21 March 2009

Περί ξυρίσματος και κωδονοκρούστη

Προ ημερών αναρτήθηκε σ' αυτό το blog ένα παλιό κείμενο του γνωστού συγγραφέα Νίκου Δήμου, το οποίο κυκλοφορεί ακόμα στο Internet παραποιημένο. Άμα τη δημοσιεύσει αυτού του κειμένου, ενεργοποιήθηκαν ομάδες γυναικών και μεμονωμένες κυρίες και δήλωσαν την απαξίωσή τους! Μερικές μου έγραψαν ιδιωτικά τη γνώμη τους. Αίσχος! Ανάθεμα! Ήταν μερικά από τα συνοπτικά σχόλιά τους. Μία από τις αναγνώστριες, η φίλη μου Ισμήνη, έγραψε μια αναλυτικότερη απάντηση, την οποία παραθέτω εδώ... Κτυπάνε καμπάνες λοιπόν...

Κύριε Δήμο μου,

Γιατί τόση φασαρία πια για λίγες τρίχες παραπάνω;

Και γιατί παρακαλώ γκρινιάζετε για το καθημερινό ξύρισμα; Εσείς το επιβάλλατε στον εαυτό σας. Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, είχαν γένια, γενειάδες, γενάκια όλων των ειδών και των χρωμάτων. Ίσια, κατσαρά, στριφτά, φουντωτά. Άσπρα, μαύρα, ασπρόμαυρα, μαυρόασπρα, καστανά, ξανθά, κόκκινα κ.λπ. κ.λπ. Και δεν πιστεύω ότι η Ασπασία, η Καλλιρρόη ή η Πραξιθέα, να γκρίνιαζαν τόσο πολύ για το γδάρσιμο στα μάγουλα ή στο πηγούνι όταν τις φιλούσαν.

Εσείς το εφαρμόσατε, για ποιους λόγους δεν ξέρω και ούτε μ’ ενδιαφέρει. Και μετά; Μετά … το γενικεύσατε, το ξύρισμα εννοώ. Ξυρίσατε εκτός από το πρόσωπο, μασχάλες, στήθος, χέρια, πόδια και ... τα πάντα! Σαν 15χρονοι έφηβοι είστε όταν γδύνεστε και άνευ τρωτότητας, όπως υπαινίσσεστε!

Μας στερήσατε τη χαρά να απολαμβάνουμε την αγωνία σας στην ξαφνική … διακοπή μας, για να βγάλουμε χαριτωμένα με τα 2 δάχτυλα μας 1 τρίχα από το στόμα μας.

Εσείς καταπατήσατε τα χωράφια μας. Βάλατε πόδι στο βασίλειό μας στην κουζίνα και στις κατσαρόλες, αλλά όχι του σπιτιού σας απαπαπα! ... Εκεί πια το θεωρείτε άκρως υποτιμητικό.

Βγήκατε στην κοσμική αρένα και τον τίτλο της «μαγείρισσας» τον μπουρδουκλώσατε και τον μετατρέψατε σε ΣΕΦ, με πολύπλοκες, δυσνόητες και άγευστες δημιουργίες, μόνο και μόνο για να φορέσετε «Χρυσό Σκούφο». Ακόμα και στην σκούφια μας αλλάξατε το γένος και την κάνατε στα μέτρα σας και στο γένος σας.

Κάνατε διαχωρισμό επαγγελμάτων σε αντρικά και γυναικεία. Αν δε κάποια γυναίκα κάνει ένα αντρικό επάγγελμα π.χ. οδηγού ταξί, νταλικιέρισσας, καρδιοχειρουργού, σκουπιδιάρισσας, δεν της αναγνωρίζετε ικανότητα, αλλά ότι δουλεύει σαν άντρας.

Αν ένας άντρας έχει χαρακτήρα όχι δυνατό ή κουτσομπολεύει, λέτε … μμμμμμ σαν γυναικούλα κάνει και μάλιστα σαν Κατίνα, γιατί δεν καταδέχεστε να κατηγοριοποιήσετε ένα αντρικό όνομα για αυτές τις περιπτώσεις.

Και εμείς πληρώνουμε για το σεξ με πολλές παραλλαγές, όπως κάνοντας σεξ:
  • με τον στον σύζυγο (ψυχική πληρωμή), εις τον οποίον παρέχουμε καθημερινές υπηρεσίες, άνευ μισθού και χωρίς ΦΠΑ, βέβαια,
  • με τον εραστή, εις τον οποίον κάνομε δωράκια, διότι ο σύζυγος παρέχει αφειδώς αλλού τις υπηρεσίες του κάνοντας και … δώρα,
  • με τον γκόμενο, τον εξαργυρώνουμε με τριψήφιες επιταγές. Τι να γίνει, η κλιμακτήριος ανεβάζει τη λίμπιντο και οι ρυτίδες θέλουν οικονομική ενίσχυση για να μην φαίνονται στο φως!
Κύριε Δήμο μου , πιστέψτε με αγαπάμε τους φαλλούς σας, και τους απολαμβάνουμε ποικιλοτρόπως. Αν δε ο κωδωνοκρούστης είναι καλός και έμπειρος, ο ήχος από τις καμπάνες φτάνει μέχρι τα ουράνια, κύριε Δήμο μου!

Ισμήνη