03 April 2010

Karheinz Deschner...

για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις από κληρικούς

Εξ αιτίας των καταγγελιών για σεξουαλικές κακοποιήσεις νεαρών από κληρικούς (πρώτα στην Ιρλανδία, την Αμερική και την Ιταλία, τώρα και στη Γερμανία) πραγματοποίησε η Αστυνομία με παρουσία εισαγγελέων έρευνα στο μοναστήρι της κωμόπολης Ettal της Άνω Βαυαρίας. Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) πήρε από τον Karlheinz Deschner της ακόλουθη συνέντευξη:

dpa:  Κύριε Deschner, εδώ και δεκαετίες συγγράφετε το πολύτομο έργο «Εγκληματική Ιστορία του Χριστιανισμού», είχαν συμβεί στο παρελθόν αστυνομικές έρευνες σε χριστιανικά μοναστήρια, όπως αυτή που έγινε στο Ettal;

D.: Κάτι πραγματικά συγκρίσιμο δεν υπάρχει, τουλάχιστον σιωπούν οι βιβλιογραφικές πηγές της «Εγκληματικής Ιστορίας του Χριστιανισμού», όπως σιωπούν επίσης οι πηγές της σεξουαλικής ιστορίας του «Ο σταυρός με την Εκκλησία». Πρέπει όμως να θυμηθούμε ότι η καθολική εκκλησία είχε εδώ και πολλούς αιώνες, για κατανοητούς λόγους, ένα εσωτερικό δικαστικό μηχανισμό, με τον οποίο αποτρεπόταν η κυκλοφορία επιβαρυντικών πληροφοριών μεταξύ των πιστών. Η υποκρισία ανήκει μέχρι σήμερα στα χαρακτηριστικά της χριστιανικής εκκλησίας. Σύμφωνα με τον κανόνα «si non caste caute», αφού δεν είσαι αγνός, φρόντισε να είσαι προσεκτικός, διαφοροποιούσαν οι πάπες τις ποινές για αμαρτήματα που έγιναν γνωστά, μέχρι διπλάσιες και τριπλάσιες, σε σύγκριση με εκείνες  για αμαρτήματα που έμειναν κρυφά. Για τις ίδιες τις αμαρτίες δεν είχαν φυσικά καμιά αντίρρηση, ήταν και παραμένουν ευπρόσδεκτες, αφού από αυτές ζουν.

dpa:  Σας εκπλήσσουν οι όλο και περισσότερες σεξουαλικές κακοποιήσεις που γίνονται γνωστές;

D.: Όχι, ούτε μια στιγμή! Όπως δεν εκπλήσσουν κανέναν γνώστη της σεξουαλικής ιστορίας των καθολικών κληρικών. Και δεν δίνω από καιρού σημασία στις σχετικές ειδήσεις. Θα εκπλησσόμουν πολύ, πάρα πολύ, αν άκουγα ότι κάποιος παραιτήθηκε από τους υπεύθυνους σε ανώτερο επίπεδο, οι οποίοι πάντα δίνουν την εντύπωση ότι οι σεξουαλικές διαστροφές αποτελούν συνήθειες του απλού λαού.

dpa:  Είναι οι σεξουαλικές κακοποιήσεις ένα νέο φαινόμενο στην εκκλησιαστική ιστορία;

