08 July 2008

Καταδίκη για εγκληματική ενέργεια

...
Πριν από 6 μήνες δημοσίευσα σ' αυτό το blog την είδηση (μάλιστα πριν ακόμα φτάσει στις ελληνικές εφημερίδες) για την εγκληματική ενέργεια δύο νεαρών αλλοδαπών στο Μόναχο, ενός Τούρκου κι ενός Έλληνα, να κτυπήσουν πολύ άσχημα έναν συνταξιούχο εκπαιδευτικό ηλικίας 76 ετών, επειδή τους είχε υποδείξει να μην καπνίζουν στο τραίνο.

Οι κάμερες ασφαλείας του υπόγειου σταθμού είχαν καταγράψει με ακρίβεια τα γεγονότα και, εννοείται, κανείς δεν μπορούσε να τα διαστρεβλώσει. Οι δύο δράστες προέβαλαν, μετά τη σύλληψή τους, τον ισχυρισμό ότι είχαν μεθύσει και δεν καταλάβαιναν τί έκαναν... περίπου ότι, όποιος θέλει να κάνει κάποιο έγκλημα, αρκεί να πιει προηγουμένως μερικές μπύρες για να αποκτήσει το ακαταλόγιστον!

Τώρα ανακοινώθηκαν οι ποινές που επέβαλε το δικαστήριο και είναι 12 χρόνια κάθειρξη για τον Τούρκο (σήμερα 21 ετών) και 8,5 χρόνια φυλάκιση για τον Έλληνα (σήμερα 18 ετών) - σίγουρα σκληρές ποινές. Στη συνέχεια, μετά την αποφυλάκισή τους, θα απελαθούν αμφότεροι στις πατρίδες τους...

Ξαναδιαβάζοντας τώρα τα σχόλια στην προηγούμενη ανάρτησή μου βλέπω πάλι αυτό που βρήκε να γράψει ένας από τους θλιβερούς ανώνυμους, εθνικιστές και θρησκόληπτους σχολιαστές που περιφέρονται και μαγαρίζουν τα blogs με τα σχόλιά τους: «Δεν υπήρχε Έλληνας μεταξύ των δραστών και οι δύο ήταν Τούρκοι!» Αυτός ήταν ο καϋμός του, όχι η εγκληματική ενέργεια!

Σε μερικά χρόνια θα βρίσκεται εδώ ανάμεσά μας ο ένας από τους δύο δράστες, φρέσκος αποφυλακισμένος. Εύχομαι στον άθλιο σχολιαστή που προανέφερα να μην συναντηθεί μαζί του στο δρόμο, γιατί θα καταλάβει από πρώτο χέρι ότι, όταν αντιμετωπίζεις εγκληματίες, δεν παίζει κανένα ρόλο ποια εθνικότητα και υπηκοότητα διαθέτουν.
(Στέλιος Φραγκόπουλος, Stelios Frangopoulos)