22 May 2010

Προδιαγεγραμμένη η πτώχευση

Ακούμε εδώ και 20-30 χρόνια ότι πρέπει να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα και οι περιορισμοί στις χρεώσεις, γιατί εμποδίζουν την ανάπτυξη, να καταργηθούν οι "φόροι υπέρ τρίτων" κτλ. κτλ. Κάθε κυβέρνηση τα είχε στο πρόγραμμά της αλλά τα έδινε ως σκυτάλη στην επόμενη κι εκείνη στη μεθεπόμενη κ.ο.κ. καθεξής! Τώρα τελείωσαν όμως τα ψέματα και επιβάλλει το ΔΝΤ ορθολογισμό... και τι γίνεται;

  • Ο υπουργός συγκοινωνιών (ή όπως αλλιώς λέγεται) ορίζει να βγαίνουν οι άδειες για φορτηγά με κόστος που φτάνει τις τιμές της μαύρης αγοράς και άλλα καρυκεύματα. Δλδ., κλείνει ακόμα περισσότερο το επάγγελμα.
  • Ο υπουργός δικαιοσύνης μαγειρεύει το θέμα των αμοιβών δικηγόρων και συμβολαιογράφων έτσι, ώστε να χειροτερεύει η κατάσταση, αντί να ανοίγουν τα επαγγέλματα.
  • Η αρμόδια υπουργός στηρίζει ουσιαστικά το "καμποτάζ" που επιτρέπει σε ναυτεργάτες της ξηράς να ελέγχουν την κίνηση των τουριστικών πλοίων...
  • Ο υπουργός Οικονομικών (ή όπως αλλιώς λέγεται) εισάγει στο λογαριασμό της ΔΕΗ φόρο υπέρ των επιδομάτων των Τελωνειακών...
Και άλλα πολλά και διάφορα στην ίδια κατεύθυνση, μόνο από τις εφημερίδες μιας ημέρας...
Εννοείται όλα αυτά γίνονται για να παραπλανηθούν οι κουτόφραγκοι, τα κορόιδα του ΔΝΤ και της ΕΕ και να δώσουν το χρήμα τους χωρίς να αλλάξει τίποτα. 

Εννοείται επίσης ότι, τον Ιούλιο που θα διαπιστώσουν ότι δεν έχει γίνει τίποτα, θα αναγκάσουν την κυβέρνηση να πάρει νέα μέτρα, εναντίον των μισθωτών και των συνταξιούχων, όχι σε βάρος δικηγόρων, συμβολαιογράφων, φορτηγατζήδων  και λοιπόν ευνοημένων!!
Γράφει ο Στέφανος Κασιμάτης στην Καθημερινή της 21ης Μαΐου:

  • Ο Δ. Ρέππας απελευθερώνει τις μεταφορές υπό τις επευφημίες των φορτηγατζήδων.
  • Ο ογκόλιθος της πομφόλυγος Χ. Καστανίδης αγωνίζεται να περισώσει τα προνόμια των δικηγόρων.
  • Ο Ευ. Βενιζέλος δίνει παραγγελίες για εξοπλισμούς.
  • Η κυρία Μαριλίζα υπνώττει τον ύπνο του δικαίου, πανευτυχής με την ιδεολογική συνέπειά της.
  • Η κυρία Διαμαντοπούλου διατηρεί την κατάργηση της βάσης του 10 και συνεχίζει την πολιτική της υποκατάστασης του τοπικού στρατοπέδου από το τοπικό ΤΕΙ.
  • Η θεία Λούκα παραπέμπει για τον Σεπτέμβριο την απλούστευση των διαδικασιών για την ίδρυση επιχειρήσεων.
Αν εξαιρέσει κανείς ελαχίστους –τον Γ. Παπακωνσταντίνου, παρά τις αρχικές γκάφες, τον Γ. Ραγκούση και τον Α. Λοβέρδο–, οι υπόλοιποι κάνουν ο καθένας τους αυτό που γνωρίζει, έστω κι αν δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα στη οποία προσγειωθήκαμε μετά τις 23 Απριλίου. Ολα αυτά, δε, συμβαίνουν υπό την ηγεσία ενός πρωθυπουργού ο οποίος τρέχει σε δευτερευούσης σημασίας διεθνείς συνάξεις – για την Καραϊβική, την Ισπανία, τη Μέση Ανατολή κτλ.

Αυτά ο Σ. Κασιμάτης. Εγώ έχω να πω ότι το πλοίο έχει ήδη συγκρουστεί με το παγόβουνο και το πολιτικό προσωπικό κάνει στην πίστα τις τελευταίες χορευτικές φιγούρες...