21 December 2009

ΒΗΜΑτοδότης


(ΒΗΜΑ, 20/12/2009)

Την Παρασκευή, κατά την έκτακτη Σύνοδο της Ιεραρχίας με θέμα τον διάλογο με την πολιτεία, το κλίμα στη Μονή Πετράκη ήταν εορταστικό. Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ ενημέρωσε τους αδελφούς του ότι όλα τα θέματα, η εκκλησιαστική περιουσία, ο χωρισμός Κράτους Εκκλησίας ή η κατάργηση του θρησκευτικού όρκου ανακινούνται εξαιτίας συνωμοσίας των μασόνων και της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ.

Υπενθύμισε μάλιστα ότι τόσο ο κ. Γ. Παπανδρέου όσο και ο κ. Αντ. Σαμαράς έχουν συμμετάσχει στο παρελθόν σε συνεδριάσεις της Λέσχης. Σεβασμιότατε, δεν πρόκειται μόνο για συνωμοσία της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ και των μασόνων. Ξεχάσατε τους ομοφυλόφιλους, τις λεσβίες, τους εβραίους, τον τρισκατάρατο Πάπα της Ρώμης, τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον πρώην υφυπουργό Εσωτερικών κ. Χρ. Ζώη, ο οποίος αρνήθηκε να σας δώσει το Γκραν Τσερόκι.

Και δεν ήταν μόνον ο κ. Σεραφείμ, ο οποίος συνέβαλε στην εορταστική ατμόσφαιρα, αλλά και ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος, ο οποίος πρότεινε να σώσει την Ελλάδα από την πτώχευση η Εκκλησία ως εξής: να εκδώσει το κράτος ομόλογα και να τα αγοράσει η Εκκλησία. Έτσι η Εκκλησία θα γίνει ο μεγαλύτερος δανειστής του κράτους, θα κάνει τη χώρα ό,τι θέλει και, προφανώς, θα ανατρέψει τις συνωμοσίες των παραπάνω.

Την απάντηση στον κ. Χρυσόστομο έδωσε άλλος ιεράρχης: «Αν θέλει το κράτος να γεμίσει τα ταμεία του», είπε, «τότε δεν έχει παρά να μας φωτογραφίσει, να μελετήσει τις φωτογραφίες και να μας φορολογήσει με βάση αντικειμενικά κριτήρια». Με βάση δηλαδή τις τιμές που κοστίζουν τα άμφια, οι μίτρες και οι ποιμαντορικές ράβδοι με επικάλυψη χρυσού.