18 November 2010

Η ελλαδική εκκλησία ετοιμάζει αντάρτικο για την κάρτα του πολίτη

(ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ - Π. ΤΣΙΜΠΟΥΚΗΣ, ΒΗΜΑ, 17/11/2010)

«Μας ενδιαφέρει να προστατεύσουμε την ελευθερία των ανθρώπων και τα δικαιώματά τους. Ταυτόχρονα δεν δεχόμαστε οποιαδήποτε υπόνοια παρακολούθησης των ανθρώπων και παραπομπής του ηλεκτρονικού συστήματος σε αναφορές προς τον Αντίχριστο μέσα από τον αριθμό 666» δήλωσε μιλώντας στο «Βήμα» ένας από τους 12 ιεράρχες της Ιεράς Συνόδου η οποία στη συνεδρίασή της ασχολήθηκε και με το θέμα της ταυτότητας του πολίτη. Σήμερα ή αύριο εκτιμάται ότι θα εκδώσει ανακοινωθέν ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κρατήσει στάση αναμονής ως και τις αρχές του 2011, οπότε και θα συνταχθεί το σχετικό νομοσχέδιο.

Η αρμόδια επιτροπή της Εκκλησίας συζήτησε το θέμα της κάρτα του πολίτη, σε επιστολή της προς την Ιερά Σύνοδο επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Θα αναμένουμε τις προτάσεις και τις αποφάσεις της πολιτείας προκειμένου να καθορίσουμε τη στάση μας». Στις συνεδριάσεις της επιτροπής συμμετείχαν μητροπολίτες, εκπρόσωποι της πολιτείας, νομικοί, θεολόγοι και εξειδικευμένα στελέχη της Εκκλησίας και των κρατικών υπηρεσιών στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Μαυροφορεμένοι δημόσιοι υπάλληλοι ενώ ετοιμάζουν αγώνα κατά του 666

Όπως τονίζουν στελέχη της Εκκλησίας, υπάρχουν κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι πριν από τις τελικές αποφάσεις θα υπάρξουν διαβουλεύσεις με εκπροσώπους της Ιεράς Συνόδου. Στο μεταξύ διαρκώς αυξάνονται οι «πιέσεις» που δέχονται μητροπολίτες από εκκλησιαστικές ομάδες και οργανώσεις προκειμένου να υπάρξει άμεση καταδίκη της κάρτας. Είναι οι ίδιες ομάδες οι οποίες, όταν ετέθη το ζήτημα της μη αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες, κήρυξαν «ιερό πόλεμο υπέρ της υποχρεωτικής αναγραφής», ξεχνώντας προφανώς τότε τα ανθρώπινα δικαιώματα που τώρα επικαλούνται. Την ίδια ώρα στενοί συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου τονίζουν: «Η Εκκλησία θα προετοιμαστεί και θα ασκήσει όσες πιέσεις μπορεί προκειμένου να γίνουν σεβαστές οι αξίες και οι θέσεις της κατά τη διάρκειαπροετοιμασίας έκδοσης της κάρτας του πολίτη».

Αντιδράσεις και από αστυνομικούς

Στο «ακουστικό του» αναμένει ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κ. Χρ.Γεραρής  όσον αφορά τη ρύθμιση για τις νέες αστυνομικές ταυτότητες, προκειμένου να γνωμοδοτήσει. Οπως δήλωσε μιλώντας στο «Βήμα» ο κ. Γεραρής, μέχρι στιγμής δεν έχει διαβιβαστεί από το αρμόδιο υπουργείο η σχετική ρύθμιση που θα καθορίζει τα προσωπικά στοιχεία των πολιτών τα οποία θα περιλαμβάνονται στην κάρτα του πολίτη, η οποία θα είναι όμοια με τις νέου τύπου υπηρεσιακές ταυτότητες του αστυνομικού προσωπικού. Παρ΄ όλα αυτά ήδη πέντε πολίτες έχουν καταφύγει στην Αρχή εκφράζοντας φόβους υπερεπεξεργασίας προσωπικών δεδομένων, ενώ άλλοι επικαλούνται λόγους θρησκευτικής συνείδησης.

