01 December 2009

Μήπως ο θεός μισεί τους ανάπηρους;

Όπως όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά, ο θεός (και οι παραφυάδες αυτού: Ιησούς, Μαρία, άγιοι, αγίες, γέροντες, παρατρεχάμενοι κ.ο.κ.) γιατρεύει τακτικά ασθένειες! Ακούμε και διαβάζουμε σχεδόν καθημερινά για «ιατρικά θαύματα», ο τάδε καρκινοπαθής προσευχήθηκε και έγινε καλά, ο άλλος είχε φυματίωση και τώρα είναι δια θεϊκής παρεμβάσεως περδίκι, ο τρίτος κτλ. κτλ. Να μην αναφέρω τώρα όλες τις ασθένειες, δεδομένου ότι για κάθε μία υπάρχει άγιος που τη γιατρεύει, μερικοί έχουν δε αρμοδιότητα για πολλές ασθένειες.

Και πώς πετυχαίνεται αυτό; Απλά, διά της προσευχής:
  • Aν ζητήσετε κάτι στ' όνομά μου, εγώ θα το κάνω (Ιωάννης, 14, 14)
  • Zητάτε και θα σας δοθεί (Ματθαίος 7, 7)
  • Αν έχετε πίστη ... τίποτε δε θα είναι αδύνατο για σας (Ματθαίος 17, 20)
  • Όλα όσα ζητάτε όταν προσεύχεστε, να πιστεύετε ότι τα λαβαίνετε και θα σας δοθούν (Μάρκος 11, 24)
Έχει τεθεί όμως το ερώτημα (σίγουρα από άπιστο και άθρησκο, ίσως και δωδεκαθεϊστή!): Γιατί γιατρεύει ο θεούλης μόνο τέτοιες ασθένειες, για τις οποίες αγνοούμε αν πράγματι είχαν εκδηλωθεί στον ασθενή και δεν ξέρουμε αν τελικά ιάθηκαν, ενώ παράλληλα δεν βοηθάει επίσης κάποιον που υπέστη ακρωτηριασμό, από ατύχημα ή από αναγκαία ιατρική επέμβαση; Θα μπορούσε π.χ. ένας ανάπηρος πολέμου που έχασε ένα πόδι, να το αποκτήσει κάποια στιγμή εκ νέου, μετά από εντατική προσευχή! Για την πατρίδα το έχασε, ο θεούλης υποστηρίζει τους ήρωες, όπως μαθαίνουμε από τα σχολικά βιβλία και διαπιστώνουμε στις σχολικές και άλλες πατριωτικές εκδηλώσεις! Ή κάποιος άλλος να ξαναβγάλει τα δόντια που έχασε, είτε σε ατύχημα, είτε λόγω γήρατος (και μου κουνιέται επικίνδυνα ένα δόντι!), είτε να ξαναβγάλει μαλλιά, βρε αδελφέ — βαρύτατη ασθένεια πρέπει να είναι και η απώλειά των τριχών! Χμ;


Γιατί οι προσευχές και τα ευχέλαια δεν ικανοποιούν το αίτημα των αναπήρων, παρά μόνο, όπως ισχυρίζονται κάποιοι, τις άλλες εξωτερικά αφανείς και αναπόδεικτες ασθένειες;; Δεν είναι αρκετά πιστοί οι ανάπηροι; Σε όλο τον κόσμο, δεν βρέθηκε ούτε ένας επαρκώς πιστός, ώστε να ξαναβγάλει πόδι, χέρι, δόντια, πνευμόνι, σπλήνα, συκώτι, μάτι, στομάχι κ.ο.κ.; Υπάρχει κάποιο σχέδιο του θεού που αποκλείει μερικές ασθένειες ή αναπηρίες; Τα λόγια των ευαγγελιστών είναι απόλυτα όμως, δεν αποκλείουν τίποτα, φτάνει να πιστεύεις και θα γίνει αυτό σε τούτη τη ζωή!

