27 June 2007

Για την υγεία του κ. Χριστόδουλου

Έλαβα κοινοποίηση και δημοσιεύω εδώ επιστολή του καθηγητή κ. Ιωάννη Ρούσσου προς την Αρχιεπισκοπή.

Άγιοι άνθρωποι της αρχιεπισκοπής Αθηνών και πάσης Ελλάδος,

Τώρα που ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος είναι ασθενής, κατά τα φαινόμενα βαρέως, έχετε τα εξής αποτελεσματικά μέσα για να τον κάνετε αμέσως καλά:

  1. Να του κάνετε ευχέλαιο (Ευαγγέλιο κατά Μάρκον και καθολική επιστολή Ιακώβου),
  2. Να τον πάτε για προσκύνημα στην Τήνο,
  3. Να του φέρετε να ασπαστεί την εικόνα της «Παναγίας της Ιεροσολυμιώτισσας» κλπ.

Γιατί δεν χρησιμοποιείτε αυτά τα αποτελεσματικά μέσα, τα οποία αξιοποιείτε συνέχεια για τον κοσμάκη; Τι περιμένετε και τον τρέχετε στα νοσοκομεία και στους γιατρούς που τον κόβουν και τον ράβουν;

Μα καλά, ξεχάσατε τη θρησκεία σας και τα θαύματα και πρέπει να σας τα υπενθυμίζω εγώ; Ελπίζω τώρα να ενεργήσετε αμέσως!

Αναμένω
Ιωάννης Ρούσσος
καθηγητής

Είναι γεγονός ότι ο κ. Χριστόδουλος έχει επανειλημμένα συκοφαντήσει τον Διαφωτισμό («ο καταραμένος Διαφωτισμός» έλεγε, βλέπε βιβλίο «Η μάστιγα του θεού» του Μ. Βασιλάκη) και, όσο νάναι, παραξενεύει που δεν ακολουθεί τον «παραδοσιακό» και «ελληνοπρεπή» τρόπο για την αποκατάσταση της υγείας του – για την οποία έχει τις ευχές όλων! Επίσης, όταν πριν από λίγα χρόνια έφεραν κάποια «θαυματουργή-ιαματική» εικόνα στην Αθήνα, την περιέφεραν και σε διάφορα νοσοκομεία για να προσκυνήσουν οι πιστοί ασθενείς.

Τη στιγμή δε που οι ασθενείς πήγαιναν τα παλιά χρόνια,
σύμφωνα με τις παραδόσεις, στα μοναστήρια για προσευχή και ο κ. Χριστόδουλος έχει αναφωνήσει ουκ ολίγες φορές δημόσια και ενώπιον μηχανών λήψης τηλεοπτικής εικόνας «πίσω στις παραδόσεις!», σίγουρα παραξενεύει ότι ο ίδιος παραμερίζει αυτές τις παραδόσεις και αναζητάει ίαση από τους μηχανισμούς και τις μεθόδους που δημιούργησαν με την πάροδο του χρόνου το πνεύμα του (καταραμένου) Διαφωτισμού και της Επιστήμης.

Εύχομαι να γίνει σύντομα καλά ο κ. Χριστόδουλος, όπως και κάθε άλλος ασθενής άνθρωπος, και τότε θα τεθούν τα συγκεκριμένα ερωτήματα στον ίδιο!