27 April 2018

Δεν μας σώζει ούτε ο Άγιος Πορφύριος...

ΤΟ ΒΗΜΑ, 27/4/2018

Ποια NASA ποια επιστημονική γνώση και πράσινα άλογα από την ώρα που υπάρχει ο... Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης, o σοφός Άγιος της Τεχνολογίας. Γιατί ο πανεπιστήμων κ.Παππάς να εμπιστευθεί τον κάθε Κριμιζή που πήραν τα μυαλά του αέρα επειδή υπήρξε σύμβουλος  αμερικανών προέδρων και έδωσαν το όνομα του σε ένα αστεροειδή... Σιγά τα λάχανα που θάλεγε κι ο σοφός λαός μας όταν υπάρχουν γίγαντες της επιστήμης όπως ο διάδοχος του που είχε την τόλμη και την ευφυΐα να τα βάλει με τους κουτόφραγκους που έτρωγαν βελανίδια και ωμό κρέας όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες...

Ο άνθρωπος άλλωστε έκανε τη μέγιστη επιστημονική ανακάλυψη με την παγκόσμια βεληνεκούς εργασία του για το χωροχρόνο και τον Άγιο Πορφύριο. Όλα αυτά θα μπορούσαν να ήταν ανέκδοτα για κάποια ταλαίπωρη χώρα της υποσαχάριας Αφρικής. Μόνο που συμβαίνουν στην Ελλάδα του 2018, τη χώρα που διεκδικεί την ισότιμη συμμετοχή της στον πυρήνα των πιο προηγμένων χωρών  επί αριστερής, τρομάρα μας, κυβέρνησης, με υπουργούς που παριστάνουν τους τιμητές πάντων και πασών.

Η περίπτωση Κριμιζή και η διαδοχή του δεν είναι δυστυχώς ένα τυχαίο σύμπτωμα, ένα ατύχημα που θα μπορούσε να συμβεί,επειδή δεν έψαξαν καλά ένα βιογραφικό. Είναι ο κανόνας, η καθημερινή πρακτική με τους κάθε λογής Καρανίκες, με πλήθος ψεκασμένων και ημιμαθών να εφορμούν στον κρατικό κορβανά.

Η αναξιοκρατία ,δυστυχώς για τους ελάχιστους σοβαρούς που έχουν απομείνει στο Σύριζα, είναι πλέον καθεστώς. Για πολλούς μάλιστα θεωρείται και παράσημο... Η αξιολόγηση, η αριστεία, η αφοσίωση στο κοινό συμφέρον αποτελούν για την κυβέρνηση μας πληγές κι όχι προτερήματα. Δεν χάνουν άλλωστε ευκαιρία να το διατυμπανίζουν και να το εφαρμόζουν σε όλα τα επίπεδα.

Κατά τ΄άλλα ετοιμαζόμαστε βέβαια για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια. Με τον Άγιο Πορφύριο βοήθεια μας...