Έχει να κάνει μήπως αυτό το κενό στις θαυματουργές ιάσεις με αξιολογική κατάταξη των ασθενειών και αναπηριών, όπου οι αναπηρίες θεωρούνται ασήμαντα περιστατικά; (οι ανάπηροι, οι φαφούτηδες και οι φαλακροί έχουν άλλη άποψη, βέβαια!)
  • Μήπως δεν θέλει ο θεός να βοηθήσει τους ανάπηρους; Αποκλείεται, γιατί είναι πανάγαθος!
  • Μήπως δεν μπορεί ο θεός να δημιουργήσει νέα πόδια, δόντια, μαλλιά κ.ο.κ. σε όσους προσεύχονται σ' αυτόν; Αδύνατον, αφού είναι παντοδύναμος!
  • Μήπως, λέω μήπως, αγνοεί ο θεός ότι υπάρχουν άνθρωποι με τέτοιες ανάγκες και οι ίδιοι ελπίζουν ματαίως; Ούτε σκέψη, είπαμε ο θεός είναι παντογνώστης!
  • Μήπως, τελικά, μισεί ο θεός τους αναπήρους, γι' αυτό δεν τους βοηθάει, ενώ «βοηθάει» (καλά, λέμε τώρα!) τους καρκινοπαθείς, τους τυφλούς, τους χωλούς και άλλους αναξιοπαθούντες ή, ακόμα ακόμα, ανασταίνει και νεκρούς;
Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί, ότι δεν επιτρέπεται να παίρνεις τοις μετρητοίς τις υποσχέσεις που δίνονται στα ευαγγέλια· μια ηθικοπλαστική διήγηση είναι όλα αυτά! Σωστό κι αυτό, δεν χρειάζεται να είναι όλα αληθή όσα περιγράφονται εκεί. Αλλά, αφού καμία από τις εξαγγελίες που προαναφέρθηκαν (σε 4 διαφορετικά σημεία, υπάρχουν κι άλλα!) δεν έχει πραγματοποιηθεί ποτέ, κανείς και ποτέ δεν γλίτωσε από την αναπηρία του, μήπως (ρωτάω: μήπως!) και τα υπόλοιπα που αναφέρονται στα «ιερά βιβλία» είναι ιστορίες για ανασφαλείς και προβληματικούς ανθρώπους που γαντζώνονται σε λόγια και δημιουργούν στο μυαλό τους ψευδείς ελπίδες;

Θα μου πείτε, εσένα τι σε νοιάζει που κάποιοι πιστεύουν σε θαύματα και τέρατα; Σωστό, αλλά αυτοί ακριβώς οι πιστοί δημιουργούν ομάδες πίεσης και προσπαθούν να επιβάλλουν σε μένα και σ' όλη την κοινωνία, συχνά σε όλο τον κόσμο, αυτά που οι ίδιοι πιστεύουν και που ποτέ δεν πραγματοποιήθηκαν! Πώς τα επιβάλλουν; Με το νηπιοβαπτισμό, με τα σχολικά βιβλία, με τα μαθήματα προσηλυτισμού στις τάξεις, με τους υποχρεωτικούς εκκλησιασμούς, με τα θρησκευτικά σύμβολα σε δημόσιους χώρους, με τις εκπομπές χωρίς αντίλογο από τις κρατικές τηλεοράσεις, με τις εθνικές γιορτές και παρελάσεις που συνδιοργανώνουν με το στρατό και άλλους κρατικούς φορείς, με την κατευθυνόμενη ψήφο τους, με το εμπόριο ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων που διαχειρίζονται με σκοτεινό τρόπο, με χρήματα του δημοσίου κτλ. κτλ.

Για να διερευνηθεί αυτό το σημαντικό θεολογικό και ιατρικό ζήτημα, δημιουργήθηκε από εμβριθείς μελετητές ένας ιστότοπος στο Internet με τίτλο:


Διαβάστε εκεί και πάρτε τις δέουσες απαντήσεις, εγώ δεν έχω την απαραίτητη θεολογική παιδεία για να απαντήσω σε τέτοια προχωρημένα θέματα! Ξέρω όμως ότι οι ευγενείς αναγνώστες μου γνωρίζουν πολλά μυστικά πάνω σ' αυτό το θέμα και θα σπεύσουν να τα αποκαλύψουν εδώ!

Κι αυτό το πρόβλημα πάλι η επιστήμη θα το λύσει κάποια στιγμή, με τα βλαστοκύτταρα! Θα βάζεις βλαστοκύτταρο στη λακκούβα από το δόντι που έφυγε και σε μερικούς μήνες, τσουπ, ένα νέο δοντάκι... Θα βάζεις βλαστοκύτταρο δίπλα στην ξεχαρβαλωμένη καρδιά σου και, σε λίγο καιρό, να η νέα καρδιά, έτοιμη να αντέξει αναβάσεις σε βουνά και δρόμους αντοχής και έρωτες διαρκείας...