φημολογούνται στην πόλη).

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως μία δασκάλα διαμαρτυρήθηκε έντονα, όπως και κάποιες άλλες κυρίες, και τότε ο Κύριλλος τους εξήγησε: «Η αλήθεια πρέπει να λέγεται και ας ενοχλεί». Μάλιστα δεν δίστασε να επαναλάβει για μία ακόμη φορά όσα είχε υποστηρίξει στην πρώτη του αναφορά.

Οι κυρίες συνέχισαν να διαμαρτύρονται. Του υπενθύμισαν πως ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος είχε καταφέρει να ανοίξει διάπλατα τις πύλες της εκκλησίας και ιδιαίτερα για τους νέους, αλλά και πάλι ο π. Κύριλλος ήταν καυστικός: «Τα παιδιά στην εκκλησία τα έφερε η οικογένεια και όχι ο Χριστόδουλος».

Έφυγαν από το Μοναστήρι!

Κάποιες κυρίες εκνευρίστηκαν και έφυγαν από το Μοναστήρι. Εμφανίστηκαν δε ιδιαίτερα απογοητευμένες από όσα άκουσαν για έναν ιεράρχη που αν μη τι άλλο έμεινε στην ιστορία της εκκλησίας ως ένας από τους καλύτερους Αρχιεπισκόπους.

Απομένει πλέον να ξεκαθαρίσει ο ίδιος ο π. Κύριλλος, αν όλα όσα περιγράφονται στο ρεπορτάζ δεν είναι παρά διαδόσεις. Και να διαψεύσει την παροιμία «όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά». Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο αρχιμανδρίτης Κύριλλος δεν ήταν ποτέ στο πλευρό του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, αφού -όπως είναι γνωστό- διαφωνούσε με τις θέσεις του για την Καθολική Εκκλησία και την επικοινωνία που είχε με τον Πάπα.

Ο συγκεκριμένος κληρικός είπε σε κήρυγμα αυτό που όλοι ξέρουν. Αρκεί να διαβάσει ή να ρωτήσει και πληροφορηθεί οποιοσδήποτε, από πού προκύπτει η ηπατίτιδα C, η οποία εξελίχθηκε στο μακαρίτη Χριστόδουλο σε κίρρωση και καρκίνο. Εδώ δεν ενδιαφέρει βέβαια το κουσούρι του καθενός, μόνο που ο Χριστόδουλος, όπως όλοι θυμούνται, βγήκε κάποτε δημόσια και κατήγγειλε αυτούς που έχουν "κουσούρι"... Πολλοί παραξενεύτηκαν τότε για το νέο μέτωπο που άνοιγε ο μεγάλος, τη στιγμή που είχε ζητήσει από όλους "ελάτε όπως είστε..." — προφανώς, άλλος με το σκουλαρίκι και άλλος με το κουσούρι του. Εκ των υστέρων έγινε αντιληπτό, τί τον έκαιγε και τα έβαλε με τους "κουσουράτους", όπως ο ίδιος τους χαρακτήρισε...

Περισσότερο ενδιαφέρον εδώ είναι ότι, τώρα αναμοχλεύονται σε κύκλους πιστών μυθοπλασίες, όπως ότι "έφερε τη νεολαία στην εκκλησία" ή ότι ήταν "ένας από τους καλύτερους" κ.ο.κ., ώστε κάποια στιγμή να του στήσουν και άγαλμα! Πού είδαν τους "νέους" στην εκκλησία; Ή ίδια εικόνα γερόντων επικρατεί! Κυκλοφόρησαν και συζήτησαν ποτέ με "νέους" για να ακούσουν τις απόψεις τους για την εκκλησία; Βλέπε σχετικά και παλαιότερη ανάρτηση!

Στην πραγματικότητα πέταγε ο μεγάλος κουβέντες στην τύχη και μετά, είτε τις άφηνε να αιωρούνται και να συμπεράνει καθένας ό,τι ήθελε, είτε τις έπαιρνε πίσω με αντίθετες απόψεις που εξέφραζε· ένας κλασικός καιροσκόπος και λαϊκιστής ήταν δηλαδή.