23 April 2021

Θρησκεία και οπισθοδρομικότητα

Το έτος 2013 τοποθέτησαν δύο Τσετσένοι αυτοσχέδια βόμβα στον "Μαραθώνιο δρόμο της Βοστώνης", σκότωσαν 3 ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους 183. Οι δύο αυτοί δράστες είναι κλασική περίπτωση θρησκευτικής ιδεοπληξίας ήδη από τη νηπιακή ηλικία.

Αμφότεροι από το 2002 στην Αμερική, με προοπτική για σπουδές και εργασία -ο ένας είχε και κάποια επιδότηση, ο άλλος θα αναδεικνυόταν ως σημαντικός μποξέρ-, τα οποία με τίποτα δεν θα είχαν στην πατρίδα τους.


Στο τέλος υπερίσχυσε όμως ο θρησκευτικός φανατισμός που τους είχε ενσταλλάξει στο μυαλό η οικογένεια και η ισλαμική κοινωνία... Δεν είχαν φίλους, δεν καταλάβαιναν την Αμερική, ζούσαν νοσταλγώντας την υποβάθμιση του Καυκάσου και της Δυτικής Ασίας...

Η διαφορά πολιτισμού και τεχνολογικών δυνατοτήτων έγινε φθόνος και μετά μίσος... Οπότε δεν είναι πια μακριά να βάλεις σ' αυτό που μισείς και στους ανθρώπους που ζουν εκεί μια βόμβα, σε μέρα γιορτής και αθλητισμού - εκδηλώσεις αδιανόητες για τις θρησκοληψίες της Μέσης Ανατολής...

Και δεν είναι καινούργια φαινόμενα αυτά, ήδη από το Μεσαίωνα έχουμε πάμπολλα δείγματα, τα οποία ερμηνεύονται μεν αλλιώς και αποσιωπώνται πληροφορίες, αλλά η ουσία τους είναι στον πυρήνα τους ακριβώς ίδια. Οι λεγόμενοι "πατέρες του χριστιανισμού", οι οποίοι έκλεβαν διαρκώς ιδέες και κείμενα από τους Έλληνες φιλοσόφους, δεν τους καταλάβαιναν, δεν τους εκτιμούσαν, δεν τους αναγνώριζαν, αλλά τους φθονούσαν... Κι επειδή δεν είχαν να αντιπαραθέσουν κάποια ισάξια πρόταση πολιτισμού, συκοφαντούσαν και εξύβριζαν τον Ελληνισμό: από το "Έλληνες κλέπται πάσης γραφής", μέχρι το "Ανάθεμα τρις" και το "κίβδηλον της Ελλήνων φλυαρίας", παρεμβάλλεται μία χιλιετία ανθελληνισμού.
Οι ψευδοαναλύσεις ότι οι "τρεις ιεράρχες" γνώριζαν άριστα την ελληνική γραμματεία και έκαναν μία σύμμιξη του ελληνικού με το χριστιανικό πνεύμα, ισχύει με τον ίδιο τρόπο που συνέβη με τους Τσετσένους: γνώριζαν την Αμερική, αλλά την φθονούσαν και στο τέλος εκδηλώθηκε από μέσα τους η νηπιακή θρησκόληπτη καθοδήγηση. Οι χριστιανοί "πατέρες" δεν χρειαζόταν βέβαια να βάζουν βόμβες, είχαν τον ρωμαϊκό μισθοφορικό στρατό που φρόντισε για τη βρώμικη δουλειά!