18 November 2012

Ανοιχτή Επιστολή


                Αγαπητέ συμμαθητή και φίλε Γιάννη!
Γράφω σ’ εσένα διότι θα πρέπει να είσαι στέλεχος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Και αυτό μου το πιστοποιεί η θέση σου στα πολιτικά πράγματα της Ν. Ιωνίας. Τόσο, στο ότι είσαι επικεφαλής της παράταξης της «Αριστερής Όχθης» που μέχρι πρόσφατα κατέβαινε στις δημοτικές εκλογές στην Νέα Ιωνία, όσο και από το αξίωμα του Αντιδημάρχου που κατέχεις. Έτσι μπορείς να επηρεάσεις δυναμικά, τόσο τον αρχηγό σου, όσο και τα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιατί νομίζω, πως ένα αριστερό, δημοκρατικό κόμμα, θα πρέπει να ακούει τη φωνή της βάσης.
Γνωρίζω, ότι θέλετε να φέρετε δικαιοσύνη που η απόρροια της, θα είναι μάλλον η ευτυχία. Ενώ εμείς οι Επικούρειοι χρησιμοποιούμε την δικαιοσύνη και τις άλλες αρετές που είναι, η Σοφία, η Γενναιότητα και η Φρόνηση, για την ευτυχία μας και την ηδονή με φρόνηση. Δηλαδή οι αρετές είναι για εμάς το μέσον για την ευτυχία.   Άλλωστε για εμάς δικαιοσύνη είναι: «η σύμβαση που κάνουν μεταξύ τους οι άνθρωποι για να μην βλάπτονται.»
Στις προηγούμενες εκλογές εγώ δεν ψήφισα, ακολουθώντας τις θέσεις μου και την θέση του Επίκουρου που συνοψίζεται στο «λάθε βιώσας».  Εν τούτοις στις επερχόμενες εκλογές σκέπτομαι να σας υποστηρίξω. Πράγμα που μάλλον θα έκανε και ο Επίκουρος όταν έλεγε, να μην ασχολείστε με τους πολιτικούς και τις πολιτικές παρά μόνο όταν υπάρχει λόγος. Και τώρα κρίνω, πως υπάρχει λόγος.
Γεγονός είναι πως έχουμε πολλές διαφορές: και συγκεκριμένα, με τον Κρατισμό σας, με τον Διεθνισμό σας, με την τελεολογία σας, με την διαλεκτική γενικότερα, με το ότι ο άνθρωπος είναι παραγωγικό ον και όχι πολιτικό κ.τ.λ.
Όμως θα πρέπει να μας μιλήσετε, το τι θα κάνετε και ποια κατεύθυνση θα έχει η εξωτερική πολιτική. Να μας μιλήσετε: 
  • Tι θα κάνετε  για την Α.Ο.Ζ.
  • Τι θα κάνετε  για όλους αυτούς τους φουκαράδες τους «λάθρο-» μετανάστες,
  • Ποιο προτείνετε για το όνομα των Σκοπίων κ.τ.λ.
Επίσης θα πρέπει να μας μιλήσετε και για την ασφάλεια, για την παιδεία, για την πολιτική σας στα νοσοκομεία, για το κοινωνικό σας έργο κ.τ.λ. και όχι μόνο για το μνημόνιο.
Εν τούτοις με την προσμονή, ότι περιμένω να σας ακούσω και άσχετα από την διαφωνία μου ή συμφωνία μου πάνω στις θέσεις σας για όλα αυτά, εκείνο που θέλω είναι να φύγουν αυτοί που μας οδήγησαν σ’ αυτήν την κατάσταση.
Έχω όμως και μερικές προτάσεις να σας κάνω και που μπορούν να συμπεριληφθούν  άνετα στο πρόγραμμά σας.
Οι προτάσεις που σας θέτω, είναι οι εξής:
