12 October 2009

Greenpeace στη σκεπή του Ουεστμίνστερ

Για να διαμαρτυρηθούν κατά της αύξησης της θερμοκρασίας της γης.

Περισσότεροι από τριάντα ακτιβιστές της οικολογικής οργάνωσης Greenpeace σκαρφάλωσαν στη σκεπή του παλατιού του Ουέστμινστερ, έδρα του βρετανικού Κοινοβουλίου στο κέντρο του Λονδίνου, για να διαμαρτυρηθούν κατά της αύξησης της θερμοκρασίας της γης. Οι αστυνομικοί του κοινοβουλίου δεν έκαναν καμία σύλληψη, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας του Λονδίνου.

Οι διαδηλωτές που είχαν την πρόθεση να μείνουν στην σκεπή όλη νύχτα για να περιμένουν την άφιξη των βουλευτών, την Δευτέρα το πρωί, για να τους κάνουν να υπογράψουν ένα μανιφέστο, άπλωσαν ένα πανό που έγραφε: «αλλάξτε πολιτική, σώστε το κλίμα».

«Πρέπει να αυξήσουμε την ένταση της συζήτησης διότι δεν μένει πλέον πολύς χρόνος. Είναι ένα λεπτό πριν τα μεσάνυχτα. Kαι υπάρχουν ακόμη τόσα πράγματα που πρέπει να γίνουν», δήλωσε ένας αξιωματούχος της Greenpeace ο Τζον Σάουβεν. «Αν θέλουμε να αναπτύξουμε νέες ανταγωνιστικές βιομηχανίες και να επιλύσουμε το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, τα πολιτικά κόμματα πρέπει να περάσουν το μήνυμα, όχι μόνο με λόγια αλλά με πράξεις», πρόσθεσε.

Καθώς η σύνοδος του κοινοβουλίου αρχίζει αύριο μετά τις θερινές διακοπές, «υπάρχει πραγματικά μια χρυσή ευκαιρία που δεν θα πρέπει να χάσουμε για να σκεφτούν για το μέλλον τα πολιτικά κόμματα και να συνειδητοποιήσουν» τις προκλήσεις «που θα π