24 December 2012

Σεξουαλική κακοποίηση και στην Αυστραλία

Newsbeast, 24/12/2012

Τη λύπη του εξέφρασε ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας στην Αυστραλία, καρδινάλιος Τζορτζ Πελ, για τις εγκληματικές πράξεις των αξιωματούχων κληρικών, των ιερέων και των εκπαιδευτικών των καθολικών ιδρυμάτων, που αφορούν βιασμούς σε βάρος παιδιών.  

Στο καθιερωμένο μήνυμα που απηύθυνε στο ποίμνιό του για τα Χριστούγεννα ο καρδινάλιος τόνισε ότι αισθάνεται την αγανάκτηση και τη ντροπή της κοινωνίας με όλα αυτά που έχουν ήδη αποκαλυφθεί.

«Η καρδιά μου, η καρδιά όλων των πιστών, όλων των ανθρώπων με καλές προθέσεις, είναι κοντά σε κείνους που δεν μπορούν να βρουν γαλήνη αυτές τις μέρες, ιδιαίτερα εκείνοι που υπέφεραν στα χέρια αδελφών Χριστιανών. Λυπάμαι εκ βάθους καρδίας για όλα αυτά που συνέβησαν. Είναι αντίθετα με τα διδάγματα του Χριστού και πραγματικά αισθάνομαι την οδύνη και την ντροπή της κοινωνίας για όλες αυτές τις εγκληματικές πράξεις που έχουν έλθει στην επιφάνεια» είπε.

Όπως έγινε ήδη γνωστό η κυβέρνηση της Αυστραλίας πρόκειται να προβεί στη διεξαγωγή παναυστραλιανής βασιλικής έρευνας αναφορικά με τους βιασμούς και τις εγκληματικές πράξεις που έγιναν στα διάφορα ιδρύματα σε βάρος παιδιών.

«Πίστη και αγάπη απαιτούνται προκειμένου να μπορέσει κανείς να αντιμετωπίσει τον πόνο και τη δυστυχία. Το μήνυμα του Ιησού Χριστού "Καθαρή Αλήθεια" αφορά όλους και έχει βαθιές ιστορικές ρίζες» τόνισε ο Τζορτζ Πελ.


Κι έλεγα, πώς και δεν συμβαίνουν στην Αυστραλία βιασμοί παιδιών από πιστούς υπηρέτες του κυρίου, όπως στις άλλες ηπείρους... Απλά, δεν είχε γίνει ακόμα γνωστή η δραστηριότητά τους - 72 παπάδες με 620 βισμούς... Και τώρα, αφού αποκαλύφθηκαν όλα, έχουν μεγάλο βάρος στην καρδιά τους και αναζητούν το "μήνυμα του Χριστού"... Όλο και κάποιο κορόιδο θα βρεθεί να παγιδευτεί πάλι...