31 July 2008

Κίνδυνος σύρραξης για τους γυμνιστές

...
Usedom (Ούζεντομ) ονομάζεται ένα νησί στη Βαλτική θάλασσα, περίπου κατά τα ¾ γερμανικό με 32 χιλ. κατοίκους και κατά το υπόλοιπο τμήμα του πολωνικό με περίπου 45 χιλ. κατοίκους. Ήδη από τη δεκαετία του 1920, αλλά και κατά τα μεταπολεμικά χρόνια της «σοσιαλιστικής» Ανατολικής Γερμανίας το νησί αυτό ήταν γνωστός τουριστικός προορισμός και μάλιστα τόπος συναντήσεως γυμνιστών.

Με την ένταξη της Πολωνίας στην Ε.Ε. και την εξαφάνιση των συνόρων, χάρηκε ο δήμαρχος του πολωνικού τμήματος του νησιού ότι «τώρα θα πηγαίνουμε με το μαγιό και χωρίς διαβατήριο στο δυτικό Ούζεντομ», το οποίο ήταν ανέκαθεν αραιοκατοικημένο και κοσμοπολίτικο κέντρο σε σύγκριση με το λίγο επαρχιώτικο και οικιστικά στριμωγμένο πολωνικό τμήμα του.

Όμως τί είδαν εκεί τα μάτια των θεόπληκτων Πολωνών, όταν αξιοποίησαν τη δυνατότητα που προσφέρουν τα ανοικτά ευρωπαϊκά σύνορα; Γυμνούς και γυμνές, άντρες, γυναίκες και παιδιά, παππούδες και γιαγιάδες! «Αίσχος» αποφάνθηκε σε επιστολή της στον τύπο η 6Οχρονη κ. Stanislawa Borecke, «τι θα πω στον εγγονό μου που με ρωτάει, γιατί αυτοί εκεί δεν φοράνε ρούχα;»

Ο δήμαρχος του δυτικού Ούζεντομ της απάντησε επίσης μέσω του τύπου δηκτικά: «Μπορεί να πει στον εγγονό της, ό,τι του είπε τότε που την ρώτησε, γιατί επιτρέπει στο σκύλο της να αφήνει τις ακαθαρσίες του στην άμμο της παραλίας». Κατά μία εκδοχή, η κ. Stanislawa δεν ενοχλήθηκε τόσο από τους γυμνιστές, όσο από το πρόστιμο που της επέβαλε η περιπολία της ακτοφυλακής λόγω «ελλιπούς επιστασίας στο σκύλο της», όπως περιγράφεται κομψά το κόπρισμα στην αμμουδιά.

Την κ. Stanislawa έσπευσε να υπερασπιστεί ο βουλευτής κ. Edward Zajac του ακροδεξιού πολωνικού κόμματος «Δίκαιο & Ευταξία»: «Αυτό με τον γυμνισμό είναι μια ανωμαλία!», αποφάνθηκε ο πνευματικός συγγενής του κ. Καρατζαφέρη. Καλού κακού, πάντως, και για να μην προκύψει νέα γερμανο-πολωνική σύρραξη, αποφάσισαν οι τοπικοί παράγοντες να σημανθεί η περιοχή των γυμνιστών (σχεδόν όλη η παραλία του δυτικού Ούζεντομ) με μεγάλες πινακίδες στα γερμανικά και στα πολωνικά. Οι πουριτανοί παλαιο-κομμουνιστές καθολικοί Πολωνοί βρήκαν όμως πάλι λόγο να διαμαρτύρονται: «Μα, τέτοιες πινακίδες θα μαγνητίζουν από μακριά τους νεαρούς και τις νεαρές από την Πολωνία! Μάλλον διαφήμιση θα είναι παρά αποτροπή.»


: 
Γυμνιστές πριν από κάποιες δεκαετίες και φετεινοί στο Ούζεντομ

Ο δήμαρχος του δυτικού Ούζεντομ κάνει ήδη, σε συνεργασία με γραφεία ταξιδίων, σχέδια για τη μελλοντική ανάπτυξη μιας πολιτείας γυμνιστών στο νησί. Οι επισκέπτες θα μπορούν να γδύνονται σε όποιο βαθμό επιθυμούν ήδη στο αεροδρόμιο του νησιού -το καλοκαίρι εννοείται- και θα κυκλοφορούν όπου και όσο θέλουν, γυμνοί ή όχι.

Εμείς εδώ, στην άλλη πλευρά της Ευρώπης, μπορούμε να προβλέψουμε ότι θα αρχίσουν να πωλούνται στην πολωνική πλευρά σε μεγάλους αριθμούς κιάλια - διάφορα μοντέλα και σε καλές τιμές.


:
Γυμνισμός και το χειμώνα με χιόνια στην παραλία,
γυμνισμός και στα καταστήματα του Ούζεντομ