12 April 2021

Self test: Όχι δεν ήταν αστοχία! Ήταν συκοφαντική δυσφήμηση!

 της Σοφίας Βούλτεψη, Ελεύθερη Ζώνη, 12/4/21

Συγγνώμη που ενοχλώ – και μάλιστα σε μια τόσο δύσκολη ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ (των Κολοκοτρωναίων, των Μακρυγιάννηδων και των Βελουχιώτηδων) έχει πέσει με τα μούτρα στο διάβασμα της Ιστορίας, μπας και ανακαλύψει πως ο Μπελογιάννης εκτελέστηκε επί κυβέρνησης Πλαστήρα.

Συγγνώμη, λοιπόν, για την ενόχληση, αλλά με τα self test τι έγινε; Ο.κ. ήταν μια αστοχία; Δεν ήταν τελικά της Ζήμενς; Ήταν μια παρόρμηση της στιγμής, αποτέλεσμα της… συμμετοχής του κόμματος στα 200 χρόνια από την Επανάσταση;

Να έκαναν ένα τόσο δα μικρό λαθάκι οι άνθρωποι; Να παραπλανήθηκαν τόσο πολύ που έφτασαν στον σημείο να αποκαλέσουν τον πρωθυπουργό «πιστό πλασιέ της Ζήμενς»;

Να μπερδεύτηκαν τόσο πολύ που να συνέδεσαν την έγκριση των τεστ της Ζήμενς στη Γερμανία με την απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει προσφορές για το συγκεκριμένο προϊόν;

Και μετά απλά έβαλαν την ουρά στα σκέλια – λέξη δεν είπε τρεις μέρες αργότερα ο κ. Τσίπρας μιλώντας στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα – αναγνωρίζοντας το λάθος τους, αφού προσφορές υπέβαλαν 31 εταιρίες, πλην όμως όχι η Ζήμενς;

Όχι, βέβαια! Συνειδητά εκτόξευσε την συκοφαντία ο ΣΥΡΙΖΑ. Στη λογική «το καρφί βγήκε η τρύπα έμεινε». Πιστός στη γκαιμπελική παραίνεση «συκοφαντείστε, συκοφαντείστε, στο τέλος κάτι θα μείνει». Στην επίσης γκαιμπελική ρήση «ένα μεγάλο ψέμα γίνεται περισσότερο πιστευτό από ένα μικρό ψέμα».

Διόρθωση δεν υπήρξε. Μόνο μια τόση δα δηλωσούλα περί… αστοχίας!

Όπως όταν κάποιος συκοφαντείται από την πρώτη σελίδα και αποκαθίσταται με ένα μονόστηλο στις μέσα σελίδες.

(Γι’ αυτό άλλωστε όταν διαπιστώνεται συκοφαντική δυσφήμηση το δικαστήριο διατάσσει αποκατάσταση της αλήθειας «στον ίδιο χώρο και με τα ίδια τυπογραφικά στοιχεία»).

Και δεν μιλάμε μόνο για το μεγάλο ψέμα περί Ζήμενς. Μιλάμε και για το γεγονός ότι μας ζάλιζαν επί μέρες το κεφάλι ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να προμηθευτεί τα συγκεκριμένα τεστ λίγες μέρες μετά την έγκριση που έλαβε η Ζήμενς στη Γερμανία.

Έλα όμως που η Ζήμενς στη Γερμανία την άδεια την έλαβε στις 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021. Και όχι στις 24 Μαρτίου!

Αστοχία κι’ αυτό; Μπέρδεψαν τον Φεβρουάριο με τον Μάρτιο; Μπέρδεψαν τον δεύτερο με τον τρίτο μήνα; Όπως μπέρδεψαν τον Παπάγο με τον Πλαστήρα;

Όχι δα! Απλά ήταν άλλη μια συνειδητή συριζαϊκή συκοφαντία.

Τι άλλο μας είπαν – ξανά και ξανά; Μα ότι η Ζήμενς είναι η μόνη ευρωπαϊκή εταιρία που έλαβε έγκριση για διάθεση στην αγορά των self test.

