05 February 2010

Ο βασιλιάς Ήλιος

Θαυμαστά πράγματα συμβαίνουν στο καθ' ημάς βασίλειο της πράσινης και αειφόρου ανάπτυξης. Μιαν ακόμα επιτροπή ιδρύει ο πρωθυπουργός της χώρας - και τι επιτροπή! «Επιτροπή για τον Εκσυγχρονισμό της Λειτουργίας της Κυβέρνησης»!

Τι σημαίνει τώρα αυτό, ίσως να μας το εξηγήσει ο κ. Χάρης Παμπούκης, όστις άλλωστε θα προΐσταται της εν λόγω επιτροπής για τον εκσυγχρονισμό και τα λοιπά, ήτις μάλιστα με τη σειρά της θα επικουρείται από πολλούς διεθνείς εμπειρογνώμονες (κοινώς «σοφούς»)!

Ανάμεσά τους, για να αναπτερωθούν οι ελπίδες σας, συγκαταλέγονται οι κ.κ. Kevin Featherstone καθηγητής, Richard Parker λέκτωρ, Roger Wilkins, Γ. Γρ. της Γενικής Εισαγγελίας Αυστραλίας, Leif Pagrosky, πρώην υπουργός και Jeoff Mulgan τέως επικεφαλής σε κάτι στο Γραφείο Πρωθυπουργού της Μεγ. Βρετανίας. 

Θαυμαστή σύνθεση, αν και θα μπορούσε να θεωρηθεί κάπως ανησυχητική η απουσία του κ. Καλατράβα και του κ. Γιάτσεκ Γκμοχ.

Πλην, όμως, σε τέτοιους χαλεπούς και δύστηνους καιρούς μια κάποια νότα αισιοδοξίας ου μην και ευθυμίας είναι απαραίτητη. Και γι' αυτό το τελευταίο (την ευθυμία) φαίνεται να φροντίζει ιδιαίτερα ο κ. Γ. Παπανδρέου με ορισμένες επιλογές του.

Οπως κάθε καλός ηγεμών...


(«ναυτίλος», Ελευθεροτυπία, 4/2/2010)
Μάλλον ξέχασε επίσης τον Ασεμπίγιο ο Γιωργάκης που θα έφτιαχνε την Αθήνα... Τον κάλεσε 3-4 μέρες μετά την εκλογική νίκη και είδαν από ψηλά την πόλη... Να την έφτιαξε άραγε, ποιος ξέρει;