Πάντως, σε έναν χρόνο (24 Νοεμβρίου 2011) θα συζητηθούν στο Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας οι προσφυγές που κατέθεσαν πρόσφατα δύο ένστολοι της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζοντας ότι είναι αντισυνταγματικός και παράνομος ο νέος τύπος υπηρεσιακών ταυτοτήτων του αστυνομικού προσωπικού. Ενας υπαρχιφύλακας και ένας αρχιφύλακας υποστηρίζουν ότι οι νέες ταυτότητες περιέχουν τσιπ και εκτός των αναγνωρίσιμων διά γυμνού οφθαλμού στοιχείων, περιλαμβάνουν και άλλα τα οποία μπορούν να διαβαστούν μόνο υπό την επίδραση υπεριώδους φωτός.
Θυμάται κάποιος να έχει διαμαρτυρηθεί έστω και ένας παπάς ή διάκος για τα φακελώματα που γίνονταν πριν και επί χούντας; Θυμάται κάποιος να παραιτήθηκε επί παλαιάς Αστυνομίας και Χωροφυλακής έστω ένας από τους υπαλλήλους που έφτιαχναν τους φακέλλους; Τώρα που δεν έχουν οι ίδιοι τον έλεγχο του (θρυλούμενου) φακελώματος, θυμήθηκαν όλοι τα δικαιώματά τους ως πολίτες!

Και φυσικά δεν συμφωνώ με το "φακέλωμα", δηλαδή να συλλέγονται στοιχεία που δεν ενδιαφέρουν το κράτος, όπως αν εγώ παίζω φλογέρα ή χαρτιά ή μπιλιάρδο. Σίγουρα όμως δεν είναι προσωπικό στοιχείο η ηλικία των γιατρών, ανδρών και γυναικών, οπότε πρέπει να απαγορευτεί, λένε, να αναφέρεται ο αριθμός μητρώου του γιατρού στις συνταγές για εξετάσεις και φάρμακα. Πρόκειται για πρόσχημα, δήθεν για να μην γίνεται γνωστή η ηλικία των γυναικών! Ένα στοιχείο ματαιοδοξίας και κουτσομπολιού ανάγεται σε υπέρτατο προσωπικό μυστικό. Στην πραγματικότητα δεν θέλουν να μπορεί το κράτος να ελέγχει ποιοι και τι φάρμακα ή εξετάσεις έγραψαν, ώστε να θησαυρίζουν οι απατεώνες από συναλλαγές με φαρμακευτικές εταιρίες και εξεταστικά κέντρα.

Παλιότερα οι ίδιοι δεν ήθελαν να αναγράφεται στις συνταγές και εξεταστικές παραπομπές η συγκεκριμένη πάθηση του ασθενούς, ώστε να μην μπορεί να ελεγχθεί από τους αρμόδιους ελεγκτές γιατρούς, αν έπρεπε ή όχι να γραφτούν τα συγκεκριμένα φάρμακα και οι εξετάσεις. Προσχηματική δικαιολογία ήταν τότε ότι θα φανεί τυχόν ασθένεια της θυγατέρας και δεν θα την θέλουν για σύζυγο οι γαμπροί! Και έλεγε αυτές τις αθλιότητες ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου στο δελτίο ειδήσεων• η οπισθοδρομικότητα και μεθοδευμένη απάτη στην υπηρεσία της οικογενειακής αποκαταστάσεως των θυγατέρων...

Όσο για τις "εκκλησιαστικές ομάδες και οργανώσεις" που πιέζουν εναντίον της κάρτας του πολίτη, αφενός ξέρουμε όλοι ότι οι ίδιοι οι παπάδες εκτρέφουν και συντηρούν τέτοιες ομάδες για να τις αξιοποιούν όποτε χρειαστεί• ας τους αντιμετωπίσουν λοιπόν τώρα, με κίνδυνο να φάνε και κανένα βρομόξυλο επειδή πρόδωσαν το ποίμνιο. Αφετέρου δεν είναι η πρώτη φορά που κάνουν οι παπάδες πως αντιστέκονται σε μέτρα που έχουν αποφασιστεί κεντρικά, από την ελληνική κυβέρνηση ή από την ευρωπαϊκή γραφειοκρατία, αλλά θέλουν (οι παπάδες) να τα αξιοποιήσουν ως ανταλλάγματα για φορολογικές ελαφρύνσεις και άλλα συναφή... Το 666 τους ενδιαφέρει ως χιλιάδες ευρώ και όχι ως σήμα του (δικού τους) διαβόλου που παπαγαλίζουν οι ψυχοπαθείς θεόπληκτοι!