26 February 2008

Υπόθεση του PRESS-GR 2

Έρχεται νομοθετική ρύθμιση


(Ελεύθερος Τύπος, 26/2/2008)

Η Ελλάδα σε συνεργασία με την ΕΕ και τον ΟΗΕ προχωρά στη θέσπιση διατάξεων για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο διαδίκτυο και εντός του έτους ο σχετικός νόμος θα εισαχθεί για ψήφιση. Όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος γίνεται τροποποίηση των διατάξεων για το απόρρητο των επικοινωνιών και για τα ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Για το λόγο αυτό, συνέχισε ο εκπρόσωπος, το έργο της επιτροπής αφορά τροποποίηση των διατάξεων του ποινικού κώδικα για το απόρρητο των επικοινωνιών καθώς και για τα ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας στο διαδίκτυο. Ανέφερε ότι η επιτροπή αυτή έχει σχεδόν ολοκληρώσει την κατάρτιση σχεδίου νόμου που αφορά στη κύρωση σύμβασης της Ευρώπης για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο και με τις διατάξεις του αντιμετωπίζεται η εγκληματικότητα στο διαδίκτυο και στους Η/Υ και πρόσθεσε ότι εκτιμάται πως θα εισαχθεί για ψήφιση εντός του έτους. (πλήρες κείμενο >>>)

Εντωμεταξύ οι αντιδικίες και τα ουρλιαχτά συνεχίζονται στα παράθυρα των τηλεοράσεων και φαίνεται ότι είναι μπλεγμένοι οι ίδιοι περίπου παράγοντες που έχουν εμπλακεί και σε άλλες ιστορίες... Όπου νάναι θα βγουν και οι συνήθεις δικηγόροι για να εξηγήσουν ό,τι δεν έχουν καταλάβει οι ίδιοι...

Τηλεοπτικό παράθυρο στον Ant1