03 January 2011

Αντιδικίες "αληθινών θρησκειών"

Σε παλαιότερες αναρτήσεις είχα περιγράψει τις συγκρούσεις εκπροσώπων μονοθεϊστικών θρησκειών, οι οποίες πρεσβεύουν, κάθε μία για λογαριασμό της, την απόλυτη αλήθεια κι έτσι δεν είναι δυνατόν να δεχθούν δίπλα οποιαδήποτε άλλη θρησκεία...


Με την εγκληματική ενέργεια στην Αλεξάνδρεια εναντίον των Αιγυπτίων χριστιανών, το θέμα παίρνει τώρα μεγαλύτερες και δραματικές διαστάσεις. Δεν θα αργήσουν αντίποινα, πιθανόν μέσα στην Αίγυπτο, αλλά και σε κάποια από τις ευρωπαϊκές ή άλλες χώρες που κυριαρχούν οι χριστιανοί και έχουν μεταξύ των κατοίκων τους ισχυρή μουσουλμανική ομάδα πολιτών.

Πάνω εκεί λοιπόν που καταδίκαζαν όλοι οι θρησκευτικοί ηγέτες την εγκληματική ενέργεια στην Αλεξάνδρεια, βγαίνει ο 'Αχμεντ αλ Τάγιεμπ, μεγάλος ιμάμης του Αλ 'Αζχαρ και επικρίνει τον πάπα Βενέδικτο για την έκκλησή του προς τους ηγέτες του κόσμου να προστατεύσουν τους χριστιανούς, λέγοντας ότι ήταν μια «απαράδεκτη ανάμιξη» στις υποθέσεις της Αιγύπτου.

«Δεν συμφωνώ με την άποψη του Πάπα και ρωτώ γιατί ο Πάπας δεν ζήτησε την προστασία των μουσουλμάνων όταν αυτοί σκοτώνονταν στο Ιράκ;», τόνισε ο ιμάμης που είναι επικεφαλής του ανώτατου εκπαιδευτικού θεσμού του σουνιτικού Ισλάμ, το οποίο εδρεύει στο Κάιρο. Τι να απαντήσει τώρα ο πάπας, ο οποίος είναι και πρώτο φιλαράκι με τον καθολικό Μπλερ; Το Σάββατο είχε κάνει λόγο ο ιμάμης για «απεχθή ενέργεια που απαγορεύεται από το Ισλάμ».

Και μέχρι τώρα δεν έχουμε δει τίποτα! Άμα περιλάβει τους δράστες και τον ιμάμη ο Σεραφείμ Πειραιώς στο στόμα του, τίποτα δεν θα τους σώζει πλέον. Γιατί, ο θεός συγχωρεί, ο Σεραφείμ ποτέ!

Οι λεγόμενοι Κόπτες είναι "μονοφυσίτες" χριστιανοί και εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 5-8 εκατομμύρια του αιγυπτιακού πληθυσμού (~80 εκατ.) Οι ίδιοι δεν θέλουν να λέγονται μονοφυσίτες, το οποίο οι ορθόδοξοι χρησιμοποιούν μειωτικά, αλλά μια-φυσίτες, δλδ. ο Ιησούς είχε μία και μοναδική φύση, τη θεϊκή. Αντίθετα οι "Χαλκιδώνιοι" θεωρούν ότι υπήρχαν δύο φύσεις μαζί, ενωμένες αλλά μη συγχεόμενες και ό,τι άλλο καταλαβαίνει καθένας από τις συνήθεις θεολογικές μπαρούφες των "πατέρων".

Σημειωτέον ότι ημείς, οι νηπιοβαπτισμένοι, έχουμε γίνει χωρίς να ερωτηθούμε αυτόματα πολυφυσίτες ή όπως αλλιώς λέγεται αυτή η εκδοχή. Να μελετήσουμε το θέμα και να σκεφτούμε, αν θα παραμείνουμε σ' αυτά ή θα προσχωρήσουμε στους μια-φυσίτες... Θα μπορούσαμε βέβαια να ιδρύσουμε μια νέα αίρεση τρι-φυσιτών και να καλέσουμε τους άλλους σε δίτερμα :-P