11 March 2015

Spiegel «τεμαχίζει» ΣΥΡΙΖΑ:

«Φέρτε επειγόντως έναν… ψυχίατρο για Τσίπρα– Βαρουφάκη!»

lykavitos.gr, 11/3/2015

To ότι η Ελλάς ήταν ανέκαθεν ένα απέραντο φρενοκομείο, είναι γνωστό στους παροικούντες την (εσωτερική) Ιερουσαλήμ.

Απλά με την κατάληψη της εξουσίας από το εξάμβλωμα των ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ, που αντικειμενικά αποτελεί την κορυφαία έκφραση της ψυχοπαθολογικής (πολιτικής) τρέλας που έχει προκύψει στην ενδοχώρα μεταπολιτευτικά, αυτό πλέον γίνεται αντιληπτό και εις τας Ευρώπας.

Άρα να μην αιφνιδιαζόμαστε από άρθρα σαν και αυτό του σημερινού Spiegel που απαιτεί επειγόντως ψυχίατρο για την σημερινή Ελληνική κυβέρνηση.

Στο άρθρο αυτό αναφέρεται σε μια συνέντευξη που έδωσε Γερμανός ψυχίατρος στο BBC για τις ψυχωτικές εμπειρίες που έχουν άτομα τα οποία πάσχουν από παραληρηματικές ιδέες, σημειώνοντας ότι οι συντάκτες έχουν κάνει ένα λάθος:

«Δεν θα έπρεπε να κινηθούν στο χώρο των επιχειρήσεων και των εργαζομένων όπως έκαναν, αλλά προς το χώρο των οικονομικών συντακτών που προσπαθούν να καταλάβουν και τα ερμηνεύσουν τα σχετικά με την Ελλάδα, γεγονότα».

Καλεί δε ο συντάκτης τον Διευθυντή του Τμήματος Ψυχιατρικής στο Charité του Βερολίνου να δεί την δράση της κυβέρνησης Τσίπρα.

Οι φανταστικοί εχθροί

Στη συνέχεια χωρίζει το άρθρο σε κεφάλαια με το πρώτο να έχει τίτλο «οι φανταστικοί εχθροί».

Σε αυτό αναφέρεται στον Γιάνη Βαρουφάκη σημειώνοντας ότι εκείνοι που ακούν προσεκτικά καταλαβαίνουν όχι τη θεωρία των παιγνίων, στην οποία είναι ειδικός ο καθηγητής και υπουργός, αλλά μόνο την ψυχοπαθολογία. Ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι υπάρχει μια εμμονή σε φανταστικούς εχθρούς που θυμίζει “ψυχωτική εμπειρία”.

Στο δεύτερο κεφάλαιο που κάνει λόγο για ασθένεια, αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι ένα πρόγραμμα βοήθειας δεν είναι αναγκαίο ενώ βρίσκεται υπό πτώχευση και ενώ μιλά για κούρεμα του χρέους στη συνέχεια κάνει λόγο για αναδιάρθρωση.

Ψυχοπαθολογία οι μυστικοί εφοριακοί

Στην «ψυχοπαθολογία» της ελληνικής κυβέρνησης το Spiegel προσθέτει και την πρόταση για τους μυστικούς εφοριακούς, αλλά και την απειλή ότι θα στείλει η Ελλάδα τους μετανάστες στο Βερολίνο.

«Οι διαπραγματευτές έχουν επαναπροσδιορίσει ενστικτωδώς ένα θεραπευτικό λεξιλόγιο για τις επισκέψεις τους στην Αθήνα», γράφει.

Στο τελευταίο κεφάλαιο ο δημοσιογράφος αναρωτιέται ποιος είναι πραγματικά τρελός και τονίζει ότι χρειάζεται ψυχιατρική παρέμβαση αλλά πώς να ασχοληθεί κανείς με μια κυβέρνηση που έχει παραισθήσεις.

Σημειώνει ότι πλέον «ο Τσίπρας και οι άνθρωποι του θέτουν πλέον τις αυταπάτες τους υπό έλεγχο», καθώς οι τράπεζες ξεμένουν από χρήματα. Όμως καταλήγει, αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει σε κατευναστικές δηλώσεις, επιμένει στη νευρικότητα σαν να ακούει εσωτερικές φωνές.

«Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι οι παράξενοι ήρωες του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να συγκεντρώνουν τον θαυμασμό, αλλά …ο μαρξιστής ψυχίατρος David Cooper, λέει ότι η σχιζοφρένεια είναι ένα κοινωνικό προϊόν που μπορεί να θεραπευτεί μόνο με επανάσταση. Κάτι σαν αυτό που υποστηρίζουν επίσης ο Τσίπρας και ο υπουργός των Οικονομικών του: Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ τρελός, αλλά ο καπιταλισμός που τoν περιβάλλει», σημειώνει δηκτικά στο τέλος.