13 July 2012

Οι μισθοί των παπάδων

Όχι άλλο μέλλοντα, τώρα ό,τι γίνει και γρήγορα!

του Βαγγέλη Μακρή, Lifo, 13/7/2012

Η είδηση ότι η κυβέρνηση εξετάζει το 50% των μισθών των παπάδων να πληρώνεται από την ίδια με θυμώνει. Βρίσκω ότι παίζει ένα παιχνίδι επικοινωνιακής πολιτικής, το φέρνει σιγά-σιγά για να μην εκνευρίσει τους ρασοφόρους μας και παράλληλα αφήνει να εννοηθεί στους υπόλοιπους ότι κάνει σκληρές προσπάθειες για να υποστούμε όλοι τις συνέπειες του ρημαδομνημόνιου. Για να τελειώνουμε: Σταματήστε την εξέταση και προχωρήστε στη θεραπεία.


Δεν είναι δυνατόν οι ζωές όλων μας να άλλαξαν μέσα σε ένα βράδυ με τις απερίσκεπτες αποφάσεις όσων ψήφισαν το μνημόνιο, χωρίς όχι μόνο να το εξετάσουν ούτε καν να το διαβάσουν όπως αποδείχτηκε και να έχω τώρα τους προσεκτικούς χειρισμούς για να μην στεναχωρηθεί η Εκκλησία μας. Εξέτασε κανένας πως θα ζήσουμε με τους μισθούς που μας αναγκάζουν να παίρνουμε; Εξέτασε κανένας πως θα τα βγάλουν πέρα οικογένειες με παιδιά που δουλεύει ο ένας και παίρνει το μισθό που παίρνει; Εξέτασε κανένας πόσο θα κρατήσει όλο αυτό που ζούμε; Για ποιο λόγο στις ζωές των υπολοίπων οι αποφάσεις των κυβερνώντων ήταν «μπάμ και κάτω» και τώρα έχουμε την «εξέταση»;
O κύριος Σαμαράς πρέπει κάποια στιγμή να γίνει δυσάρεστος στην Εκκλησία. Ας την πάρει επιτέλους την απόφαση χωρίς επικοινωνιακά τρικ. Ναι, μας έχετε κάνει δύσπιστους. Αν δεν το δούμε στην πράξη δεν το πιστεύουμε. «Θα πληρώνει το 50% η Εκκλησία». Τέλος με το «θα». Όχι άλλο μέλλοντα. Θέλουμε ενεστώτα. Εδώ και τώρα. Και το 50% είναι λίγο για την περιουσία της.

Υ. Γ
Όπως φαίνεται για τον διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους έχουμε δρόμο ακόμα. Εδώ σε άλλα και άλλα το φέρνουν με το μαλακό. Φαντάσου να γίνει και αυτό.