24 May 2020

Ταξιδιώτης από την Taured

Η ιστορία του "Man of Taured" ξεκινά σε πολλές πηγές με μια ζεστή μέρα τον Ιούλιο του 1954. Εκείνη τη συγκεκριμένη ημέρα, ένας άνδρας λέγεται ότι έφτασε στο αεροδρόμιο Haneda στο Τόκιο. Αυτός ο άνθρωπος περιγράφηκε ως λευκός (καυκάσιος) άνδρας με γενειάδα. Αν και η κύρια γλώσσα του λέγεται ότι ήταν γαλλικά, υποστηρίζεται ότι μιλούσε επίσης ιαπωνικά και μερικές άλλες γλώσσες. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει τίποτα το εξαιρετικό να παρατηρήσετε...

Η πορεία των γεγονότων στη συνέχεια ποικίλλει ανάλογα με την εκδοχή της ιστορίας που διαδόθηκε. Κεντρικό σενάριο ήταν ότι, αυτός ο ταξιδιώτης παρέδωσε το διαβατήριό του στον έλεγχο, και ο Ιάπωνας αξιωματικός της μετανάστευσης παρατήρησε κάτι περίεργο. Το διαβατήριο φαινόταν μεν αυθεντικό, αλλά η χώρα στην οποία εκδόθηκε, "Taured", ήταν ανύπαρκτη, τόσο για τον υπάλληλο-ελεγκτή όσο και για τους συναδέλφους του. Όλοι έκριναν ότι ο άνθρωπος πρέπει να οδηγηθεί σε ανάκριση.

Στη συνέχεια της ιστορίας, ο ταξιδιώτης προσπαθεί να πείσει τους υπαλλήλους της μετανάστευσης ότι η χώρα Taured υπάρχει πραγματικά. Σύμφωνα με τον ταξιδιώτη, η χώρα του ήταν μεταξύ της Γαλλίας και της Ισπανίας και υπάρχει για πάνω από 1000 έτη.

Όταν του έδειξαν οι υπάλληλοι ένα χάρτη, ο άνδρας έδειξε με άνεση ως Taured την περιοχή που καταλάμβανε το Πριγκιπάτο της Ανδόρας. Ήταν δε παραξενεμένος, γιατί η χώρα του αναφέρεται στο χάρτη ως Ανδόρα. Και οι δύο πλευρές αρνήθηκαν να υποχωρήσουν - οι Ιάπωνες ανώτεροι υπάλληλοι επέμεναν ότι Taured δεν υπάρχει, ο ταξιδιώτης υποστήριζε με πείσμα το αντίθετο.


Τελικά, ο άνδρας κρατήθηκε από την υπηρεσία μετανάστευσης της Ιαπωνίας με την υποψία ότι θα μπορούσε να είναι κάποιος απατεώνας. Τον οδήγησαν σε ένα κοντινό ξενοδοχείο για διανυκτέρευση, αφού τον φωτογράφησαν και του πήραν δακτυλικά αποτυπώματα για να τα συγκρίνουν με αυτά σε αρχεία άλλων κρατών. Για να διασφαλιστεί δε ότι ο άνδρας δεν θα μπορούσε να δραπετεύσει κατά τη διάρκεια της νύχτας, δύο φρουροί τοποθετήθηκαν έξω από το δωμάτιό του. Το επόμενο πρωί, όταν οι αστυνομικοί πήγαν στο δωμάτιο τού ταξιδιώτη για να τον πάρουν για νεότερη ανάκριση, διαπίστωσαν ότι είχε απλά εξαφανιστεί, χωρίς να υπάρχει κανένα σημάδι παρουσίας του στο δωμάτιο ή απόδρασης. Επιπλέον, όλα τα προσωπικά του είδη και τα έγγραφα, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως απόδειξη της εγκυρότητας της ιστορίας, είχαν εξαφανιστεί ολοσχερώς.

Θα μπορούσε να είναι ένας ταξιδιώτης του χρόνου από το μέλλον, ένας τύπος από το παράλληλο σύμπαν ή απλά μια φανταστική ιστορία;