14 September 2008

Επιστολή προς τον Αδόλφο Χίτλερ

...
«Εξοχότατε, οι βαθυσεβάστως υποσημειούμενοι Αντιπρόσωποι των Είκοσιν Ιερών Βασιλικών Πατριαρχικών και Σταυροπηγιακών Μονών του Αγίου Ορους Αθω, λαμβάνομεν την εξαιρετικήν τιμήν ν' απευθυνθώμεν προς την Υμετέραν Εξοχότητα και παρακαλέσωμεν Αυτήν θερμώς, όπως ευαρεστημένη, αναλάβη υπό την Υψηλήν προσωπικήν Αυτής προστασίαν και κηδεμονίαν τον Ιερόν τούτον Τόπον (...)

»Οι μοναχοί του Ορους Αθω οθενδήποτε και αν κατάγονται θα διατηρήσουσιν τα κτήματα και τα πρότερα αυτών δικαιώματα και θ' απολαύσουσιν, άνευ ουδεμιάς εξαιρέσεως, πλήρους ισότητος δικαιωμάτων και προνομίων (Σ.σ.: Εν αρχή ο μπεζαχτάς! Κι είτα βοήσομεν ό,τι προαιρείσθε...) (...)

»...Ικετεύομεν θερμώς την Υμετέραν Εξοχότητα» κτλ. κτλ. «και διαπύρως ευχόμεθα υγείαν και μακροημέρευσιν επ' αγαθώ του ενδόξου Γερμανικού Εθνους. Υποσημειούμεθα βαθυσεβάστως» κτλ. κτλ.

Αν ακόμα δεν εννοήσατε, πρόκειται περί Επιστολής του Αγίου Όρους προς τον Αδόλφο Χίτλερ! Για την ακρίβεια: «Εν Αγίω Ορει τη 13/26 Απριλίου 1941» (ήταν και παλαιοημερολογίτες), επιστολή που απευθύνεται «Προς την Αυτού Εξοχότητα τον Αρχικαγκελάριον του ενδόξου Γερμανικού Κράτους Κύριον Αδόλφον Χίτλερ εις Βερολίνον».

Το βρωμερό αυτό ντοκουμέντο, αυτήν την άθλια επιστολή, που οι Αγιο(τρομάρα τους)ρείτες έστειλαν στο «γουρούνι χωρίς κραγιόν» κι εντιμότατο σφαγέα των λαών Αδόλφο Χίτλερ μιαν ημέρα πριν η Βέρμαχτ μπει στην Αθήνα, ανέσυρε από τη λήθη και μας τη θύμισε ο «Ημεροδρόμος» του «Ριζοσπάστη» (κατά κόσμον Νίκος Μπογιόπουλος). Ποια βυζαντινά χρυσόβουλα και τούρκικοι φετφάδες! Ες Ες και... Αγιος ο Θεός! Ή μήπως έχουν ζητήσει συγγνώμην οι Αγιορείτες για αυτό τους το άγος, την ύβριν και τις προδοσίες- και μας διαφεύγει;

Τις άκρες του σταυρού που τάχα υπηρετούν τσάκισαν τότε οι καλοκαλόγεροι κι έθεσαν εαυτούς υπό την προστασίαν του αγκυλωτού σταυρού. Και δεν εξιλεώνει τα αισχρά τους έργα η θυσία εκείνων των λίγων ράσων που πήραν τ' άρματα και βγήκαν αντάρτες ή, με άλλους τρόπους, βοήθησαν τον αγώνα του λαού και του έθνους.

Ατιμώρητοι και κυρίως αμετανόητοι κι ως εκ τούτου ασυγχώρητοι, ας μεγαλοπιάνονται σήμερα οι Βατοπεδίτες κι οι άλλοι όμοιοί τους σε όλο το Ορος, φιλοξενώντας τον Κάρολο της Αγγλίας ή κάνοντας τους «πνευματικούς» σε ανθρώπους όπως ο κ. Ρουσόπουλος ή ο κ. Βουλγαράκης. Δεν είναι αιώνια η λήθη, η α-λήθεια είναι αιώνια.
(Ελευθεροτυπία, 13/9/2008)