Ουδέν ψευδέστερον. Στη Γερμανία τα self test άρχισαν να πωλούνται στα σουπερμάρκετ το Σάββατο, 6 Μαρτίου και ΔΕΝ ήταν της Ζήμενς, αλλά της Hoffmann-La Roche. Ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της Roche και της SD Biosensor.

Και βέβαια, ουδεμία σημασία έχει ποια είναι η πρώτη ή η μόνη ευρωπαϊκή εταιρία που προχώρησε στην παραγωγή των τεστ. Διότι προφανώς μια χώρα δεν υποχρεούται να προμηθεύεται προϊόντα μόνο από την Ευρώπη.

Η ίδια η Γερμανία ενέκρινε το self test της Roche την 1η Μαρτίου. Και την ίδια μέρα ενέκρινε τα τεστ της αμερικανικής εταιρίας Healgen Scientific LLC και των κινεζικών εταιριών Xiamen Boson Biotech και Hangzhou Laihe Biotech.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Roche Diagnostics, Τόμας Σίνεκερ, ανακοίνωσε την 1η Μαρτίου την έγκριση των τεστ της εταιρίας από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Φαρμάκων και Ιατρικών Συσκευών (BfArM), λέγοντας πως τα οικιακά τεστ θα μειώσουν την πίεση στα συστήματα υγείας, καθώς θα γίνεται εγκαίρως η διάγνωση και θα αρχίζει εγκαίρως η αντιμετώπιση της νόσου.     

Εντάξει; Για να μην μιλήσουμε για το τι έγινε στη Γερμανία.

Εκεί τα τεστ κυκλοφόρησαν σε πακέτα των πέντε έναντι 25 ευρώ. Την πρώτη ημέρα εξαφανίστηκαν από τα ράφια μέσα σε 15 λεπτά. Και μετά αποκαλύφθηκε πως κάποιοι τα πουλούσαν στη μαύρη αγορά του διαδικτύου.

Όσο για το τεστ της Siemens Healthineers, έχει λάβει προσωρινή άδεια μόνο στη Γερμανία και στην Αυστρία, έως τις 30 Ιουνίου.

Πώς θα μπορούσε να λάβει τόσο γρήγορα άδεια στην Ελλάδα;

Τέλος, στη Βρετανία ήδη από τα τέλη Φεβρουαρίου κυκλοφορούν τα self test, με εθελοντές να πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι βοηθώντας τον κόσμο να υποβληθεί σ’ αυτά.

Διότι, ως γνωστόν, αυτά τα τεστ παρέχουν σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση προκειμένου να χαλαρώσουν τα μέτρα.

Και ουδείς, ούτε στη Γερμανία, ούτε στη Βρετανία, ούτε στην Αυστρία έθεσε τέτοια γελοία θέματα.

Ειδικά στην Αυστρία, η επικεφαλής της σοσιαλδημοκρατικής αντιπολίτευσης Πάμελα Ρέντι Βάγκνερ, διακεκριμένη επιδημιολόγος, ζήτησε να τα προμηθευτεί η χώρα εγκαίρως. Και δεν ασχολήθηκε με την εταιρία που τα παράγει.

Εδώ, ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού εκστόμισε ένα σωρό αθλιότητες, μετά άρχισε πάλι να αμφισβητεί τα τεστ, να μιλά για μειωμένη αξιοπιστία, να αποφαίνεται πως δεν θα συνδράμουν στην αποτύπωσης της επιδημιολογικής εικόνας, να μουρμουράει για το πώς θα γίνεται η διανομή, να γκρινιάζει για το ένα και για το άλλο.

Δηλαδή όλοι οι επιστήμονες και όλες οι χώρες αποδέχονται την συμβολή τους στην επιδημιολογική επιτήρηση, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί.

Σωστά! Διότι εκτός από ιστορικοί είναι και επιδημιολόγοι.

Μόνο που η μόνη Ιστορία που γνωρίζουν είναι η Ιστορία των διχασμών.

Και η μόνη επιδημία την οποία είναι σε θέση να αντιληφθούν είναι η επιδημία του ψεύδους και της συκοφαντίας…