03 December 2011

Ωχ, εδώ τι απαντάμε; (XIII)

Το θύμα είναι από χέρι χαμένο, με θεϊκή εντολή!

Δευτερονόμιο Κεφ. 22 (28-29):


Πρόχειρη δική μου μετάφραση: Εάν κάποιος συναντήσει παρθένα κοπέλα, η οποία δεν είναι μνηστευμένη, τη βιάσει κάνοντας έρωτα μαζί της και μετά ανακαλυφθεί αυτός που το διέπραξε, θα δώσει στον πατέρα της παρθένου πενήντα αργυρά δίδραχμα και την πάρει για σύζυγό του, επειδή την ξεπαρθένεψε.
Το 22ο κεφάλαιο του (θεόπνευστου) Δευτερονόμιου ασχολείται με τη συμπεριφορά ανθρώπων της επαρχίας, τι να κάνουν με αδέσποτα ζώα που συναντούν, το γάιδαρο του αδελφού, τα πουλάκια μια κλώσσας και άλλα σημαντικά θέματα θεοπνευστίας. Κάποια στιγμή, λοιπόν, αφού επιβληθεί από τον σοφό θεό να κατασκευάζονται στις ταράτσες στηθαία για να μην πέφτουν οι άνθρωποι κάτω (22.8, κάτι σαν πολεοδομική και αστυνομική ρύθμιση), έρχεται και σε επουσιοδέστερα θέματα, όπως είναι ο βιασμός γυναίκας. Στα 22.28-29 ορίζεται ότι, αν γίνει βιασμός και συλληφθεί ο δράστης, τότε εξαγοράζει τη γυναίκα που βίασε και την κρατάει για σύζυγο υποχρεωτικά, αδιάφορον αν αυτή θέλει!

Θα έλεγα ότι είναι μία πολύ καλή ρύθμιση που πρέπει να αξιοποιούν όλοι οι βιαστές του κόσμου: «Κύριε πρόεδρε, την βίασα μεν, την εξαγοράζω δε... Με τον παρά μου και τη μαγκιά μου!» Μπορεί να μην τον θέλει η κοπέλα! «Εγώ ακολουθώ τις γραφές κ. Πρόεδρε, έχω δικαιώματα εκ θεού και τα αξιοποιώ!» Τι να πει ο πρόεδρος, ότι δεν αναγνωρίζει τη θεόπνευση Π.Δ.; Θα τον στείλει πάραυτα η θεόπληκτη ηγεσία των δικαστών εξορία στη Γαύδο να προεδρεύει σε Ειρηνοδικείο!

Και μετά τίθεται, βέβαια, το ερώτημα, τι θα γίνει αν δεν εντοπιστεί ο δράστης του βιασμού, τι θα κάνει η κοπέλα που δεν είναι πλέον παρθένα; Υπάρχει και επ' αυτού ρύθμιση του θεόπνευστου βιβλίου στο 22.20-21:


Αν παντρευτεί η κοπέλα κάποιον και δεν του έχει περιγράψει το πάθημά της -οπότε δεν θα είχε καμιά ελπίδα παντρειάς- θα λιθοβοληθεί μέχρι θανάτου, όπως γίνεται ακόμα και σήμερα στα θεοκρατικά καθεστώτα του Ιράν, του Αφγανιστάν και του Πακιστάν, ίσως και αλλού που επιβάλλεται ο «θεϊκός νόμος».

Αυτά πρέπει να πιστεύουν υποχρεωτικά οι θεσοσεβούμενες γυναίκες, ότι είναι άτομα β' κατηγορίας! Δεν είναι δυνατόν να πιστεύουν ό,τι τις βολεύει, δεν είναι σταφιδόψωμο η αληθινή θρησκεία, ώστε να διαλέγεις τις σταφίδες και να αφήνεις το ζυμάρι για τα κορόιδα... Ο θεός ομίλησεν και οι πιστοί του υπακούν!