D.: Τα σεξουαλικά «παραστρατήματα» είναι τόσο παλιά, όσο και η εκκλησιαστική ιστορία και διαδίδονταν, όσο περισσότερο προχωρούσε ο εκχριστιανισμός. Τα μοναστήρια; Ήταν συνήθως κανονικά μπορντέλα, ιστορίες συνουσιασμού με μοναχές, με εξομολογητές, με ανήλικα παιδιά, με ζώα και άλλα πολλά. Όπως οι ιππότες του «γερμανικού τάγματος» υποχρεώνονταν με όρκο να διαβιώνουν «στην υπηρεσία της ουράνιας παρθένας», αλλά διακόρευαν ό,τι θηλυκό τους προέκυπτε, συγγενικό ή ξένο, νεαρά κορίτσια, ενήλικες παρθένες και, όπως προκύπτει από καταγεγραμμένα περιστατικά, θηλυκά ζώα. Ανάλογα συνέβαιναν στο Βατικανό, όπου για πολλούς αιώνες ίσχυαν χαλαρά ήθη, π.χ. ο πάπας Sixtus IV, ο χορηγός της Capella Sixtina και ενός μπορντέλου, συνουσιαζόταν με την αδελφή του και με τα παιδιά του, ο καρδινάλιος Pietro Riario πέθανε κυριολεκτικά από σεξουαλική υπερκόπωση και πήρε μετά θάνατον ως αφιέρωση έναν από τους πιο όμορφα διακοσμημένους τάφους – τιμή σε όποιον τη δικαιούται!

dpa:  Βλέπετε σ’ αυτές τις ιστορίες τα παραπατήματα μεμονωμένων ανθρώπων ή υπάρχουν εκκλησιαστικές δομές, οι οποίες επιτρέπουν καταχρήσεις, δηλαδή ποινικές δραστηριότητες;

D.: Το κύριο αίτιο των αθλιοτήτων, για τις οποίες συζητάμε εδώ, βρίσκεται στη «χριστιανική ηθική». Είναι από τη ρίζα της ενάντια στη φύση, παρεμποδίζει τη σεξουαλική ενέργεια και την καθοδηγεί στην καταστροφική δράση, μετασχηματίζει την ευχαρίστηση σε τιμωρία. Κι άλλες θρησκευτικές ή κοσμικές δικτατορίες έχουν αξιοποιήσει ανάλογους μηχανισμούς. Αλλά η καταπίεση της σεξουαλικότητας δεν οδηγεί μόνο στην έξαρση του πολεμικού πνεύματος, όπως επιθυμούσαν οι ηγέτες, αλλά και σε ένα μόνιμο εσωτερικό πόλεμο. Έχω λάβει τις τελευταίες δεκαετίες πολλές εκατοντάδες συγκλονιστικές επιστολές από θύματα αυτής της μεθόδευσης, θύματα της σεξουαλικής καταπίεσης κληρικών με απίστευτη ψυχική κατάπτωση. Αυτή η συσσωρευμένη ψυχική ένταση εκτονώνεται σε άλλους ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται σε εξάρτηση από τους κληρικούς και τον εκκλησιαστικό μηχανισμό.

dpa:  Τι πιστεύετε ότι θα έπρεπε να γίνει για να μην υπάρχει στο μέλλον ο κίνδυνος να εξαφανιστούν αυτά τα φαινόμενα σεξουαλικών διαστροφών και κακοποιήσεων;

D.: Δεν είναι μόνο οι σεξουαλική κακοποίηση το πρόβλημα, γιατί αυτή ανθεί στο έδαφος μιας προηγούμενης πνευματικής κακοποίησης που είναι χειρότερη. Μόνη σωτηρία από αυτά τα προβλήματα είναι η εξαφάνιση του εκκλησιαστικού μηχανισμού!
Και πάνω που έχουν στριμώξει τον πάπα επειδή γνώριζε για τους παιδεραστές της Γερμανίας, όταν ήταν εκεί επίσκοπος, αλλά δεν τους έδιωχνε παρά μόνο τους μετέθετε, ώστε αυτοί να συνεχίσουν την κακοποιό δράση τους, παρουσιάστηκε και ο εξορκιστής Gabriele Amorth, ο οποίος αποφάνθηκε -λόγω αρμοδιότητας, έχει γνωριμίες ο άνθρωπος!- ότι πίσω από αυτούς που επιτίθενται στον πάπα κρύβεται αυτοπροσώπως ο ιουδαιοχριστιανός σατανάς! Για το συγκεκριμένο εξορκιστή γράψαμε προ καιρού εδώ, τον έχουν αφήσει λυμένο και ζωγραφίζει!