09 March 2009

Παράσημο βλακείας

...
Ο καθολικός θεολόγος Franz Schmidberger κέρδισε επάξια το παράσημο βλακείας Dodo για το μήνα Φεβρουάριο 2009 που απονέμει κάθε μήνα το εκλεκτό blog Brights - Die Natur des Zweifels.

Ο κ. Schmidberger δημοσίευσε μια βαθυστόχαστη κρτική του πολιτισμού, με την οποία κατέληγε στο συμπέρασμα ότι από την Αναγέννηση και μετά ο κόσμος πάει κατά διαβόλου, γιατί έπαψε να ακούει στις εντολές της εκκλησίας και ακολουθεί μόνο τις επιστήμες - γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς και άλλους άθεους. Αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν ακόμα ασθένειες (ενώ επί θεοκρατίας είχαν εξαληφθεί), να υπάρχουν αναρχικοί (καλά, αυτοί δεν πληρώνουν στο παγκάρι κιόλας), να υπάρχουν άθεοι (ενώ παλιά τους έκαιγαν με την πρώτη), να υπάρχουν ανύπαντροι, μερικοί μάλιστα με παιδιά...

Ειδικότερα, όλοι αυτοί οι μαυροντυμένοι άγαμοι και ανέραστοι έχουν αποκτήσει εξειδίκευ
ση στο γάμο. Μελετούν και αποφαίνονται τί επιτρέπεται να κάνουν εκεί οι σύζυγοι, αν ερωτεύονται σωστά, αν κάνουν όργια, μήπως παραβαίνουν στο κρεβάτι τις ιερές γραφές... Έχουν φορτωθεί τα άτομα αυτά από παιδικής ηλικίας με φοβίες και αναστολές και βγάζουν τα συμπλέγματά τους σε βάρος της κοινωνίας...

Ο λαμπρός στοχαστής Schmidberger προτείνει, λοιπόν, να εισαχθούν νέοι κανόνες στην κοινωνική ζωή, μερικοί από τους οποίους είναι οι εξής:
  • Το δίκαιο προέρχεται από το θεό και μοναδικός εγγυητής για την εφαρμογή του είναι η εκκλησία.
  • Οι άνθρωποι δεν είναι σε θέση, λόγω του προπατορικού αμαρτήματος, να αποφασίσουν για τη ζωή τους και για την κοινωνία και αναθέτουν αυτά τα θέματα στην εκκλησία και τους ιερείς.
  • Στη θεοκρατική δημοκρατία του Καθολικιστάν (και Ορθοδοξιστάν) ψηφίζουν μόνο οι άντρες που έχουν οικογένεια με παιδιά, καθώς επίσης οι κληρικοί.
  • Οι γυναίκες δεν ψηφίζουν, γιατί ψηφίζει ο άντρας τους και, αν είναι ανύπαντρες, δεν χρειάζεται να ψηφίσουν, αφού μόνο τον εαυτό τους εκπροσωπούν.
  • Αντρόγυνα χωρίς παιδιά επίσης δεν ψηφίζουν, γιατί ο θεός τους έχει καταραστεί, αλλιώς θα είχαν αποκτήσει παιδιά.
  • Πολιτικά κόμματα και σωματεία απαγορεύονται, γιατί δεν έχουν κανένα δημιουργικό ρόλο στην κοινωνία, αφού υπάρχει η εκκλησία.
  • Η εκκλησία επιλέγει ανθρώπους με "ηθικές αρχές" και τους αναθέτει τη διοίκηση της χώρας, των Νομών και των Δήμων, υπό τον έλεγχο των εκκλησιαστικών πατέρων.
Αυτοί εν ολίγοις είναι οι κοινωνικοί στόχοι του συγκεκριμένου ειδήμονα περί την κοινωνική οργάνωση. Κάπως έτσι λειτουργεί εξ άλλου και το περσικό θεοκρατικό καθεστώς, δεν είναι καν πρωτότυπες οι ιδέες του Schmidberger.

Αντιλαμβάνεται καθένας τί υπόκοσμος στεγάζεται σ' αυτές τις θεολογικές γιάφκες και τί σχέδια ονειρεύονται οι κηφήνες σε βάρος της κοινωνίας. Τους κρύβουν βέβαια οι ανώτεροι, όσο μπορούν, αλλά πότε πότε το σκάει κάποιος με τον μαύρο ζουρλομανδύα και αρχίζει να μαρτυράει, τί οραματίζονται στα ενδότερα...

Άξιος αποδέκτης, λοιπόν, ο κ. Schmidberger του παρασήμου βλακείας. Να του ευχηθούμε και σ' ανώτερα, και πάπας που λέει ο λόγος!

Ας έχει όμως χάρη ο Schmidberger που δεν συμμετέχει η μικρά αλλά τιμία και ορθόδοξη Ελλάς στον αγώνα. Αν διεξαχθεί Eurovision βλακείας, θα βρίσκεται η μικρά αυτή χώρα μονίμως στην πρώτη θέση, διαθέτει Ρουβάδες και Παΐσιους... Μας ανήκει το βραβείο διαχρονικά και ισοβίως!

Και αποτελεί η δημοσίευση αυτή μια προσφορά για τη χθεσινή ημέρα της γυναίκας! Να ξέρουν οι απανταχού θεούσες με ποιες παρέες συναναστρέφονται "πνευματικά"! Και δεν μετράει εδώ, "εγώ το βλέπω διαφορετικά"! Αυτοί οι τύποι ορίζουν τη θρησκεία και την πίστη, όλοι οι άλλοι που ξεφεύγουν είναι αιρετικοί!



(Stelios Frangopoulos, Στέλιος Φραγκόπουλο(βλέπε επίσης >>>