23 March 2020

Συλλογή (αριστερών) μαργαριταριών

του Ανδρέα Δρυμιώτη, Καθημερινή, 22/3/2020
Ξεφυλλίζοντας το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής 8 Μαρτίου 2020, έπεσα επάνω σε ένα πολυσέλιδο ρεπορτάζ για τα «Φάλτσα της αοιδού» Αντζυς Σαμίου, της δημοσιογράφου Ρομίνας Ξύδα. Από την πρώτη πρόταση που διάβασα, κατάλαβα ότι έπρεπε να διαβάσω και το υπόλοιπο. Τι γράφει η δημοσιογράφος: «Μας είχε προειδοποιήσει. Οσο πιο ξεκάθαρα μπορούσε, χωρίς υπεκφυγές, αποκλίσεις και εξαιρέσεις: “Οι χαμηλής νοημοσύνης μη διαβάζετε τα σχόλιά μου γιατί θα βγαίνετε από τα ρούχα σας”. Ομολογώ ότι δεν την άκουσα. Από τη μια η δημοσιογραφική διαστροφή, από την άλλη η ανάγκη ανά(σ)τασης της πενιχρής μου αντίληψης, με έσπρωχναν ανάμεσα στις συμπληγάδες πέτρες της διανόησης χωρίς χρησμούς και θεϊκή χείρα βοηθείας».

Επειδή είναι πολλοί οι «χαμηλής νοημοσύνης» και σύμφωνα με την αοιδό δεν πρέπει να διαβάζουν τις αναρτήσεις της, ανέλαβα το δύσκολο έργο να «αποθησαυρίσω» τα μαργαριτάρια της, προκειμένου να μεγαλώσω τη συλλογή μου και να σας ενημερώσω σχετικά, ώστε να ανεβάσω τη νοημοσύνη σας. Αρχίζω με το πλέον χαρακτηριστικό δείγμα του ύφους και επιπέδου:
«Βάλτε το καλά στο μυαλό σας κατακαημένοι ΝουΔούλοι: Η μισή Ελλάδα θα ήθελε, αν είχε ένα κότερο να το δώσει στον Αλέξη για να ξεκουραστεί, γιατί κέρδισε την αγάπη και την εμπιστοσύνη της… Και το καημένο το Κούλη έχει μεγάλο κόμπλεξ με τον Τσίπρα… Σε λίγο θα του ζητήσει να τις μετρήσουν ποιος την έχει πιο μεγάλη… Κι εκεί μικρότερος θα είναι, είμαι σίγουρη…» Δεν μας διευκρίνισε από πού αντλεί τις γνώσεις της και είναι τόσο «σίγουρη» για τα χαρίσματα του ινδάλματός της.
Θα μπορούσα να ολοκληρώσω το άρθρο μου στο σημείο αυτό, παραφράζοντας τη γνωστή παροιμία: «Δείξε μου τον ψηφοφόρο σου, να σου πω ποιος είσαι»! Αξίζει όμως να σας παρουσιάσω και άλλα μαργαριτάρια από το σχετικό άρθρο. Για τον τραυματισμό του Λουκά Παπαδήμου γράφει: «Μήπως πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών; Τι είχε μέσα ο φάκελος, στράκα στρούκα; Κι εγώ τραυματίστηκα όταν άνοιξα τον λογαριασμό της ΔΕΗ αλλά δεν με έβαλαν στη ΜΕΘ. Τι ακριβώς συμβαίνει; Είναι τόσο ανίδεοι οι χειρουργοί και χρειάζονται καμιά δεκαριά χειρουργεία για να διορθώσουν εκδορές; Βρήκε την ευκαιρία ο Λουκάς να κάνει και κάτι μερεμέτια που είχε ξεχασμένα; Τον κρατάνε μέσα για να παρουσιάσουν σοβαρό έναν ακίνδυνο τραυματισμό; Τον κρατάνε μέσα γιατί ακόμα δεν το εκμεταλλεύτηκαν επικοινωνιακά και πολιτικά όσο ήθελαν; Ή μας κρύβουν κάτι;». Θυμηθείτε ότι και το ίνδαλμά της, ο Αλέξης ο άχαστος, πρέπει να είχε τις ίδιες απόψεις γι’ αυτό και δεν επισκέφθηκε τον πρώην πρωθυπουργό όσο νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.
