09 July 2020

Αποχαιρετισμός στη θρησκευτική πίστη (64)

Σύντομη περιγραφή αποχαιρετισμού

Είμαι ο κοπάτζε αρτσίλ!

Είμαι απόφοιτος ΤΕΙ, στο τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων. Η δουλεία μου είναι διανομέας τροφίμων και αυτό διότι βγάζω αρκετά χρήματα για να συντηρήσω την οικογένεια μου, ενώ με το πτυχίο δεν θα μπορούσα να βγάζω τόσα χρήματα.  

Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε μια θρήσκα οικογένεια, δεν είχα ούτε έναν φίλο, ούτε άτομο στην οικογένεια που να είναι άθεος. Από μικρός ήμουν αγνωστικιστής και από μικρός μου άρεσε να ψάχνω και να ρωτάω και να μαθαίνω νέα πράγματα, για να γίνω άθεος έψαξα πολύ και διάβασα και την βίβλο και διάφορα άλλα βιβλία, όταν ήμουν μικρός ήμουν και παπαδάκι και πήγαινα στην εκκλησία (μπας και καταλάβω περισσότερα περί θρησκείας) αλλά όσο περισσότερο έψαχνα για να μάθω την θρησκεία, όλο και περισσότερες ερωτήσεις αποκτούσα.

Όπως είπα από μικρός είχα την περιέργεια να μαθαίνω νέα πράγματα και έτσι άρχισα να ψάχνω και να μαθαίνω για διαφορετικές επιστήμες και όσα περισσότερα μάθαινα, τόσο μίκραινε στο μυαλό μου η πιθανότητα να υπάρχει θεός. Μετά από περιέργεια έψαξα και προσπάθησα να καταλάβω και μερικές άλλες θρησκείες και από περιέργεια έψαξα και κατάλαβα ότι όλες οι θρησκείες πάνω κάτω κάπως συνδέονται και άμα ψάξεις ιστορικά γεγονότα θα καταλάβεις ότι υπάρχουν παρατυπίες και λάθος στις μεταφράσεις και γενικός το περιεχόμενο την βίβλου έχει αλλάξει πάρα πολλές φορές. 

Ακόμα και για τα υπαρξιακά, η φύση κάνει μια χαρά την δουλειά της και δεν υπάρχει υπάρχει κάπου η ανάγκη για να υπάρχει η παρέμβαση του θεού για να γίνει κάτι. Άμα σταματήσεις να πιστεύεις και όταν δεν καταλαβαίνεις κάτι, δεν λες «α! το έκανε ο θεός», ψάχνεις τον λόγο γιατί γίνεται το κάθε τι, αποκτάς μια κριτική σκέψη και μαθαίνεις να φιλτράρεις όλα στην ζωή και αφού δεν πιστεύεις πλέον ότι ο θεός ελέγχει τα πάντα και δεν έχεις εσύ τον έλεγχο και γίνονται πλέον πιο κατανοητά τα πράγματα στην ζωή σου. 

Καταλαβαίνεις ότι όλα όσα έκανες στην ζωή σου, τα έχεις καταφέρει μόνος σου χωρίς την βοήθεια κάποιου θεού, έτσι σου ανεβαίνει η αυτοπεποίθηση και πλέον δεν περιμένεις κανένα θαύμα για να γίνει κάτι στην ζωή σου και έτσι μαθαίνεις να παλεύεις για να καταφέρεις κάτι στην ζωή σου.

Δεν ξέρω για σας αλλά εγώ από τότε που "αποδέχθηκα" ότι είμαι άθεος νοιώθω ότι άλλαξε ο εγκέφαλος μου και σκέφτομαι διαφορετικά και βλέπω τον κόσμο διαφορετικά.. δεν ήταν εύκολο.

-Αποδέχτηκα ότι θα έχω διαφορετική αντιμετώπιση στην κοινωνία. -Αποδέχτηκα ότι θα με βλέπουν σαν εχθρό.
-Αποδέχτηκα ότι θα με βλέπουν κατώτερο-αποδέχτηκα ότι θα με θεωρούν χαζό επειδή δεν καταλαβαίνω τοις δυνάμεις του θεού..Κτλ κτλ κτλ.. μπορώ να γράφω όλη μέρα..
Αλλά άξιζε το κάθε τι!!!

Νιώθω επιτέλους ελεύθερος και που μπήκα στην ομάδα των "Άθεων και Αγνωστικιστών". Τελικά δεν είμαι μόνο εγώ άθεος και δεν σκέφτομαι μόνο εγώ διαφορετικά. Δεν είμαι τελικά τρελός. 

Στο παιδί μου θα μάθω να σκέφτεται ορθολογικά και να εξερευνά και να έχει δημιουργικότητα και φαντασία, να ψάχνει και να κάνει έρευνα πριν πιστέψει το οτιδήποτε! Θα τον βοηθήσω  να σταθεί στα πόδια του και μετά θα τον αφήσω να ανοίξει μόνος του τα φτερά και να κάνει ότι επιλέξει στην ζωή του. 

Δεν είναι σωστό κατά την γνώμη μου να τον πιέσω τι δρόμο θα ακολουθήσει και τι καριέρα θα κάνει διότι άμα δεν κάνεις μια δουλεία που σου αρέσει, δεν θα είσαι καλά και στα ψυχολογικά αλλά δεν θα είσαι και τόσο αποδοτικός.Υπάρχουν χιλιάδες άθεοι!