28 August 2010

Τέλος στη λειτουργία της "Αλληλεγγύης",

πάμε τώρα με την "Αποστολή" και ό,τι αρπάξουμε...

.
Τον τερματισμό της λειτουργίας της εκκλησιαστικής ΜΚΟ «Αλληλεγγύης», η οποία μόλις πριν ένα μήνα μετονομάστηκε σε «Αγάπη», αποφάσισε χθες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. Υστερα από περίπου δέκα χρόνια δραστηριοποίησης η οργάνωση που αποτέλεσε το βασικό επικοινωνιακό στήριγμα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου εισέρχεται σε διαδικασία εκκαθαρίσεως. Η ΔΙΣ «διεπίστωσε ότι η ΜΚΟ “Αλληλεγγύη” έφτασε σε οριακό σημείο, λόγω των πολυχρόνιων και τεραστίων οικονομικών υποχρεώσεων και χρεών της, και αποφάσισε ομοφώνως η ως άνω ΜΚΟ να εισέλθει σε φάση εκκαθαρίσεως και περατώσεως των υποχρεώσεών της».

Είχε προηγηθεί η επιστολή του μητροπολίτη Ιωαννίνων, προέδρου των εκκλησιαστικών οικονομικών, προς τον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη των Οικονομικών Υπηρεσιών της Εκκλησίας με την οποία ζητούσε άμεσο διαχειριστικό έλεγχο στη ΜΚΟ, καυτηρίαζε το ότι τα τελευταία δύο χρόνια δαπανήθηκαν 4 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή χρεών της και για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών της και ζητούσε την αντικατάσταση του διευθυντή της, τον δραστικό περιορισμό του προσωπικού της και την εξυγίανση της εταιρείας.

Τα μέλη της Συνόδου μελέτησαν τις απόψεις του Ιωαννίνων Θεόκλητου, αλλά και του Ηλείας Γερμανού, εκπροσώπου της Εκκλησίας στη γενική συνέλευση των μετόχων της «Αλληλεγγύης» και αποφάσισαν πως δεν υπήρχαν άλλα περιθώρια στήριξης της χρεοκοπημένης εταιρείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη ΜΚΟ εργάζονται 130 άτομα.

(του Νικου Παπαχρηστου, Καθημερινή, 27/8/2010)

Εννοείται, αυτά είναι στάχτη στα μάτια, μάλλον για να αποφύγει η εκκλησία να κάνει απολογισμό για τη διαχείριση των κονδυλίων. Ήδη πριν από δύο μήνες είχε ανακοινώσει ο αρχιεπίσκοπος την ίδρυση την "Αποστολής" με ίδιο περίπου αντικείμενο εκείνου της καταργημένης και κακόφημης "Αλληλεγγύης-Αγάπης-αρλούμπας":

Την ίδρυση αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας με την επωνυμία «Αποστολή», ανακοίνωσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, παρουσία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε ειδική εκδήλωση στην Παλαιά Βουλή.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι η «Αποστολή» από σήμερα θα είναι το εργαλείο και ο ταπεινός συντελεστής ανακούφισης των ανθρώπων. [...] Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός χαιρέτισε την πρωτοβουλία της εκκλησίας και υποσχέθηκε την αρωγή της πολιτείας στο έργο της, στο πλαίσιο, όπως είπε, των διακριτών ρόλων. Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην παγκόσμια κρίση που υπάρχει σήμερα, τη φτώχεια, την ανεργία και τα κοινωνικά προβλήματα, «όλα αυτά που μας θέτουν ενώπιον των ευθυνών μας».

Πρέπει να συνεργαστούν η Εκκλησία και η Πολιτεία, συνέχισε ο κ. Παπανδρέου, ενώ συμφώνησε με τον αρχιεπίσκοπο ότι η κρίση που περνάμε είναι και πνευματική. Η χώρα μας, είπε, περνάει δύσκολες στιγμές και δίνουμε έναν αγώνα σε δύσκολο επίπεδο, διεθνές και εσωτερικό, «έχουμε την κατανόηση του λαού να προχωρήσουμε με σταθερά βήματα, με αλλαγές και διαφάνεια».

(Ναυτεμπορική, 7/7/2010)
Πρόκειται για καραμπινάτη απάτη! Μέχρι να καταγραφεί και η νέα οργάνωση ως επιχείρηση κακοδιαχείρισης και τσεπώματος δημόσιου χρήματος, θα περάσουν μερικά χρόνια και τότε, από κάποιον άλλον αρχιεπίσκοπο θα καταργηθεί κι αυτή για να φτιαχτεί μια νέα, αναμάρτητη και (δήθεν) έντιμη οργάνωση - με τα ίδια υλικά αναπαλαίωσης...
Στη φωτογραφία είναι και ο καλός χριστιανός Χριστοφοράκος...
Ενδιαφέρον είναι ότι ο Γιωργάκης υποσχέθηκε στην "Αποστολή" την αρωγή της πολιτείας, άρα από δικά μας λεφτά θα τρώει και η νέα οργάνωση και, επίσης, ότι «περνάμε πνευματική κρίση»! Δηλαδή, αυτός με τα κομματικά και οικογενειακά λαμόγια, παρέα με τους παπάδες και τα αρπακτικά της Siemens, κλέβουν επί δεκαετίες, αλλά εμείς όλοι μαζί περνάμε κρίση... Να δούμε, αν θα προλάβει να διαφύγει στην Αμερική για να διαχειριστεί τις καταθέσεις της οικογένειας...