10 June 2008

Θρησκευτικά σύμβολα

...
Στις αρχές Μαΐου το ακροδεξιό Κόμμα του Δανέζικου Λαού (DPP) διεξήγαγε μια οργισμένη καμπάνια ενάντια στην ισλαμική μαντίλα. Στις εικόνες της παρουσιάζονταν γυναίκες δικαστές αλλά και η ίδια η αρχαιοελληνική Δικαιοσύνη φορώντας μαντίλα ή μπούργκα, μαζί με το σύνθημα «Δώστε μας πίσω τη Δανία». Συν ένα κείμενο που υποστήριζε ότι η μαντίλα δεν είναι αξεσουάρ, είναι σύμβολο υποταγής και τυραννίας.

Αποτέλεσμα; Η κεντροδεξιά κυβέρνηση του Φογκ Ρασμούσεν προώθησε τάχιστα νομοσχέδιο για την απαγόρευση όλων των θρησκευτικών συμβόλων που θα μπορούσαν να φέρουν οι δικαστές - μαντίλες, σταυρούς, εβραϊκές γιάρμουλκες, τουρμπάνια, τα πάντα!

Σημειωτέον ότι το DPP είναι απαραίτητος σύμμαχος στην κυβέρνηση Ρασμούσεν και έχει αναλάβει τη χάραξη της μεταναστευτικής πολιτικής.

Σκοπεύει, μάλιστα, μετά απ' τα δικαστήρια να ζητήσει την απαγόρευση της μαντίλας τόσο μέσα στα σχολεία όσο και στα νοσοκομεία της χώρας. Οι Δανοί, όμως, τι λένε; Σε ποσοστό της τάξης του 48% υποστηρίζουν την απαγόρευση των θρησκευτικών συμβόλων στα δικαστήρια.

Πολύ περισσότεροι είναι, πάντως, όσοι θέλουν να απαγορευθεί στους δικαστές, στους δασκάλους, στους γιατρούς και στις νοσοκόμες να φοράνε μπλουζάκια με πολιτικά συνθήματα, σέξι ρούχα και σορτσάκια...

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 08/06/2008
βλέπε επίσης >>>

ΥΓ: Δεν βρήκα δανέζικη αφίσα με την «αρχαιοελληνική Δικαιοσύνη» που γράφει το άρθρο, αλλά με τη ρωμαϊκή «θεά της Δικαιοσύνης», η οποία κρατάει ξίφος και ζυγαριά, αργότερα είχε και επίδεσμο στα μάτια.
(Στέλιος Φραγκόπουλος, Stelios Frangopoulos)