 Α) Θα πρέπει στο πρόγραμμά σας να βάλετε και το δικαίωμα στην διαρκή Επικούρεια ευτυχία και ηδονή με φρόνηση και λιτότητα και όχι το δικαίωμα στην Αριστοτελική  ευτυχία των στόχων που προσιδιάζει περισσότερο με τον Καπιταλισμό.
Β) Θα πρέπει να γίνει γεγονός η απλή αναλογική.
Γ) Θα πρέπει σιγά, σιγά οι δήμοι να αρχίσουν να λειτουργούν με το σύστημα της άμεσης κληρωτής Δημοκρατίας με βάσει του συγγράμματος του Αριστοτέλη «Αθηναίων  Πολιτεία». Αργότερα να επεκταθεί σ’ όλες τις δομές του Κράτους.
Γνωρίζεις καλά, ότι μία κατάκτηση της Γαλλικής επανάστασης ήταν και οι ένορκοι. Δηλαδή οι κληρωτοί πολίτες. Ενθυμούμενοι την κλήρωση που υπήρχε στην αρχαία Αθήνα.
Δ) Θα πρέπει να εγκαλέσετε και να δικάσετε όλους τους διεφθαρμένους πολιτικούς κάθε βαθμίδας, δημοσιογράφους, καναλάρχες, εργολάβους κ.τ.λ. Να μας πουν πόσα έφαγαν, έκλεψαν, υπερκοστολόγησαν, έλαβαν παράνομες μίζες κ.τ.λ. και δημιούργησαν το χρέος που πληρώνει ο έντιμος πολίτης αυτής της χώρας.
Ε) Να γίνει κανονική ανάκριση στο Τσοχατζόπουλο που ισχυρίστηκε ότι ήταν 35 χρόνια στην πολιτική ζωή της χώρας και γνωρίζει πράγματα, γεγονότα και πρόσωπα.
Στ) Να γίνει διαχωρισμός εκκλησίας και κράτους και να διακοπή η χρηματοδότηση προς την εκκλησία και ο μισθός των παπάδων και ιεραρχών.
Ζ) Να φορολογηθεί η εκκλησία και να μην ισχύουν τα χρυσόβουλα της πεθαμένης Ανατολικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας (Βυζάντιο).
Η) Να σταματήσει η βοήθεια στον Πατριάρχη  και να παραιτηθείτε από την διεκδίκηση της επαναλειτουργίας της σχολής της Χάλκης.
Θ) Να επανεξεταστεί το καθεστώς του Αγίου όρους που είναι σφιγκοφωλιά πρακτόρων και να επιτραπεί η είσοδος στην περιοχή της Αθωνιάδας οροσειράς και γυναικών.
Ι) Να φορολογηθούν οι πλούσιοι και να απαλλαγούν κάθε φορολογίας οι πτωχοί και οι εργαζόμενοι.
ΙΑ) Να εισαχθεί ο θεσμός των χορηγιών και της αντίδοσης (δηλαδή της ανταλλαγής περιουσιών.)
Γνωρίζω την αντίδραση που θα υπάρξει από τους ολιγαρχικούς, τους αντιδραστικούς και τους κολλημένους απ’ όλα τα άτομα της παρακμής, αλλά θα πρέπει να δώσουμε ένα νέο ξεκίνημα στις λαϊκές δυνάμεις για την εδραίωση της Δημοκρατίας. Να αναβιώσουμε όσο μπορούμε την Δημοκρατία η οποία υπήρξε μέχρι το 338 πριν από την χρονολόγηση μας και καταργήθηκε με την μάχη της Χαιρώνειας.  
Δέκα τοις εκατό(10%) να κάνετε εξ όσων σου λέω, θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος.
Και με αυτήν την προοπτική όχι μόνο σας ψηφίζω αλλά και σας προπαγανδίζω.
Το παρόν κείμενο στάλθηκε σε  200
Emails, επαφές μου και διαβάστηκε
από μεγάλο αριθμό ατόμων στο FB.                                                                    

Νάσαι πάντα καλά και να ευδαιμονείς!
Με απεριόριστη φιλία!
Μπάμπης