Φαίνεται όμως ότι η συνωμοσιολογία καλά κρατεί στον χώρο της μουσικής. Δείτε την ανάρτηση του μουσικοσυνθέτη και αριστερού Σταμάτη Κραουνάκη για τον κορωνοϊό:
«Θα το γράψω με κεφαλαία και να με συμπαθάτε, ο κορωνοβάιρους είναι ολοφάνερη εργαστηριακή επίθεση μείωσης πληθυσμών. Κάποτε η ισπανική γρίπη θέρισε τη νεολαία. Τώρα θα θεριστούν οι μεγάλες ηλικίες.
Στην Ιταλία οι εντατικές δεν μπορούν να δεχτούν άλλους. Το εμβόλιο υπάρχει, προϋπήρξε του ιού. Η πρωτεΐνη αυτή είναι ανίατη. Πας δεν πας νοσοκομείο τα τινάζεις. Το εμβόλιο θα εμφανιστεί μόλις έχει επιτευχθεί ο στόχος. Συντονίστε την αντίσταση και κρατήστε τη βασική προφύλαξη. Κλείστε την τηλεόραση κι ανοίξτε τα παράθυρα. Η πρόπολη είναι σοβαρό γιατρικό, με πρόπολη πασαλείβουν οι μέλισσες το πτώμα της νεκρής μέλισσας μέσα στην κυψέλη για πλήρη αντισηψία. Οφείλουμε όσοι είμαστε νουνεχείς να αντισταθούμε στη διασπορά πανικού και να συνεχίσουμε να ζούμε κανονικά σαν άνθρωποι. Ο,τι μαθαίνω σας το δίνω. Τα φιλιά μου με ζέση. Αντιστεκόμαστε στην παραπληροφόρηση. Μας στρέφουν το βλέμμα αλλού για να ξεπουλήσουν και τα ελάχιστα που μείναν όρθια. Είναι Ανοιξη». Τα σχόλια περιττεύουν. Η ανοησία στο απόγειο!
Δυστυχώς ο κορωνοϊός έχει και άλλες παρενέργειες στα αριστερά μυαλά. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η απίστευτη ανάρτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη: «Αυτό, που τα πρώτα κρούσματα κορωναιού μας ήλθαν από το Μιλάνο κ τα πρώτα μέτρα αφορούν στο Κολλέγιο Αθηνών, ιδιωτική τράπεζα, τον δήμο Θεσνίκης, τη Βουλή κ τον Σκάι, είναι ασφαλώς τυχαίο. Είναι όμως ταυτόχρονα και ένα χαστούκι στον ρατσισμό, την άγνοια και την απύθμενη βλακεία!». Το μήνυμά του δίνει ταξική διάσταση στην ασθένεια (Μιλάνο, Κολλέγιο, Ιδιωτική τράπεζα κ.ά.), αλλά ουσιαστικά αγνοεί ότι έτσι κινδυνεύει και ο ίδιος, αφού με δύο θητείες στο Ευρωκοινοβούλιο θα έχει γίνει και αυτός εκατομμυριούχος!
Από κοντά και ο μοναδικός Πολάκης που έδωσε τα ρέστα του στη Βουλή. Μιλώντας για τον κορωνοϊό μας είπε: «Το περιμέναμε από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες με βάση την ακροδεξιά λογική ορισμένων αλλά τελικά μας ήρθε από τους πλούσιους και τους χριστιανούς». Στη συνέχεια, επιτέθηκε στην Εκκλησία λέγοντας ότι «εντάξει, υπάρχουν οι Αμβρόσιοι και οι χριστιανοταλιμπάν της ακροδεξιάς που έχουν καταλάβει επισκοπικούς θώκους αλλά υπάρχουν και ξύπνιοι άνθρωποι. Να βγαίνει τώρα η Ιερά Σύνοδος και να λέει αυτά; Πού ζούμε; Πρέπει να υπάρξει μια επίσημη απάντηση από το υπουργείο Υγείας». Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Το μίσος του για τους πλουσίους και τους Χριστιανούς, ώστε να παραλείπει το γεγονός ότι η επιδημία ξεκίνησε στις φτωχογειτονιές της κομμουνιστικής Κίνας όπου οι Χριστιανοί είναι μόλις 2,5%, ενώ η μεγάλη πλειονότητα ακολουθεί τον Κομφουκιανισμό και τον Ταοϊσμό.
