18 August 2008

Θρησκευτική πινακίδα «I Believe»

...
Στην πολιτεία της Νότιας Καρολίνας εγκρίθηκε η τοποθέτηση πινακίδων σε αυτοκίνητα με θρησκευτικά μηνύματα. Προς το παρόν έχουν εγκριθεί πινακίδες με το σήμα του σταυρού και την ανακοίνωση «πιστεύω» (I Believe).

Ο πάστορας Thomas A. Summer ανακοίνωσε όμως ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια, δεδομένου ότι ο ίδιος αγωνίζεται όλη του τη ζωή, 50 χρόνια πάστορας, για τον διαθρησκευτικό διάλογο, χωρίς συμμετοχή κρατικών φορέων, αφού ο ίδιος επιθυμεί τον απόλυτο διαχωρισμό θρησκειών και κρατικού μηχανισμού.

Ο κ. Summer θεωρεί ότι, μόλις κυκλοφορήσουν οι πρώτες «χριστιανικές» πινακίδες, θα ζητηθεί η έγκριση ανάλογων πινακίδων από οπαδούς άλλων θρησκευμάτων ή αθρήσκων. Αργά ή γρήγορα θα βλέπουμε από μακριά, ποια θρησκευτική πίστη έχει ο ιδιοκτήτης κάθε οχήματος και, ταυτόχρονα, ποιοι δεν έχουν δηλώσει με την πινακίδα του αυτοκινήτου τους θρήσκευμα!

Αυτό που δεν πέτυχε ο μακαρίτης Χριστόδουλος στην Ελλάδα για τις αστυνομικές ταυτότητες, το εισάγουν για τα αυτοκίνητα οι αρχές της Νότιας Καρολίνας. Μερικοί ψύχραιμοι πολίτες βλέπουν όμως ότι το μέτρο έχει και θετικά στοιχεία: θα εντοπίζουν από μακριά τους θρησκόληπτους και θα τους αποφεύγουν έγκαιρα.