30 May 2010

Στον αγώνα για το σοσιαλισμό...

δεν βλάπτει ένα πανάκριβο κωλόσπιτο


Μείζον θέμα που χρήζει άμεσης απάντησης απο τον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Ακη Τσοχατζόπουλο, αποκαλύπτει η Καθημερινή της Κυριακής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Τσοχατζόπουλος τα τελευταία χρόνια κατοικεί με τη σύζυγό του συγγραφέα Α. Σταμάτη σε ένα πολυτελές νεοκλασσικό που βρίσκεται στην οδός Διον. Αρεοπαγίτου 33. Το νεοκλασσικό αυτό, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχει εμπορική αξία αρκετών εκατομμυρίων ευρώ. Ιδιοκτήτρια του νεοκλασικού μέχρι πρίν απο λίγες ημέρες ήταν μια off shore εταιρία. Δημοσιεύματα προ διετίας εμφάνιζαν ως ιδιοκτήτη αυτής της off shore τον ίδιο τον κ. Τσοχατζόπουλο. 

Αυτός όμως τα είχε διαψεύσει κατηγορηματικά και είχε κάνει λόγο για λάσπη λέγοντας οτι εκείνος απλώς νοικιάζει το ακίνητο. Ομως, πρίν απο λίγες ημέρες και λίγο πριν αλλάξει ο νόμος περι φορολόγησης των ακινήτων που ανήκουν σε off shore -ο φόρος τώρα πια έχει 5πλασιαστεί σε σχέση με το παρελθόν- το ακίνητο αυτό εμφανίζεται να πωλείται απο την off shore εταιρεία στην οποία ανήκε, στη σύζυγο του κ. Τσοxατζόπουλου.

Η ιδιοκτήτρια off shore εταιρία του ακινήτου, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, φέρεται μεταξύ άλλων εμπλεκόμενη στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Κατόπιν όλων αυτών, όλοι περιμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον την απάντηση και τις διευκρινήσεις του πρώην υπουργού.
Όταν πριν από τις τελευταίες εκλογές ανακοίνωσε ο Γ.Παπανδρέου ότι δεν θα βάλει τον Τσοχατζόπουλο υποψήφιο για τις εκλογές, γράφτηκε στις 9. Σεπτ. το εξής άρθρο στην Καθημερινή:
Την επιλογή να αποσύρει την «εκδήλωση ενδιαφέροντος», προκειμένου να είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές γνωστοποίησε χθες ο κ. Ακης Τσοχατζόπουλος, αφήνοντας παράλληλα αιχμές κατά της Ιπποκράτους.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος, που είχε προταθεί από την Νομαρχιακή Επιτροπή Θεσσαλονίκης, καθώς δεν είχε εκλεγεί βουλευτής στην αναμέτρηση του 2007, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, κάνει λόγο για φαινόμενα «συκοφάντησης και αμφισβήτησης στελεχών» τα οποία δεν έσπευσε να καταδικάσει το ΠΑΣΟΚ.
Ρε τον φουκαρά, τον συκοφάντησαν... Τι τραβάνε κι αυτοί οι αγωνιστές του σοσιαλισμού!
Εδώ το πλήρες ρεπορτάζ της Καθημερινής!