02 September 2010

Καλόμαθε από τις υποτακτικές κυβερνήσεις...

και θέτει όρους!

(από το blog "Αντίφωνο" μέσω της Μαρίνας Ροδιάς)

Ιερό βέτο

Ενα απρόβλεπτο πρόβλημα πρέπει να επιλύσει η κυβέρνηση, πριν ανεβεί ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Πρόβλημα με ράσα. Λέγεται ότι ο μητροπολίτης Ανθιμος διεμήνυσε ότι δεν δέχεται να κηρύξει την έναρξη της Έκθεσης ο… πρόεδρός της Γιάννης Κωνσταντίνου – στον οποίο έχει καταλογίσει χαμηλή εθνική ευαισθησία. Και αν συμβεί, ο ίδιος δεν προτίθεται να τελέσει την παραδοσιακή δοξολογία των εγκαινίων.

«Διεμήνυσε» λοιπόν ο Άνθιμος ότι «δεν δέχεται» (ο Άνθιμος πάλι) να κηρύξει την έναρξη της ΔΕΘ ο καθ’ ύλην αρμόδιος γι’ αυτό, ο πρόεδρός της. Γιατί (ο Άνθιμος) έχει μέτρο και μετράει την εθνική ευαισθησία των δημόσιων λειτουργών και με το μέτρο αυτό τους αξιολογεί. Και θεωρεί (ο Άνθιμος) ότι αυτή η αξιολόγηση θα έπρεπε να ενδιαφέρει κι άλλους εκτός από τον ίδιο.

Και το διαβάζουν αυτό στην κυβέρνηση και παίρνουν και το μήνυμα που τους διαμηνύει (ο Άνθιμος) και δεν βρίσκεται ένας να τον βάλει στη θέση του. Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έχει μια λέξη για να προστατεύσει στοιχειωδώς την όποια σοβαρότητα και αξιοπρέπεια του πολιτικού κόσμου.

Και τους απειλεί (ο Άνθιμος) με τεντωμένο το δάχτυλο σε ρόλο τιμητή, ότι δε θα τελέσει δοξολογία. Και δε βρίσκεται κανείς να του πει ότι ούτως ή άλλως η δοξολογία σε εγκαίνια έκθεσης είναι ανέκδοτο, άρα δε χάλασε κι ο κόσμος να ξεκινήσει η έκθεση χωρίς την ευλογία του εξέχοντος αυτού παράγοντα της πόλης. Καιρός είναι να κάνουμε ένα βηματάκι μακρύτερα από τους νοσταλγούς της θεοκρατίας.

Και τόσοι και τόσοι λαλίστατοι κατά τα λοιπά δε βρίσκουν μια φράση για να βάλουν στη θέση του αυτόν τον εκπρόσωπο του παραληρηματικού ρασοφόρου ιμπεριαλισμού.

Είμαστε με τα καλά μας;
Αφού δεν βρίσκεται ένας υπουργός να του "κόψει" το δάκτυλο και να τον στείλει στα αχρείαστα της ιστορίας και της κοινωνίας, θα συνεχίσει ο συγκεκριμένος να απειλεί και να ζητάει ανταλλάγματα. Σιγά μην τον καίνε οι απόψεις του προέδρου της ΔΕΘ, εκείνα τα οικόπεδα θέλει να ξεκολλήσει για να φτιάξει το κερδοσκοπικό του φιλανθρωπικό ίδρυμα!