02 November 2013

Το ισλάμ ενάντια στις διαπλανητικές μετακινήσεις

Herald Sun, 31/10/2013
 
Αλλαχού ακμπάρ μπε! Ένας υψηλόβαθμος σεΐχης της Σαουδικής Αραβίας εξέδωσε ιερατική εγκύκλιο (φάτβα) εναντίον των ταξιδιών στον πλανήτη Άρη. Ο Ali al Hemki θεωρεί ότι η "Mars One Mission", για την οποία έβαλαν υποψηφιότητα πολλές χιλιάδες ενδιαφερόμενοι είναι από ισλαμικής σκοπιάς απορριπτέα.
 
 
Πρόκειται για ένα ολλανδικό σχέδιο που έχεις ως στόχο να μεταφέρει μέχρι το έτος 2023 ανθρώπους στον Άρη που θα δημιουργήσουν εκεί τον πρώτο εξωγήινο οικισμό. Θα επιλεγούν τελικά 40 αστρονάυτες, για τους οποίους δεν προβλέπεται επιστροφή στη Γη, θα γίνουν μόνιμοι κάτοικοι του Άρη, Αρειανοί! Ο οικισμός αυτός θα αναπτυχθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε μελλοντικά να αποικηθεί ο γειτονικός μας πλανήτης συαθερά από ανθρώπους.
 
Ο σεΐχης λέει το προφανές: προβλέπεται κάτι τέτοιο στο Κοράνι; Ουχί! Άρα δεν πρόκειται για θέλημα του θεού (του). Εδώ δείχνουν οι μουσουλμάνοι λιγότερο υποκριτές από τους χριστιανούς, οι οποίοι αλλάζουν διαρκώς τη σημασία των λέξεων στις γραφές (άλλο εννοεί!), ώστε να ταιριάξουν τα σημερινά με τα παλιά. Βέβαια, ούτε για αεροπλάνα και αυτοκίνητα, ούτε για τηλέφωνα γράφει το Κοράνι και παρ' όλα αυτά ο σεΐχης τα χρησιμοποιεί...
 
Υποθέτω ότι θα αναγνωρίζει με ειλικρίνια: "Είμαστε αμαρτωλοί τέκνα μου, τηλεφωνάμε και ταξιδευουμε με αεροπλάνα και αυτοκίνητα που δεν έχει προβλέψει ο Αλλάχ, αλλά θα διορθωθούμε"... Οπότε ζει προς το παρόν ο σεΐχης με ξένο χρήμα και περνάει ζωή και κότα, μέχρι να σταματήσει να μετακινείται λόγω γηρατιών οπότε θα δείξει στους πιστούς ότι τώρα -τυφλός, κουφός, καθηλωμένος στο κρεβάτι πλέον- ακολουθεί πιστά το Κοράνι... Ούτε τηλέφωνα, ούτε αεροπλάνα, ούτε τηλεοράσεις... Αλλαχού ακμπάρ μπε!