09 October 2006

El diabolo - Ο διάβολος φταίει για όλα

......
Τί γίνεται λοιπόν με τον διάβολο; Πρόσφατα, ο Ούγκο Τσάβες, ο φλογερός πρόεδρος της Βενεζουέλας, αποκάλεσε τον Τζορτζ Μπους Διάβολο. Και πριν προλάβει να καθαρίσει ο αέρας από τους καπνούς της Κόλασης, ο ευαγγελιστής Τζέρι Φάλγουελ συνέκρινε ανέμελα τη Χίλαρι Κλίντον με τον Εωσφόρο. Είπε ότι ακόμα κι αν είχε αντίπαλό της τον ίδιο τον Σατανά στις προεδρικές εκλογές, πάλι θα νικούσε.

Μέχρι πρόσφατα, ο ευνοούμενος κακός για πάσα χρήση ήταν ο Χίτλερ. Υπάρχει μια απίστευτη ποικιλία ανθρώπων που έχουν συγκριθεί, όχι πάντα ευνοϊκά, με τον Χίτλερ. Από τη Μάργκαρετ Θάτσερ και τη Μάρθα Στιούαρτ έως τον Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, τον νέο πρόεδρο του Ιράν. Τώρα όμως ο Σατανάς παίρνει τη ρεβάνς. Στη ζούγκλα του Ιντερνετ, η λίστα με τους υποψήφιους για τον τίτλο του Αντίχριστου περιλαμβάνει τον Μπιλ Γκέιτς, τον Πάπα, τον Πρίγκιπα Κάρολο και όποιον έχει γεννηθεί στις 6.6.2006 (μη ρωτάτε γιατί).

Τις κατηγορίες του Ούγκο Τσάβες, πάντως, μπορούμε να τις αγνοήσουμε. Η Εθνική Ενωση Ευαγγελιστών μας διαβεβαιώνει σ' ένα δελτίο Τύπου ότι «οι θεολόγοι και οι λόγιοι της ΕΕΕ διεξήγαγαν μια ενδελεχή μελέτη των βιβλικών κειμένων όσον αφορά το πρόσωπο, τις διαθέσεις και τις γήινες ενσαρκώσεις του Σατανά [Βελζεβούλ, Εωσφόρος, Πρίγκιψ του Σκότους]. Και έβγαλαν το ομόφωνο συμπέρασμα ότι, σε αντίθεση με τον ισχυρισμό του Ούγκο Τσάβες, ο πρόεδρος Μπους δεν είναι ο διάβολος». Εδώ που τα λέμε, ο Μπους ούτε καν φοράει Πράντα (πλήρες κείμενο>>>)

(Από την Καθημερινή, 8-10-2006, International Herald Tribune)