31 May 2007

Πήρε πάλι φόρα, επειδή...

νομίζει ότι ξεχάστηκαν τα βαβυλικά έργα του...


(Click)



















Διάλεξα το κατάλληλο χρώμα για το χαρτί, εννοείται! Παραπέμπω επίσης
στο πολύ καλό blog Insomnia pου αναφέρεται στα ίδια περίπου θέματα!

Διαπιστώνω σήμερα ότι τον άρπαξαν και τα κόμματα από τα μούτρα, τόσο το ΠΑΣΟΚ (με τον Πετράκη το παπαδοπαίδι), όσο και το ΚΚΕ που συχνά ταυτίζεται σε εθνικιστικές κραυγές μαζί του.

ΠΑΣΟΚ: Αυστηρό μήνυμα στον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο έστειλε χθες το ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις που είχε κάνει πρόσφατα κατά του ΣΥΝ.

«Η Εκκλησία να μείνει απερίσπαστη στο πνευματικό της έργο χωρίς να παρεμβαίνει στις υποθέσεις του κράτους. Τη χώρα την κυβερνά ο λαός μέσω των δημοκρατικών του θεσμών και ο λαός επιλέγει τα κόμματα που θέλει να κατευθύνουν τις τύχες της κοινωνίας, είτε αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ , η Ν.Δ., το ΚΚΕ, ο ΣΥΝ ή οποιοδήποτε άλλο», είπε ο Πέτρος Ευθυμίου.

Υπενθύμισε το θέμα των ταυτοτήτων και όπως είπε τότε το βαθύτερο ζήτημα που υπέκρυπτε εκείνη η υπόθεση ήταν το ερώτημα «ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα».

ΚΚΕ: «Άθρησκοι είμαστε κι εμείς», απαντά η Αλέκα Παπαρήγα στις επιθέσεις του Χριστόδουλου εναντίον του ΣΥΝ.

Μιλώντας η γ.γ. του ΚΚΕ στον «102 Μ» της ΕΤ-3 παρατήρησε ότι ο αρχιεπίσκοπος «βέβαια έβαλε τους άθρησκους στο 2%-3%. Πιστεύω ότι είναι πολλοί περισσότεροι και ανήκουν σε όλα τα κόμματα. Δεν έχει σχέση η θρησκεία με την κομματική ένταξη. Νομίζω πως ο ΣΥΝ έδωσε πολύ μεγάλη σημασία στο να ταυτίσει την επίθεσή του μαζί του. Δικαίωμά του να απαντήσει».

Και πρόσθεσε: «Αισθανόμαστε ότι στρέφεται εναντίον ενός μεγάλου μέρους του λαού που έχει μια άλλη αντίληψη για την προέλευση της ζωής, αλλά όπως κι εμείς όλοι σεβόμαστε και την άλλη άποψη. Θεωρούμε ότι όχι μόνο δεν πρέπει να αναμειγνύεται η Εκκλησία στην πολιτική, αλλά πολύ περισσότερο να αποτελέσει στοιχείο επηρεασμού προς τις κάλπες. Αν θέλει ο κ. Χριστόδουλος, ας βάλει υποψηφιότητα».


.