21 February 2010

Μετάλλιο βλακείας

Διαχρονική οπισθοδρομικότητα

Έχω γράψει και παλαιότερα για τον ακροδεξιό καθολικό παπά Franz Schmidberger, μέλος της αδελφότητας Pius X, όταν του απονεμήθηκε το τιμητικό μετάλλιο βλακείας (Dodo), για τις δηλώσεις και ενέργειές του υπέρ της αίρεσης που πρεσβεύει και εναντίον όλων των άλλων! 

Η αδελφότητα αυτή αποτελεί μία ισχυρή τάση γερόντων στην καθολική εκκλησία που δεν αναγνωρίζει τον εκσυγχρονισμό, ο οποίος εισήχθη πριν από μερικές δεκαετίες στην οργάνωση της καθολικής εκκλησίας. Δηλώνει δε ότι εκπροσωπεί το καθολικό πνεύμα από την εποχή της Γαλλικής Επανάστασης (καταραμένη! που έλεγε και ο ιερός Χριστόδουλος) μέχρι την εποχή που έγιναν οι αλλαγές, πριν από μερικές δεκαετίες. Κύρια ένστασή τους είναι ότι η λειτουργία τελείται στις εθνικές γλώσσες και όχι στα λατινικά, όπως έκαναν οι πατέρες και πριν από αυτούς οι απόστολοι της εκκλησίας - γλουπ! πολλοί πατέρες μίλαγαν μόνο ελληνικά και την εθνική τους γλώσσα, άσε που οι απόστολοι ήταν αγράμματοι Εβραίοι και μάλλον δεν μιλούσαν τίποτα πέρα από τη μητρική τους γλώσσα. Αλλά το Άγιο Ψέμμα τους φώτισε και μάθανε όλοι λατινικά, οπότε πρέπει κι εμείς/αυτοί σήμερα να μιλάμε/νε λατινικά. 

Έχουν κι άλλες ενστάσεις κατά της σύγχρονης καθολικής εκκλησίας και του πάπα ειδικότερα, στον οποίο έχει αναγνωριστεί, σημειωτέον, το πρωτείο και από τους ορθοδόξους -να μην το ξεχνάμε- και μας εκπροσωπεί επαξίως! Αλλά η αίρεση Pius X. δεν ενδιαφέρεται να ταπώσει τους ορθοδόξους και τους προτεστάντες, αυτούς τους έχει στο τσεπάκι της. Θέλει πολύ περισσότερα, να γυρίσει στον Μεσαίωνα, όταν η εκκλησία είχε υπό τις διαταγές της ηγεμόνες και πολέμαρχους και διέθετε μια φωτισμένη "Ιερά Εξέταση", οπότε επέβαλε τάξη και πίστη στο ποίμνιο... 

Η τελευταία επίδοση του Schmidberger αφορούσε τον ίδιο το θεό: οι Εβραίοι, δήλωσε ο καθυστερημένος αυτός απόστολος του Μεσαίωνα, δεν προσεύχονται στον ίδιο θεό με τους χριστιανούς, γι' αυτό αποτελεί ατόπημα του πάπα η επίσκεψή του στη συναγωγή της Ρώμης. Το "αγαπάτε αλλήλους" δεν αναφέρεται στους άπιστους, λάθος καταλάβατε. Αγαπάτε τους δικούς σας που πληρώνουν κιόλας! Σιγά μην αγαπάμε τους τσαμπατζήδες... 

Θα πείτε, μα η χριστιανική θρησκεία αποτελεί συνέχεια και επέκταση της ιουδαϊκής (αρκεί να κοιτάξουμε τα ράσα και τα γένια των ορθοδόξων παπάδων), παρ' ότι βέβαια ο Ιησούς δεν έχει πει τίποτα για νέα θρησκεία. Μια συμπλήρωση είπε ότι θα κάνει με τη διδασκαλία του, όπως έκαναν συμπληρώσεις και επικαιροποιήσεις όλοι οι "δάσκαλοι" των Ιουδαίων... 


Μπα, ο Schmidberger επιμένει ότι οι Εβραίοι δεν αναγνωρίζουν τον τριαδικό θεό, αλλά μόνο τον πατέρα θεό που είναι διαφορετικός από αυτόν τον χριστιανών. Και, ναι μεν μέχρι την εμφάνιση του Ιησού, είχαν λόγο να μην γνωρίζουν τίποτα για τον τριαδικό θεό, αλλά από κει και πέρα έπρεπε να έχουν προσαρμοστεί. 

Βέβαια, του απαντάνε κάποιοι, επίσης καθολικοί θεολόγοι -ημιεπίσημα μόνο, γιατί στα φωναχτά θα γίνει μπάχαλο το μαγαζί-, ότι η τριαδικότητα δεν αναφέρεται πουθενά στις γραφές και αποτελεί μεταγενέστερη επινόηση του Τερτυλιανού και του Αθηναγόρα που ήθελαν να ανταγωνιστούν την ισχυρή αιγυπτιακή θρησκεία με τριάδα θεών επικεφαλής. Και η οποία τριαδικότητα τους δημιούργησε διαχρονικά καυγάδες, διαμάχες, αιρέσεις και πολέμους, μέχρι των ημερών μας, όπως βλέπουμε... Τίποτα ο Schmidberger και η ομάδα του, είπε και ελάλησε και δεν δίνει σημασία σε κανέναν και καμία εξουσία! 

Βέβαια, η κυρα-Μαρίκα και ο μπαρμπα-Μήτσος που ακουμπάνε οβολούς στο παγκάρι με την ελπίδα ότι θα έχουν μετά θάνατον μια καλύτερη ζωή από αυτή που τους έτυχε επί Γης, ουδόλως ενδιαφέρονται για τις θεολογικές λεπτομέρειες. Αυτοί ξέρουν την παναγίτσα και τον χριστούλη που κάνουν θαύματα κι εκεί ποντάρουν. Ο Schmidberger δεν απευθύνεται όμως στο χυδαίο όχλο, θέλει να ταπώσει τον πάπα αυτοπροσώπως, θέλει να τον προκαλέσει να επιβάλλει κάποια ποινή (πνευματική, ε;, φυλακές δεν διαθέτει πλέον ο πάπας) στον αιρετικό ή στην αιρετική ομάδα, ώστε να προκληθεί αναταραχή και να δημιουργήσουν οι αιρετικοί δικό τους ταμείο. Οραματίζονται μια νέα εποχή με διπλούς και τριπλούς πάπες, κάτι σαν την Αβινιόν, στο πιο οπισθοδρομικό - μάλιστα, γίνεται ακόμα πιο οπισθοδρομικά! 

Και να μην ξεχνάμε, αυτοί έχουν τα πρωτεία και οι ορθόδοξοι ακολουθούν! Εμείς, οι εκτός, απλά παρακολουθούμε και διασκεδάζουμε με τα προβλήματα που έχουν βάλει μόνοι στο λαιμό τους! Ήδη από καιρού τους πνίγουν, καθώς οι φορολογούμενοι πιστοί απομακρύνονται! Και, όπως έχω γράψει ήδη, δεν μετράει εδώ η εύκολη διαφυγή: "Εγώ το βλέπω διαφορετικά!" Αυτοί οι τύποι ορίζουν τη θρησκεία και την πίστη (των άλλων) και, όσοι ξεφεύγουν, απλά είναι αιρετικοί!