24 July 2010

Έξι χρόνια αλυσοδεμένος...

Ένα παλικάρι 29 ετών ζει στο σπίτι της μητέρας του δεμένος με αλυσίδες στο κρεβάτι, εδώ και έξι (6) χρόνια! Ο λόγος, πολύ χαρακτηριστικός για μια οπισθοδρομική κοινωνία: έχει καταληφθεί από ένα «θηλυκό πνεύμα»!

Οι γονείς αλυσόδεσαν τον 29χρονο γιο τους που λέγεται Τούρκι, στο κρεβάτι, ύστερα από εμβριθή μελέτη του θέματος και γνωμοδότηση του οικογενειακού ιμάμη, του «πνευματικού» τους που λένε και οι παρ’ ημίν οπισθοδρομικοί.

Ο πατέρας του θύματος δήλωσε στην εφημερίδα «Arab News», οι γιατροί δεν κατάφεραν να απελευθερώσουν το γιο τους από το «θηλυκό πνεύμα», το οποίο προκαλεί σπασμούς στο κορμί του γιου τους (επιληπτικό θα είναι το παιδί) και μιλάει με γυναικεία φωνή.

Ένας σεΐχης είχε γιατρέψει το νεαρό πριν από χρόνια, αλλά μετά παρουσιάστηκε υποτροπή και το πνεύμα επανήλθε… Έτσι, ο ιμάμης έδωσε την εντολή να αλυσοδέσουν τον νεαρό στα χέρια και στα πόδια και να του διαβάζουν το κοράνι επί πολλές ώρες. Πιθανόν να μην μπορεί ούτε το «θηλυκό πνεύμα» να αντέξει το μαρτύριο συνεχούς ανάγνωσης του κορανίου και να εξαφανιστεί.

Τα πνεύματα, τζίνια, που αναφέρονται σε διάφορα παραμύθια, παίζουν σημαντικό ρόλο στον αραβικό κόσμο και θεωρούνται υπαρκτά. Μια οικογένεια, λένε, δέχτηκε επίσκεψη από ένα τζίνι στην αυλή της και όταν κάποια στιγμή θέλανε να το διώξουν, αυτό δεν έφευγε και πέταγε πέτρες… Αλητοτζίνι δηλαδή, κάτι σαν χουλιγκάνος!

Ο Τούρκι ομολόγησε ότι κατελήφθη από το «θηλυκό πνεύμα», όταν κάποτε είδε μια πολύ όμορφη γυναίκα… Πού την είδε όμως, δεν εξήγησε, αφού στη Σαουδική Αραβία οι γυναίκες δεν κυκλοφορούν με εμφανές πρόσωπο. Υποθέτουν ότι το παιδί πήγε σε κάποια φιλενάδα κατ’ οίκον και, από την ξαφνική και άγνωστη μέχρι τότε εικόνα της γυμνής γυναίκας που αντίκρισε, καταλήφθηκε από το «θηλυκό πνεύμα»…
Ο ιμάμης ή ο αντίστοιχος πνευματικός εδώ θα έλεγε, «γι’ αυτό δεν πρέπει να κάνουν τα αγόρια παρέα με τα κορίτσια...» όπως δίδασκαν παλιά και παρ’ ημίν. Οι γυναίκες στοιχειώνουν τους άνδρες και δεν τους αφήνουν να αφοσιωθούν στα δημιουργικά έργα τους. Άδικο είχαν;;