Την προέλευση του κορωνοϊού τη γνωρίζει η πρώην περιφερειάρχης μας, η Ρένα Δούρου. Σε άρθρο της στην «Αυγή» (8/3/2020) μας ενημερώνει ότι «Πρόκειται συγκεκριμένα για κάποιους ξεχασμένους σήμερα ιούς του παρελθόντος της ανθρωπότητας, που βρίσκονται “παγωμένοι” στην Αρκτική και που κάποιοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι, εξαιτίας της αύξησης της θερμοκρασίας, μπορούν να... ξαναζωντανέψουν!» Η κατάληξη του άρθρου είναι όλα τα λεφτά: «Η κλιματική κρίση ευθύνεται (και) για τις σημερινές και μελλοντικές πανδημίες. Αυτή είναι η πραγματική υγειονομική βόμβα - δημιούργημα του καπιταλισμού, που συμβάλλει σε νέες πανδημίες βαθαίνοντας τις υπάρχουσες ανισότητες και δημιουργώντας νέες». Το κείμενο υπογράφει με τον πλήρη τίτλο της: «Η Ρένα Δούρου είναι μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, τομεάρχισσα Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας». Θεέ μου, από τι γλιτώσαμε! Βλέπετε όλοι τους τα έχουν βάλει με τον καπιταλισμό και τους πλουσίους. Τι μυαλό κουβαλάνε!
Ολοκληρώνοντας τα μαργαριτάρια για τον κορωνοϊό θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μη σας δώσω τις αναρτήσεις που συγκέντρωσε η Κατερίνα Νοτοπούλου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης: «Θεσσαλονίκη μου, μεγάλη κορονοϊομάνα», «Αναζητώ, αναζητώ στη Σαλονίκη αντισώματα», «Αϊντε κάντε όλοι στην μπάντα, βήχει και γουστάρει ο Σαλονικιός». Εχει παρενέργειες ο ιός!
Τα μαργαριτάρια δεν περιορίζονται μόνο στον κορωνοϊό. Οι άνθρωποι έχουν complex με τον πλούτο. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε: «Αυτό το σόου που έχει στηθεί τώρα στον Εβρο είναι επικίνδυνο. Εμφανίστηκαν άνθρωποι με καραμπίνες, οι οποίοι λέει προστατεύουν τις περιουσίες τους...». Και πρόσθεσε, επικαλούμενος τοπικό δημοσιογράφο: «Ο δημοσιογράφος αυτός είπε ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν χτίσει παράνομα στον βιότοπο του Εβρου βίλες και βγήκαν με τα όπλα να τις προστατέψουν. Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης φωτογραφήθηκε με αυτούς τους ανθρώπους».
Εμπρός, της γης κατατρεγμένοι, γκρεμίστε τις βίλες των πλουσίων που ζουν στα σύνορα!
Κλείνω με κάτι παλαιότερο, αλλά πολύ διασκεδαστικό. Η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και της Ενωσης Κέντρου, η οποία λόγω της διαδρομής της στα δύο κόμματα, απέκτησε μοναδικές ιδιότητες, μας είχε δηλώσει πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 ότι «Δεν θα χάσει ο Αλέξης Τσίπρας τις Εκλογές 2019 γιατί είμαι Σαββατογεννημένη και έχω προαισθήματα». Για να αντιληφθείτε το μέγεθος της ανοησίας, αρκεί να σκεφτείτε ότι στατιστικά το 1/7 του πληθυσμού της Ελλάδας (περίπου 1,5 εκατομμύριο) είναι Σαββατογεννημένοι και όλοι αυτοί έχουν προαισθήματα που σίγουρα δεν είναι όλα ίδια με τα προαισθήματα της κυρίας, τα οποία δεν επαληθεύτηκαν γιατί ο Αλέξης ο άχαστος, έχασε πανηγυρικά!