26 June 2009

Ιερατικά εγκαίνια στο μουσείο Ακρόπολης

Διαχρονική αθλιότητα

Σύμφωνα με μια ανακοίνωση του ΥΣΕΕ, τρεις ημέρες πριν από τα πανηγυρικά εγκαίνια του νέου Μουσείου της Ακρόπολης, συγκεκριμένα την Τετάρτη, 17/6/, πραγματοποιήθηκε κρυφά από τη δημοσιότητα ορθόδοξος «αγιασμός» στους χώρους του Μουσείου από κάποιον εκπρόσωπο του Αρχιεπίσκοπου! Πρόκειται για γελοίο και ανατριχιαστικό γεγονός να τελείται «αγιασμός» σε χώρο δημόσιας έκθεσης εθνικών γλυπτών και αντικειμένων, πολλά από τα οποία έχουν τραυματιστεί, αρχικά από τα σφυριά χριστιανών ακτιβιστών, αργότερα από αρχιτεκτονικές επεμβάσεις στους ναούς της Ακρόπολης για να μετατραπούν τα οικοδομήματα του χρυσού αιώνα και σημερινά αρχαία μνημεία σε χριστιανικούς ναούς.

Ευτυχώς, σύντομα βρήκαν τότε οι λαμπροί εκπρόσωποι της «θρησκείας της αγάπης» αιρετικούς ομόθρησκους και μη υποχωρητικούς αλλόθρησκους ως αντικείμενο εκτόνωσης του φανατισμού τους κι έτσι άρχισαν να αλληλοσφάζονται, αφήνοντας στην ηρεμία τους τα δημιουργήματα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

Η τέλεση κρυφού αγιασμού πιστεύω ότι απέβλεπε:

  1. Στην απόκρυψη από τα μάτια (και την τηλεόραση) των ξένων των ταλιμπανικών γελοιοτήτων του νεοελληνικού κράτους. Με λίγα λόγια, ντρέπονται για την εμφάνιση της πολιτικής ηγεσίας σε δημόσιες εκδηλώσεις δίπλα σε συνοικιακούς μάγους, οι οποίοι με αποκριάτικες στολές εκλιπαρούν την παρέμβαση πνευμάτων και δαιμόνων υπέρ της καλοπέρασης που έχουν εξασφαλίσει.
  2. Στην παροχή ικανοποίησης στο ιερατείο του Ιερώνυμου και του Άνθιμου, ότι δήθεν είναι απαραίτητη η συμβολή τους (και η αμοιβή τους) στον εξαγνισμό των «ειδώλων», τα οποία είναι αναγκασμένοι σήμερα οι «πιστοί» να προβάλλουν παγκοσμίως, αφού ο Ελληνισμός δεν δημιούργησε έκτοτε τίποτα συγκρίσιμο και επιδείξιμο!