08 September 2010

Ιερές διαπλοκές, για να διοχετευτεί το "φιλανθρωπικό" χρήμα...

(από το ΠΟΝΤΙΚΙ)

Ποιος είναι αυτός ο αψηλός, ποιος είναι αυτός ο τύπος, ο μελαχρινός αρχιμανδρίτης με το επανωκαλύμμαυχο, που συζητούσε προχθές με τόση οικειότητα με τον Γιώργο, παρουσία του Ιερώνυμου, μετά την ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού στο Προεδρικό Μέγαρο, και μάλιστα χθες, στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, οι δυο τους χαριεντίζονταν και κρυφογελούσαν;

Είναι, αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Παπανικολάου, ο νέος και ωραίος πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σαν να λέμε ο... Παμπούκης του Ιερώνυμου.


Αλίμονο, αδέρφια, εσείς μπορεί να μην το ξέρατε, αλλά οι γνωρίζοντες και από τα μέσα το αρχιεπισκοπικό γραφείο ξέρουν ότι ο νεαρός κληρικός έχει άριστες σχέσεις με τη νέα ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα όχι μόνο με τους σημερινούς πολύ κοντινούς του Γιώργου, όπως ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Παμπούκης, αλλά και με παλαιότερους, όπως η Άννα Διαμαντοπούλου.

Ο Παπανδρέου είχε επισκεφθεί το Θησείο για να προβάλει τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για τους μετανάστες. Στο Θησείο, στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, υπηρετεί και ο Γαβριήλ, που τα είχε πει και τότε με τον σημερινό πρωθυπουργό. Με αφορμή εκείνη την επίσκεψη η συζήτηση στο Προεδρικό Μέγαρο περιεστράφη γύρω από το κοινωφελές έργο της Εκκλησίας. Μάλιστα στη διάρκεια της συζήτησης στο Προεδρικό Μέγαρο ο Παπανδρέου, απευθυνόμενος στον Ιερώνυμο, έπλεξε το εγκώμιο του νεαρού πρωτοσυγκέλου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τέτοιους κληρικούς θέλουμε». (πλήρες κείμενο >>>)
Ο Γιωργάκης έχει και άποψη για το είδος των παπάδων, «τέτοιους θέλουμε» όχι τους άλλους που δεν είναι δικοί μας. Η διαφορά είναι πάλι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, όχι τίποτα πιο ενδιαφέρον. Εννοείται, το χρήμα καταναλώνεται κι από τις δύο κατηγορίες εξ ίσου αποτελεσματικά και αφανώς...